Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 Jun 2010

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU




JAMBATAN RUNTUH: 3 ANAK DARA INDIA MATI IBRAHIM ALI



KERAJAAN AKAN SENARAI HITAM KONTRAKTOR ISTANA NEGARA JIKA BENAR TAK BAYAR UPAH PEKERJA-mstar

Kementerian Kerja Raya bercadang menyenaraihitam kontraktor yang terlibat dalam projek pembinaan Istana Negara di Jalan Duta jika terbukti mereka tidak membayar gaji kepada pekerja-pekerja asing. Abu Mansor berkata, beliau telah mengarahkan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) untuk menyiasat dakwaan berkenaan.

"Saya bersimpati dengan pekerja asing walaupun masuk haram, tetapi mereka telah diketepikan hak kebajikan. Saya telah minta CIDB pagi tadi supaya segera menyiasat jika kebenaran ini ada dan mengikut data-data dari Kementerian Dalam Negeri.

"Jika benar syarikat-syarikat yang melaksanakan projek ini, walaupun projek ini merupakan projek design and build, maka kementerian tidak akan teragak-agak untuk mencadangkan supaya kontraktor berkenaan disenarai hitam pada masa akan datang," katanya semasa menggulung perbahasan usul Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK-10)bagi kementerian itu pada sidang Dewan Rakyat hari ini.

KAH KAH KAH..

woit… JANGAN BUAT KERJA BODOH…. kah kah kah..

woit… SENARAI HITAM NAK BUAT KEPALA BANA APA?.... kah kahkah..

woit... KAUM BURUH BUKAN NAK SENARAI... MEREKA NAK GAJI... kah kah kah

woit… APA JADI DENGAN KONTREKTOR YANG BUNUH 3 BUDAK PEREMPUAN INDIA DI KUALA DIPANG?.... kah kah kah..

kah kah kah... ITU PUN DI SENARAI HITAM... SATU HABUK TAK ADA APA APA..kah kah kah

woIt….KALAU DI NEGARA KAPIR LAKNAT YANG MAKAN BABI DAN TAK SEBAHYANG …. KONTREKTOR INI SUDAH MASUK PENJARA….kah kah kah..

woit… DI NEGARA KAPIR LAKNAT YANG MAKAN BABI DAN TAK SEMBAHYANG… JIKA ADA SYARIKAT YANG TAK BAYAR GAJI… SUDAH LAMA PENGARAH SYARUIKAT INI MASUK PENJARA…. kah kah kah…

kah kah kah… DI NEGARA ISLAM YANG TUNGGANG LANGGANG PERGI UMRAH DAN BERBUIH MULUT BACA DOA…. SATU HABUK TAK ADA…. kah kah kah…

kah kah kah… DI NEGARA YANG ADA FATWA FATWI INI…. JANGAN HARAP KAUM BURUH DAPAT GANJARAN…. kah kah kah..

nota:
kontrektor ini telah berjaya membuat stadium runtuh
kontrektor ini telah berjaya menaiikan harga istana dari 400 juta ke satu bilion ringgit

kontrektor ini telah berjaya tidak membayar gaji buruh
inilah contoh kontrektor islam melayu bumiputera
bila di kritik maka kita akan dituduh melawan raja dan perlembagaan
kita akan dituduh anti melayu

kita akan dituduh tidak patriotik
kalau macam ini lebih baik lagi british yang makan babi memerintah
mereka lebih adil dan jujur dari bumiputera melayu
yang islam yang selalu pergi umrah kah kah kah


9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kerajaan islam melayu yg berbuih2 mulut baca/aminkan doa juga berbuih2 mulut mengelentong selagi boleh demi menyelamatkan parti dan kroni

kerajaan islam melayu yg tunggangtonggek sembahyang (jumaat je kot) cuma senaraihitamkan saja kontrektor2 cuai &tidak beretika, sebab tidak beretika tu memanglah tak baik tetapi tidak salah di sisi undang2 (tak pecaya rujuk fatwa al-eemam al-kuttee al-mesjidil-indee dan rakankarib dia correct correct correct), lagipun ulamak2 muda UMNgOk akan keluar fatwa bahwa 'kesalahan' kontrektor itu hanya Tuhan yg akan balas di akhirat kelak...
tapi fatwa paling solid, tiada syak & muktamad datang dari al-imami-wal-sami al-beloo: ini semua act of God

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)

Tanpa Nama berkata...

OOOOOOOO baru aku tau
rupanya pembuat stadium runtuh kat negara ikang hari tu belum kena black list

skang ni buat istana tak bagi gaji 3 bulan pulak

lepah tu buat istana pakai pendatang haram tanpa permit pulak. Ini sudah kes melindungi pendatang tanpa izin nih. Apa tindakan bakal diambil??? Black list aje??

liat betul nyawa syarikat kontrektor bumiputera amno ni!

Hoi!!! majoriti rakyat nak kontrektor ni bukan saja disenaraihitam tapi dijelkan sekali! Ada berani ker amno????

Lang berkata...

belakang punya belakang punya lagiiiii belakang ala latuk lo.. belakang latuk ada lagi satu latuk lo.. tuk moh lo...

apa pasat kasi itu itam list... itu olang gila uwang punya kasi hantam dalam pinjala... sebab kasi stalium tiang luntuh... sikalang mau kulukut uwang angkat buluh asing halam munya.. lia atak ingat kalu itu gaji talak mayar... itu kuli talak belani lepot.. sikalang lubang sulah pucah... olang sulah tau...

lagi lua kali masuk pinjala lo... gaji olang talak mayar.. lagi itu kuli talak pelemit lo... 1 olang sudah puluh2 libu denda ma...

tapi hoo... selupa saya ciakap tali lo... itu belakang munya belakang munya belakang ala latuk sama tuk...

Tanpa Nama berkata...

Negara kapir laknat makan babi,tak sembahyang,berjudi ,minum arak,sex rambang menyerang dan menindas umat islam seluruh dunia.

Tanpa Nama berkata...

melayu terus ditipu kerana kebuduhan mereka. bodoh dan bangang ini tiada ubatnya.

tak caya? tanya shahmetal, dia memang bangang dan bodoh. patut kita hantar jugak nama dia kat perancis sama dengan zul nordin.

BODOH MEMANG TIADA UBAT! VOTE TT!

Tanpa Nama berkata...

matahari terbit di barat..tenggelam di timur..

Tanpa Nama berkata...

ada org kapir jopun cakap itu anak madey kuti ada kilang arak kat filipina.bila cakap kat org totok umno dia kata"ala org politik mana2 pun sama..kalau org PR pun sama jugak"...so kalau mcm ni fikiran org terpelajar yg totok umno,x dapek den nk tolong..belajar pandai2 tapi kalau bodoh bab ni mmg x ada ubat...

Tanpa Nama berkata...

bn apno apco hanya pandai berkata2..cuba kita lihat senario politik dlm negara, mereka hanya pndai bercakap,menuduh,dan membuat keputusan melulu dlm msa yg sama menjaga kroni2 mereka..ini semua permainan politik..u help me i help u..media pula cacamerba..yg teruk kena rkyat sendiri..xpun pkerja2 bwhn ni..

tlg bngun wahai manusia..ini negara kita..kita mnentukn tindakan pemimpin, bukan pemimpin mnentukan nasib kita..mereka hanya seorg wakil yg dilantik dlm mnguruskn negara..kita mnentukan ma depan negara..bukan depaa..

ayuh reformis semua, jadikan jalanan medan kita.jadikan kain putih media kita!

Tanpa Nama berkata...

Bodoh2 sahmental tu ada guna jugak
boleh jadi media baru a amno

kan ker baik kalu sahmental yang kena hempap jambantan 1malaysia hari tuh!

tang stadium runtuh kat negara ikang tuh, pacakkan kepala sahmental kat lubang tiang stadium tuh. lepas tuh baru pailing. Lepah tu curah simen. gerenti stadium tak runtuh lagik.