Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 31 Julai 2010

MAT BISUL BERFATWA LAGI




BISUL ZUL NORDIN MENYERANG LAGI




ZUL NOORDIN : HARAMKAN DAP - mkini

Mat Bisul a.k.a Zul Noordin berkata Pendaftar Pertubuhan perlu membatalkan pendaftaran DAP kerana didakwa "cauvinis, rasis, ala-komunis, anti-Melayu dan anti-Islam" dalam isu diskaun bumiputera bagi pemilikan hartanah tertentu Selangor.

Zulkifli Noordin berkata isu pemilikan hartanah komersial dan mewah - seperti disaran ahli parlimen Petaling Jaya Utara Tony Pua - bukan isu diskaun semata-mata tetapi berkait dengan perlembagaan dan keharmonian kaum.

KAH KAH KAH..

woit… INI BARU PERJUANG ISLAM…. kah kah kah…

woit…. INI BARU BETUL PEJUANG MELAYU…. kah kah kah…

kah kah kah….. ORANG MELAYU MESTI SENTIASA ADA DISKAUN…. kah kah kah..

woit…. TAK KAN MINTA DISKAUN BELI RUMAH SAJA… kah kah kah…

woit… KENAPA MELAYU TAK BERJIHAD MINTA DISKAUN…. ROTI… IKAN SARDIN… TAMBANG BAS…. KASUT DOC MARTEN… kah kah kah..

woit… INI HAK MELAYU … HAK ISLAM….UNTUK DAPAT DISKAUN….kah kah kah…

kah kah kah…MELAYU DAN ISLAM MESTI DI BERI DISKAUN…INI ADA TERMAKTUB DALAM PERLEMBAGAAN…kah kah kah..

woit… TAK PERCAYA TANYA PERKASAM…
kah kah kah

18 ulasan:

Zorro Malaysia berkata...

Bila orang bukan Melayu macam Tony Pua cuba nak naikkan martabat dan nilai diri orang Melayu, nak membolehkan Melayu berdikari, nak perbetulkan ketidakadilan di mana orang kaya UMNO merembat diskaun kiri kanan, ada sajalah malaon-malaon macam Zulkifli Noordin dgn Ibrahim Ali yang mahu mempermurahkan nilai orang Melayu kononnya Melayu sentiasa memerlukan diskaun kalau tidak Melayu mati.

Fikirlah sedikit, kaum mana di dunia memerlukan diskaun utk hidup?

Nelayan yang berkerja keras ke laut ada pi mintak diskaun ka dengan laut kasi banyak ikan tapi takyah kerje keras?

Habis yang kita ni nak diskaun tu diskaun ni buat apa? Hidup ni tidak menjanjikan diskaun kepada siapa siapa. Siapa berusaha gigih, dia yang meraih. Ini hukum hidup. Al-Quran pun cakap gitu. Mana ada citer pasal diskaun?

Diskaun style Zul Noordin dgn Perkasa ni nak memperhambakan Melayu kepada golongan berkuasa dan melembikkan orang Melayu hingga jadi macam penagih yang terlalu bergantung pada diskaun dan sanggup memberi undi kepada siapa saja asal dapat diskaun.

Bukalah mata wahai orang Melayu. Bila nak berbangkit? Takkan nak terus ditipu sampai bila bila?

Tanpa Nama berkata...

saya nak minta maaf... realiti yang berlaku di malaysia... orang islam akan dan selalu ditindas selagi dia belum melayu dan bukan melayu.

ayamtido berkata...

semalam nampak tt beli satey di jalan petaling... depan family convenience store..

LibangLibu berkata...

Tuan TT,

diskaun beli dildo jgn lupa!

ndak no tel? 019-308-38-xx

KAH KAH KAH!!

IbnAbdHalim berkata...

Isham,

Sepatutnya orang macam Zul Bisul ni jangan dilayan. Kalau dilayan lagi melampau. Tapi ini memang pelampau punya Melayu/Islam, tak syak lagi. Kalau ada ramai lagi macamnya nahas kita. Negara boleh lingkup. Lebih teruk dari fascists dan Nazis.

Agaknya kalau kat India dah lama gol si malaun ni. Ikut jejak Indira dan Sanjay.... Kalau kat Sri Lanka dah lama kojol. Alhamdulillah kat Malaysia ni rakyatnya baik-baik belaka.

Ah Beng berkata...

Diskaun dan keistimewaan yang diberikan berpandukan warna kulit dan bukannya kepada pendapatan diibaratkan seperti zaman pemberian ganja kepada rakyak Cina di Negara China. Satu neagara besar lingkup kerana ganja.

Tanpa Nama berkata...

TT.
Diskaun?
Tahu tak kau bahawa semua Kaum, kalau nak beli kedai di tempat strategik kena bayar undertable money kepada pemaju?
Biasanya pemaju cukong cinalah.
Tak mahu .Tak ada baranglah.

merbok berkata...

GELI LAA BEB TENGOK GAMBAR TU.. TAPI LAGI GELI DENGAR NAMA ZUL NORDIN!

Tanpa Nama berkata...

Saudara T.T,

Apa yang sedang berlaku pada suasana politik negara sekarang selepas PR2008 ialah hasil dari gerakan "Media strategik" Syarikat Zionis APCO. Pemikiran bangsa Israel ini sebenarnya dipenuhi dengan ketakutan Holocast. ketakutan menjadi segala dasar pemikiran politik dalam otak (brain) mereka.Ia tidak boleh dihapuskan dari penyimpanan di otak. Maka apa juga idea atau pun pemikiran timbul adalah berkisar dengan ketakutan. Mereka serang bertubi-tubi apabila walau pun satu roket ditembak oleh pihak Hamas Pelastine kearah negara mereka, akan melancarkan serangan balas menggunakan jet-jet pejuang. Inilah pemikiran orang Yahudi...takut menyelubungi keseluruhan pemikaran mereka.

Maka startegik Media syarikat APCO telah kemungkinan menasihati kepada pakar-pakar strategist politik Najib tentang mengwujudkan propaganda "Ketakutan" pada orang Melayu untuk digunakan dalam politik. Untuk wujudkan ketakutan kepada otak orang Melayu tidak ada peristiwa seperti Holocast tetapi orang Melayu paling takuti adalah "HANTU". Sebelum menyerapkan "KETAKUTAN' mesti bina brain "FRAME" atau bingkai dalam pemikiran Melayu. Selepas bina FRAME atau BINGKAI dalam otak masuk apa saja akan jadi senang. Asas adalah frame work. Bila Frame telah berada di otak apa saja sangkut paut dengan ketakutan akan trigger apa saja berkenaan pemikiran orang Melayu. FRAME telah berjaya direka dengan cerita-cerita seram, drama-drama seram , filem-filem seram saban hari dimainkan di television di panggung wayang, cerpen-cerpen di surat khabar dan juga majalah-majalah sehingga di mana saja orang Melayu akan berkisar cerita hantu over and over di mainkan. FRAME SERAM telah berjaya ditanam otak Melayu. Bagaimana nak trigger seram ini dalam pemikiran maka CINA dan INDIA telah jadi hantu...cina kui, keling kui...Walau pun Islam melarang perkara tahyul ini tetapi tiada ulama Islam berani menegur kerajaan dan kementerian penerangan kerana mereka tahu agenda UMNO. Maka kini seorang Tun di hadapkan dalam mahkamah bertujuan menakutkan orang Cina betapa berkuasanya UMNO ini.Kesian orang Melayu telah diperalatkan oleh UMNO untuk tujuan politik menang pilihanraya. Generasi Melayu akan hidup dalam ketakutan ini.UMNO mungkin menang dalam perang sarf ini tetapi bangsa melayu telah gagal sebenarnya. Orang mcm Zul Nordin seorang yang cintakan Islam sepatutnya berjuang dengan parti yang memperjuangkan Islam..inilah dikatakan jihad di negara ini.

Tanpa Nama berkata...

Saudara T.T,

Apa yang sedang berlaku pada suasana politik negara sekarang selepas PR2008 ialah hasil dari gerakan "Media strategik" Syarikat Zionis APCO. Pemikiran bangsa Israel ini sebenarnya dipenuhi dengan ketakutan Holocast. ketakutan menjadi segala dasar pemikiran politik dalam otak (brain) mereka.Ia tidak boleh dihapuskan dari stor penyimpanan di otak. Maka apa juga idea atau pun pemikiran timbul adalah berkisar dengan ketakutan. Pemikiran orang Yahudi...takut menyelubungi keseluruhan pemikiran mereka. Maka startegik Media syarikat APCO telah kemungkinan menasihati kepada pakar-pakar strategist politik Najib tentang mengwujudkan propaganda "Ketakutan" pada orang Melayu untuk digunakan dalam politik. Untuk wujudkan ketakutan kepada otak orang Melayu tidak ada peristiwa seperti Holocast tetapi orang Melayu paling takuti adalah "HANTU". Sebelum menyerapkan "KETAKUTAN' mesti bina brain "FRAME" atau bingkai dalam pemikiran Melayu. Selepas bina FRAME atau BINGKAI dalam otak masuk apa saja akan jadi senang. Asas adalah frame work. Bila Frame telah berada di otak apa saja sangkut paut dengan ketakutan akan trigger apa saja berkenaan pemikiran orang Melayu. FRAME telah berjaya direka dengan cerita-cerita seram, drama-drama seram , filem-filem seram saban hari dimainkan di television di panggung wayang, cerpen-cerpen di surat khabar dan juga majalah-majalah sehingga di mana saja orang Melayu akan berkisar cerita hantu over and over di mainkan. FRAME SERAM telah berjaya ditanam otak Melayu. Bagaimana nak trigger seram ini dalam pemikiran maka CINA dan INDIA telah jadi hantu...cina kui, keling kui...Walau pun Islam melarang perkara tahyul ini tetapi tiada ulama Islam berani menegur kerajaan dan kementerian penerangan kerana mereka tahu agenda UMNO. Maka kini seorang Tun di hadapkan dalam mahkamah bertujuan menakutkan orang Cina betapa berkuasanya UMNO ini.Kesian orang Melayu telah diperalatkan oleh UMNO untuk tujuan politik menang pilihanraya. Generasi Melayu akan hidup dalam ketakutan ini.UMNO mungkin menang dalam perang sarf ini tetapi bangsa melayu telah gagal sebenarnya. Orang mcm Zul Nordin seorang yang cintakan Islam sepatutnya berjuang dengan parti yang memperjuangkan Islam..inilah dikatakan jihad di negara ini.

Tanpa Nama berkata...

Kalau Pakatan Rakyat ingin counter strike (melawan) agenda ketakutan orang Melayu perlu gunakan strategi emotion / emosi untuk mengaktifkan otak. Emosi amat perlukan untuk merangsang otak dan pemikiran. Emosi perlukan rasional. Bagaimana nak bentuk rasional dalam emosi?. bagaimana bentuk emosi dalam pemikiran untuk melawan "ketakutan: yang telah di tanam di otak orang Melayu?. Fikirkan. Obama berjaya dalam strategik kempen di Amerika dengan menggunakan lima perkara asas. 1.Trust/ keprcayaan 2. Communication. 3. Identiti 4. Value 5. Patrotism sebagai Frame.

Orang yang yakin Pada ahli politik bukan kerana hal-hal peribadi tetapi polisi yang akan membawa untuk negara.

Tanpa Nama berkata...

Lagi dekat PRU13 makin sibuklah dua malaun....Zul Bisul & Ibrahim Pekasam
melalak....nak tunjuk kat Najib kot2
boleh ambik jadi calun....calun gali kubuq utk tanam UMNO boleh la......

Tanpa Nama berkata...

Tu lah dulu ada UDA apa dah jadi... diganti dengan Kementerian Perumahan & kerajaan tempatan. Apapun punca masalah utama adalah kerana projek perumahan tidak mementingkan penduduk tempatan dan kajian penambahan penduduk. Malah ada projek perumahan khusus bagi pendatang... "Malaysia second home" ke apa entah...Selain dari itu banyak projek perumahan yang sebenarnya berasaskan "berapa banyak proxy BN boleh maasssuukk?".. pembeli rumah juga banyak bersifat spekulatif dan di alibabakan... jadi nak salahkan sapa??? Bila negeri yang penduduk ramai Melayu, Kedah nak naikkan quota bumiputera kpd 50%..marah hah sekarang nak menyalahkan orang....

pocek berkata...

jadi lah penipu !! Dan jagan sesekali ditipu,jika anda ingin berjaya dalam hidup

Tanpa Nama berkata...

diskaun beli doc mart itu penting bagi warga kelas pekerja kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Saya belum pernah dengar orang Melayu lahir didunia dalam Malaisia mesti dapat diskaun merata rata tempat. Adakah Tuhan gubalkan dalam AlQuran bahawa Malayu mesti dapat diskaun dalam hidup mereka bila lahir?

Songkok Tinggi a.k.a Zulnordin dan Ibrahimali Katak..kedua dua pejuang diskaun kaum Malayu akan menggubal undang undang untuk dsikaun Melayu. Cone on Songkok Tinggi dan Pak Katak have some common sense. Let the Malays have some pride by "not too dependant on hand outs" from BEEND. Cuba berdiri atas kaki sendiri.

Bongoh sekali!!LOL

Tanpa Nama berkata...

UMNO-APCO telah menarik 'diskaun' barangan spt gula, minyak dan gas drpd rakyat tanpa mengira agama dan kaum. Kenapa tak haramkan UMNO-APCO je? Kenapa si bisul ni tak bersuara waktu harga barang2 keperluan harian dinaikkan oleh UMNO-APCO?

Tanpa Nama berkata...

gila dh mamat sekor ni,dh xde isu la ko ni zol..diskaun umh beratus ribu mane kami mmpu nk beli,ko ni masyukk byk xkn nk discount lg..