.

Isnin, 5 Julai 2010

SUBSIDI LAGIRELAK LAAA BRO !KEMENTERIAN PERJELAS NILAI SUBSIDI KEPADA RAKYAT : AHMAD – berita hairan

Ahmad Maslan, mencadangkan semua kementerian memberi penerangan jelas kepada orang ramai berhubung nilai subsidi dan kemudahan yang disediakan oleh kerajaan Barisan Nasional (BN) melalui kementerian masing-masing kepada rakyat.

Beliau yang juga Ketua Penerangan Umno berkata, tindakan itu bagi menyedarkan rakyat bahawa kerajaan BN prihatin dan telah membelanjakan begitu banyak wang untuk kesejahteraan rakyat.

KAH KAH KAH..

woit… INI LANGKAH TEPAT… kah kah kah..

kah kah kah…. SATU LANGKAH YANG TELUS…. kah kah kah..

woit… BUKAN SAHAJA… NILAI SUBSIDI YNG PERLU DI BERITAHU…. kah kah kah..

woit… RAKYAT JUGA NAK TAHU… MACAM MANA 12 BILON KES PKFZ…. kah kah kah…

woit…RAKYAT JUGA NAK TAHU…. MACAM MANA 200 JUTA RINGGIT STADIUM BOLEH RUNTUH… kah kah kah…

12 ulasan:

Keylee Daud berkata...

banyaknya duit BN..BN dapat dana dari mana?..wang simpanan BN ya?

Tanpa Nama berkata...

Siapa yang untung subsidi? Subsidi diesel: (1) penduduk luar bandar tidak ada kereta dan bila mereka naik kereata memakai diesel orang ini masih membayar tambang! Dimana mereka menikmati subsidi? (2) pembeli beras..mereka bel;i beras RM35/kilo Kelas AAA beras?..bagaimana mereka tahu ada subsidi? Mungkin subsidi dalam saku pengimpot beras seperti BERNAS dan AlBukhary.

Adalah dicadangkan supaya subsidi dibayar kepada rakyast: (1) subsidi diesel semua penduduk miskin dibayar RM100.00 setiap bulan. Harga diesel dan petrol dijual mengikut harga pasaran. Hanya orang berada mampu beli kereta mewah. orang kurang kaya beli kereta Kancil jadi penggunaan petrol tidak banyak. (2) Subsidi beras diberi langsung kepada pengguna. Beri RM50 setiap bulan sebagai subsidi supaya rakyat boleh rasa subsidi yang BN beri. Cara BN memberi subsidi sekarang tidak boleh dirasai oleh rakyat. Subsidi hanya di rasai oleh pengimpot beras!!
Explain to the rakyat..tai lah!

Tanpa Nama berkata...

Bahawa kerajaan BN prihatin dan telah membelanjakan begitu banyak wang untuk kesejahteraan rakyat....

Dan bagitau juga kepada rakyat bahawa wang itu adalah dari hasil cukai dan sumbangan rakyat terutama pembayar cukai.Dan termasuk dari cukai arak dan judi...beritau jangan dok simpan....
kimak dia!

mosabit berkata...

ini serupa lah ...
nak bagi tau bini dia apa benda dia dah buat selama ini....
belikan pakaian...belikan makanan...belikan basikal...bagi duit dapur...bagi duit sekolah anak anak.. sediakan rumah ..bla bla bla..

woittt ?????...apa punya bangang punya manusia...??..

kah kah kah kah kah kah ...

Tanpa Nama berkata...

mereka berlagak seperti wang kerajaan bapak mereka punya.Itu duit rakyat.Kita tak berhutang dengan mana-mana kerajaan.Itu wang kami untuk service yang terbaik yang tidak pernah ada di sini.

TEKONG DARAT berkata...

KERAJAAN KIMAK UMNO BN YAHUDI APCO DAH HABIS BERBILION UTK RAKYAT JELATA....MACAM TU PUN TAK BAGUS LAGI>?...
DIORANG BEKERJA UTK RAKYAT TANPA AMBIK 1 SEN PUN GAJI...
DIORANG IKHLAS KERANA KOMISEN DAN PROJEK...
YA ALLAH, PANJANGKAN LAA UMUR MEREKA SUPAYA MEREKA MERASA KEJATUHAN MEREKA

Zainal Abidin berkata...

Apa la mentol punya mentaliti. Mana ada kerajaan Barisan Nasional? Yang ada hanya kerajaan Malaysia pimpinan Barisan Nasional. Itu sebab ramai pegawai kerajaan dah silap tafsir; pegawai kerajaan mesti sokong BN pasal kerajaan. Satu fitnah yang nyata. Kalau kat UK atau mana mana negara luar yang amalkan demokrasi, perkara ni sudah jadi isu besar. Dah lama BN bungkus

Tanpa Nama berkata...

In a defensive move aimed at pre-empting calls for his resignation ahead of lurid details that are bound to emerge next week highlighting his role and relationship in the Altantuya murder and submarines graft case, Prime Minister Najib Razak has warned Malaysians not to believe top blogger Raja Petra Kamarudin, who operates the popular news portal Malaysia Today..


NAMPAK TAK MCMC MANA TG PAGAR BOLEH TERLEPAS KAT TGN SINGAPORE SEKELIP MATA...

MANA PERNAH PM SINGAPORE DTG KE MALAYSIA SECEPAT KILAT SELEPAS RUNDINGAN?

BAB TG PAGAR...TGK SAJA SECEPAT MUNGKIN DTG KESINI UNTUK MEMETERAI PERJANJIAN AMBIL ALIH TANAH TG PAGAR...

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak bagi tau,bagi la tau semua..bagi tau jugak mcm mana komisen kapal selam sampai 500 juta tu dapat..bagi tau jugak apa TOYOL buat dgn duit Balkis..bagi tau juga nape itu dan ini...Subsidi tu duit kami rakyat jelata yg byr incomtax la BODOH!kami sepatutnya dapat lebih dari tu la BANGANG!..

umar al khattab berkata...

"Beliau yang juga Ketua Penerangan Umno berkata, tindakan itu bagi menyedarkan rakyat bahawa kerajaan BN prihatin dan telah membelanjakan begitu banyak wang untuk kesejahteraan rakyat"

..woit SeNgaL...!!!! nak menyedarkan rakyat kah atau kau yg tak sedar-sedar..?? haahh???

buat melayu batang tubuh melayu seorang ini. ketua penerangan umno. makin bodoh, makin tinggi pangkat kau ye. pakcik tua borak-borak buang masa di surau sokong umno lebih layak dari kau.

Lang berkata...

mmg inilah perang sarap namanya.. mengubah persepsi dan mentaliti... bila sebut kerajaan bee end bukan kerajaan mesia... bila buat bangunan buat tembok tulis projek kerajaan bee end.. bukan projek kerajaan mesia... logo dacing dok paling atas.. jata kerajaan letak bawah...

tiap2 tahun pegi kursus protokol... otak bengong patut kena tukul... sape la ngajonye mcm tu... parti dan kerajaan nak disamakan... so rakyat nampak kerjaan tu hanya bee end... bukan mesia...

penah ke dengar2 kerajaan demokrat... kerajaan buruh... kerajaan liberal?...

A.B>U berkata...

Subsidi..
kalu lu beli petrol RM 1.85 1-liter terus masuk dlm tangki..lu punya untung keleta boleh jalan... tokey petrol punya untung boleh enjoy maa... boleh beli f1 maa.. bena sepang circuit maa.. boleh beli katak-katak maa.. buleh beli kotak maa ayaaa talaaa subsidi tokey mcm mana mau enjoy maa.... katak2 tak cukup lagi maa mau meli manyak lagi.. ejoy lagi adoiiaaii lu talak faham tokey tala enjoy hati manyak susah...