Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 22 Ogos 2010

CADANGAN YANG BIJAK LAGI TERBAIK



INI BUKAN DOKUMEN KONTREK




NOTA:
ni surat bukti semua kedai toto gua yang punya !


BRAHIM GESA PIHAK TAK HORMAT KONTRAK SOSIAL KELUAR MALAYSIA
– minsider

Ibrahim Ali menyertai senarai pihak yang menggesa agar mereka yang menyentuh soal kepentingan Bumiputera dan kontrak sosial supaya balik ke negara asal mereka.

Dalam kenyataan dikeluarkan pagi ini, Ibrahim berkata “siapa yang tidak menghormati kontrak sosial iaitu Perkara 153 boleh keluar Malaysia, balik negara asal nenek moyang.”

“Jangan hipokrit,” kata Ibrahim yang lazimnnya lantang dalam kenyataan dikirim menerusi khidmat pesanan ringkas.

Pendirian yang sama ditulis oleh kolumnis Mingguan Malaysia Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah Ahad lalu.


KAH KAH KAH…

kah kah kah… SOKONG… SOKONG… SOKONG… kah kah kah..

kah kah kah… TAPI APA DIA KONTRAK SOSIAL INI ?.... kah kah kah..

kah kah kah…. TAK PERNAH TENGOK PUN… kah kah kah….

kah kah kah…. KALAU ADA …TUNJUKKAN PADA UMUM…. kah kah kah…

kah kah kah…. SELURUH MALAYSIA NAK LIHAT SIAPA YANG TANDA TANGAN KONTRAK INI…. kah kah kah..

woit… DAH LAMA TUNGGU … NAK TENGOK… NAPA TAK PERNAH MUNCUL…. kah kah kah…

woit… KALAU TAK MUNCUL ERTINYA…. TAK ADA KONTRAK SOSIAL INI… kah kah kah…

woit… YANG WUJUD HANYA PERLEMBAGAAN MALAYSIA…. kah kah kah…


nota:
kalau orang india balik india
kalau orang china balik china
kalau orang indon balik indon
best juga – lapang negara ini
tak ada trafik jam –

malaysia siapa akan ambil rumah mereka?
siapa akan ambil kedai mereka?
siapa akan ambil kereta mereka?

siapa nak ambil rumah khir toyo?
siapa nak ambil kereta noh omar?
siapa nk ambil kereta kereta nizam razak?
siapa nak ambil kedai judi lim goh tong?
siapa nak ambil kedai too vincen?
sispa nak ambil stesen tv ananda?


tak kan ibrahim ali ambil semua

tapi gua jamin tak ada siapa nak ambil bini sami kah kah kah

9 ulasan:

Holden Caulfield berkata...

Gua lawak la dengan Ridhuan Tee Abdullah..kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

bodohlah Ibrahim katak !!

woi Ibrahim, lu sudah pergi beli toto kah ?? nombor 1144 ada 'ong'tahu..ini information dari vincent..cekpat2 pergi taruh, esok boleh jadi kaya tahu !!

Lang berkata...

ibrahim ali pon sebenarnya ada kontrak sosial dengan pas...

suruh die check tengok... jangan pandai cakap je..

From Jeleblues berkata...

Bro, bini samy tak de sape nak tapi anak samy aku nak... cun gile tuuu...

Tanpa Nama berkata...

Itlah Ibrahim katak asyik melalak tanpa ada bukti, ya mana dia dokumen kononya ada 'kontrak sosial' itu ? Takkan UMNO tak simpan, atau Arkib negara atau perpustakaan awam? Mana dia? Idea Ibrahim sangat sempit, dahlah UMNO gagal dalam mempertingkatkan majoriti kualiti hidup orang Melayu, disalahkan pada orang'pendatang'. Orang pendatang bukan duduk 'idle', mereka kerja kuat membangungkan kota, pemimpin UMNO asyik melalak 'Ketuanan Melayu' dan akhirnya mecipta orang Melayu bagaikan kambing dalam perigi buta dan orang bangan UMNO terpaksa mengguna tali untuk menggeluarkannya dari perigi buta itu. Kasi orang lain pula pakai kaedah lain untuk mengelurkan Melayu dari perigi buta itu, ya orang Pakatan Rakyat akan melakukannya. Kenapa UMNO taku? Kerana habuan projek akan hilang nanti dan tak boleh lagi melalak Ketuanan Melayu, orang pendatang balik negeri asal, tak boleh cabar hak Melayu, kerana Ketuanan Rakyat akan ambil alih, pilihan rakyat muda kini.

Sam Kai Cheong berkata...

Kontrak sosial kepala tok mu brahing
Tak dak kontrak sosial apa pun

Yang ada kontrak hidup manusia ngan Allah.

Allah janjikan syurga
Allah janjikan neraka

Tak caya kalu pi lah mampoih, nanti tau,

Kalau vincent tan mampuih kafir dia masuk neraka selama2 nya kah kah kah

Kalau karpal singh mampus kafir dia akan kekal diseksa dalam neraka selama2nya takada gunanya walaupun dia berserban semula kah kah kah benggali sewel ni dah nak mampouih dah

Kalau melayu nak lawan Allah tak caya segala firmanNya, rasakanlah tak lama lagi melayu mampuih, kah kah kah, akan di azab.

Kalau PM Najib dan konco2 gerombolan betul2 makan rasuah dan tak dapat pengampunan dia jugak akan kena azab, kah kah kah

Dia jugak akan kena tanya pasai apa tak bagi didikan agama kat Rosmah, kah kah kah, Bukan akau kata, aku quote semula,

Selamat berbuka, gembiranya bertemu Tuhan

mosabit berkata...

apa lah sikatak ni...
kontrek sosial ke..kontrek so sial?....

so sapa yg sial ni?..katak ker...gerombolan?..

kah kah kah kah kah kah ....

Tanpa Nama berkata...

lu punya lawak2 ni bagus, menggelikan hati dan at the same time membuka minda tapi banyak sangat typo error lu la, isham. tak bolehkah lu check dulu ejaan sebelum lu publish lawak2 lu ni? jaga la kredibiliti lu sikit, brader.

Tanpa Nama berkata...

DR BUDIMAN HASRUL SANI:

Wahai TT.Saya keturunan Sakai Laut dari muara Sg.Muar.Semasa Parameswara memudiki Sg Muar tahun 1400M sudah ada perkampung moyang saya.Sila tanya Datuk Dr Hassan Ahmad yang berasal dari Kg.Parit Sakai,Muar.Kah..kah..kah..Apa yang sdr TT susahkan berilah kepada saya dan sekalian orang Melayu yang mengaku Melayu,berbahasa Melayu betul dan hidup berbudaya Melayu dan berotakkan Melayu.