Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 22 Ogos 2010

DI MANA YUSOF NOR BELI IJAZAH




UNTUK JADFI POLITIKUS GEROMBOLAN BELI IJAZAH DULU




CUBAAN PEMBANGKANG MASUK KE FELDA SATU GANGGUAN – YUSUF NOR - melayau

Cubaan pembangkang untuk masuk ke Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda) adalah satu gangguan yang tidak diingini oleh warga komuniti itu, kata Dr. Mohd. Yusof Nor.
Menurut beliau, pihak-pihak terlibat sebenarnya mahu melihat peneroka dan pentadbiran dalam organisasi itu berpecah-belah untuk memudahkan mereka menyusup masuk.

"Mereka serang dan fitnah Felda kerana nampak Felda semakin berkembang, sebab itu mereka nak masuk dalam Felda,” katanya kepada pemberita di sini semalam selepas menyampaikan saguhati kepada 19 Pengerusi Masjid dalam Rancangan Felda Terengganu dengan setiap seorang menerima sebanyak RM300.

KAH KAH KAH

woit… MEMANG BETUL PAKATAN RAKYAT MENJADI GANGGUAN…kah kah kah….

kah kah kah.. BETUL….ROMPAKAN FELDA PERLU DI GANGGU… kah kah kah..

kah kah kah… BETUL. .. PENIPUAN FELDA PERLU DI GANGGU… kah kah kah…

kah kah kah… BETUL… PUTAR BELIT PEGAWAI FELDA… PERLU DI GANGGU…. kah kah kah…

woit… YANG MENGGANGU INI IALAH NGO BERNAMA ANAK…. kah kah kah..

woit… BANGANG MALAON INI… kah kah kah..

woit… NGO ANAK IALAH ANAK DAN CUCU YANG DI LAHIRKAN DALAM FELDA…. kah kah kah..

nota:
orang ganu cuba selidik
betul ke malaon ini ada dapat doktor
tanya dimana di beli doktor ini
dan berapa dirham sekilo kah kah kah


5 ulasan:

Lang berkata...

kahkahkah...

pembangkang ganggu pelda...
tukar tiub ganggu yusop nor...

phd yg bergelar doktor tu.. aku tahu mana dia dapat... tp phd yg satu lagi tu aku tau mana dia dapat...

dapat dari madeykutty...

keropok leko berkata...

woi yusof nor!!..kami orang Felda dah kena pau oleh AmenoBN...kami lagi mau Pakatan Rakyat bela kaum Felda...BN Penipu !! aku HARAMkan duit Felda yg AmenoBN dah baham tu dunia akhirat...ptui!

mosabit berkata...

dia ni doktor apa pulak?...

doktor gigi ker?...

atau doktor haiwan.....?...haiwan???...

kata p.ramlee kepada ibu mertuanya.....
" aku hairan mengapakah kau dijadikan sebagai manusia...bukankah elok kalau kau dijadikan haiwan??.."

kah kah kah kah kah kah ...

Tanpa Nama berkata...

Percambahan fikiran dan pengolahan minda menjadi "sesuatu" yg amat ditakuti oleh gerombolan Umno. Segala kebobrokan umno selama ini mulai dilondeh oleh rakyatnya sendiri.

Biasalah dia akan rasuah ketuax/pengerusix blog felda untuk menghalalkan rampokan yg di tibai selama ini.

Gaji Yusof Nor saja RM2Juta setahun bermakna RM166K sebulan. Huhhhh..! Lumayan tu.... Apa yg di buat dgn gaji sebesar itu kalau tidak memperbodohkan peneroka....Sudah berapa tahun mereka membelasah hasil titik peluh peneroka....?

Tanpa Nama berkata...

inilah contoh setakat dpt PhD tapi tak diamalkan PhD tersebut. PhD setakat lesen utk taruk Dr kat depan nama. Bak kata pepatah, ilmu tanpa amalan umpama ilmu yg tak bawak apa-apa manfaat. net effect: jadi kangkung. kangkung pun much better sbb boleh masak belacan tp dr kangkung mmg elok kena pelangkung saje.

be careful, kat malaysia mmg makin ramai Dr kangkung especially kat universiti-universiti. muda-muda dah balik ke tanah air dgn PhD tapi setakat ada PhD je lah, publications ntah ke mana. ada tu publications masa tgh buat PhD je, once dah balik ke tanah air habuk pun tarak. gah je lebih. yg tak tahan tu, ada yg sampai sanggup beli plat kereta PHD xxxx, kononnya mcm dia sorang ada PhD dlm dunia. Boleh belah!