Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 28 Ogos 2010

SATU LAGI CARA UNTUK TIPU MELAYU




PATUT LAH BANGKRAP




SIVARASA MASIH ANGGAP PENDAPATAN PENGERUSI FELDA DUA JUTA RINGGIT BENAR -minsider

Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat R Sivarasa berkata, keengganan Mohd Yusof Nor mendedahkan jumlah pendapatan sebenarnya selaku Pengerusi Felda menunjukkan dakwaan bahawa nilai itu mencecah RM2 juta setahun adalah benar.

Sivarasa (gambar) berkata, keengganan Yusof mendedahkan pendapatan tahunannya kepada umum mempunyai maksud yang tersendiri.

“Beliau (Yusof) tetap tidak mahu jawab soalan yang saya ajukan, kenapa begitu sukar untuk menjawabnya? Yang saya peliknya beliau tidak nafikan perkara itu tetapi kata pendapatan tahunan adalah lebih kecil.

KAH KAH KAH


woit… DUA JUTA SETAHUN ?.... kah kah kah..

woit… INI HEBAT?.... PATUT LAAA PENEROKA KENA TIPU TIAP HARI… kah kah kah..

woit…. MACAM MALAON INI JADI HEBAT SANGAT ?.. kah kah kah..

kah kah kah… TANYA MALAON INI… BELI IJAZAH DI MANA?... kah kah kah..

kah kah kah… BELI IJAZAH INI DI BAZAAR KARACHI ATAU DI BAZAAR MESIR…. kah kah kah

nota:
bayangkan pendaptan seorang peneroka
yang membantying tulang - berrapa dpat sebulan?
malaoan ini goyang kaki ari ari - goyang telo bini
dapat 2 juta ringgit setahun
bila tanya bukan kitab agama dan keluar hadis dan ayat
inilah cara menipu orang melayu kah kah kah

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

..musnahkn gromboln...musnahkn rajagopal...

revolusi!
revolusi!
revolusi!

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro..

Gua memang pelik betul dgn Usop No ni.

Duit Felda rembat buat selamba kodok je..macam esok lusa tak akan
pakai kain kapan..
Titik peluh dan tangisan org Felda tidak akan merobek hati shaydu Usop Nor...

Tahniah Usop Nor..14 Keturunan mu akan hidup dgn senang lenang dan berkat ..hasil usahe dan titik peluh makcik Felda..

Tanpa Nama berkata...

Ini bukan tipu melayu aje tapi negara dan termasuk lah china,india,singh,kadazan,iban dll.Inilah umno kalau tak tipu bukannya umno.

Tanpa Nama berkata...

Woit TT jangan perkecilkan PhD dia dari Reading U, England....masa nak defend thesis maren Sup dia kata 'don't worry mr nor, tonite i'll take them to the pub to get them drunk! So tomorrow they won't grill you so much becoz of hang-over!....hau hau hau hau...maka melayu pun dapat PhD in Islamic Studies dari University ala Sintok, Reading!....hau hau hau hau ...mampos semua org FELDA kena tipu dari satu generasi ke generasi lain!

bukan anak peneroka berkata...

rupanya makan gaji lagi lumayan daripada meniaga! sedangkan 9/10 rezeki itu datang daripada meniaga! dengan gaji rm2juta setahun tu hanya dok dalam ofis ada airkon, layan internet dll. kalau meeting kasi statement yg simple2 udahlah! janji masyuuk...! kekadang gua rasa heran jugak apa skop kerja derang ni??? cuba rm2juta setahun tu bagi kat peneroka samarata kan best!

Tanpa Nama berkata...

buku panas jom baca
>> http://bit.ly/najibaltantuya

Tanpa Nama berkata...

Kasilah generasi kedua FELDA jadi pengerusi pulak ... tentu lebih memahami.

Tinta Hitam berkata...

Bagus la peneroka kena tipu sebab merek terlalu bangang.Sibodoh makanan sicerdik,bro.Malahan UMNO skg masih lagi dianggap sebagai wira yg perlu dijulang oleh penerok aperoka itu.Walaupun UMNO tidak berbuat apa apa utk membela nasib mereka