.

Ahad, 1 Ogos 2010

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU
MAT NGANTUK PART TOO
FDI: KU LI DAKWA MENTERI TAK CAKAP BENAR - mkini

Bekas menteri kewangan Tengku Razaleigh Hamzah mengecam Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Mustapa Mohamed kerana tidak memberitahu perkara yang sebenar berhubung sebab utama tentang kejatuhan pelaburan langsung asing (FDI) sebanyak 81 peratus pada 2009.

"Beliau tidak bercakap benar, berpusing-pusing beri alasan remeh," katanya kepada Malaysiakini di Sidang Kemuncak Pemimpin Pelajar hari ini.

Razaleigh mengulas alasan menteri itu bahawa Malaysia hanya berjaya menarik FDI sangat sedikit berbanding ekonomi negara jiran kerana ia melibatkan skala pembangunan pada tahap berbeza, justeru tidak boleh menarik pelaburan infrastuktur.

Mustafa dilaporkan berkata ini kerana Malaysia tidak berminat menarik pelaburan dalam sektor pulangan rendah seperti yang melanda ekonomi kawasan lain.

Razaleigh yang juga ahli parlimen Guan Musang mengetepikan perkiraan bahawa pelabur tempatan lari ke luar negara kerana pasaran Malaysia sudah tepu.

"Masalah sebenarnya ialah keyakinan (pelabur). Jika begitu, kenapa syarikat seperti YTL buat stesen janakuasa di Singapura? Awak boleh tanya mereka.

"Kita perlukan duit untuk bangunkan negara ini. FDI bukan hanya bawa duit tapi latihan dan kemahiran pembangunan," katanya.

KAH KAH KAH..

kah kah kah… TAK CAKAP BENAR ITU ERTINYA MENIPU…. kah kah kah..

kah kah kah…. KELMARIN SEORANG TUN MENIPU… kah kah kah..

kah kah kah… HARI INI LAGI ….kah kah kah..

woit… TAK CAYA TIPU?.... kah kah kah…

woit… ORANG KELATAN MESTI TAHU ORANG KELANTAN MENIPU…. kah kah kah…

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Memang betul la Pakcik TT.... BN aka Barang Naik perlu direhatkan... ni lah buktinya... nak cakap apa lagi... Tok Pa ni betul - betul dah penat... lepak betul org tua ni... kepada rakyat M'sia dan makcik pakcik Felda... tolong le bagi BN rehat... BN perlu direhatkan...

Tanpa Nama berkata...

Mamat menteri dari UMNGOK
mana pernah cakap benar!

TIPU,
BOHONG,
KHIANAT,
REMBAT DUIT RAKYAT,
TANGKAP ORANG IKUT SUKA,

SEMUA NI KERJA DEPA LA,
NAK BUAT CAMNA PASAI ORANG
MELAYU BODOH DAN BANGANG!

Tanpa Nama berkata...

ini bekas presiden parti melayu 46 amno asal yg x bkepntingan.yg masih ada sifat kasih pada rakyat.anak raja ini memang mlayu sejati.itu sebab dia x syg mulut.

ingat rahmah osman.apa yg rais yatim x kata pada dia masa dia masuk tong taik smula.

tapi apa sudah jadi dgn penjilat punggung yg brikrar kat kg sarin jelebu?mana peginyer melayu saberi chik,rais yatim....ini semua muka2 yg mengaku melayu tapi haprak bangsa melayu...

cakap bedegar2,berapi2,bebuih2...tak cukup bahasa menggayaang ameno dan mahathir...tunggulah masanya...org melayu akan tunjukkan cara bagaimana caranya mengajar bangsa yang kurang ajar macam kamu!!!PENIPU!!!!PERGI JAHANAM