Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 15 Oktober 2010

SIAPA PERDANA MENTERI MALAYSIA ?




SUAMI NAJIB SEDANG CUBA SLIM




nota:
bukan tak nak slim
macam ziana zain
macam macam dibuat
tapi tak turun turun

sedut sudah
lapah pun sudah
tarik sudah
picit pun sudah

berhenti mentekedarah saje yang belum kah kah kah

ROSMAH TIADA JAWATAN RASMI TAPI BERLAGAK MENTERI - mikini

Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin membidas cadangan Rosmah Mansor supaya pusat bersepadu bagi membantu golongan remaja perempuan yang melahirkan bayi tanpa berkahwin ditubuhkan, lapor Suara Keadilan.

Saya hendak cakap pun tak faham, apakah sebenarnya peranan Rosmah. Beliau menteri atau isteri Perdana Menteri ke, apa jawatan rasmi beliau yang sebenarnya?

"Cadangan beliau menunjukkan beliau ingin campur tangan dalam kementerian dan urusan kerajaan, dia tidak ada apa-apa latar belakang maklumat mengenai masalah tersebut tiba-tiba nak bagi idea yang sebegini. Ini adalah satu perkara yang 'adhoc'.

"Sebarang cadangan sekali pun, Rosmah perlu berbincang dengan pihak kementerian yang berkenaan dan bukannya berlagak seperti mahu ambil alih tugas menteri dan campur tangan dalam pentadbiran negara," kata Zuraida.

Zuraida berkata Rosmah seolah-olah mencerminkan kepada rakyat bahawa Shahrizat tidak menjalankan tugasnya sebagai anggota jemaah menteri.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… APALAAA ZIRAIDAH NI… TAK SEDAR SEDAR…. kah kah kah..

kah kah kah… BUAT KENYATAAN SALAH…. kah kah kah..

kah kah kah…. ROSMAH BUKAN ISTERI PERDANA MENTERI…. kah kah kah..

woit… ROSMAH IALAH SAEKOR SUAMI …. kah kah kah..

kah kah kah…. FATKA INI PUN SALAH… kah kah kah..

nota:
malaysia satu satu nya negara
yang raja nya kita tukar setiap lima tahun
tapi parti polkitik mememrentah sepanjang tahun

malaysia juga adlah negara yang memiliki
tiga perdana menteri –
pm pejabat : najib razak
pm politik : mahathor muhamadf
the real pm : bik mama kah kah kah

nota:
apa dia shahrizat jalil?
tanya dia – mana suami dia
sudah lari …kah kah kah

8 ulasan:

cicit ngah layor berkata...

Aper ler YB Zuraidah ni.Pokok kadok zaman dunier tanpa sempadan ni,mener dier ndak merayap lagi....Dier pon nak naik junjung juger,nak ngikut sireh...Aper ler miker ni.

Tanpa Nama berkata...

Jibul will say nothing till Losmah gives the green light.
Ini lah 1Malaysia yang diperintah oleh ex widow and congratulation to UMNO,BN and to all those voters yang memilih kerajaan pada hari ini.

1Crony berkata...

Woit! Bro TT. Apa yang lebih power di bumi Malaya ni? Pengundi? Rakyat? Pemimpin? SPR? KPN? Profesor Kangkung? Hakim Kangaroo? KSU? SPRM? AG? Menteri? Jawapannya semua bukan. Yang Power ialah 'Nasi Kangkang' Bik Mama... Bila dah kena, Mat Monggol pun jadi pening lalat dan cakap melalut tak tentu hujung pangkal. Ada lebih baiknya Bik Mama lapur kepada Bro TT, biar dia tahu 'Power Compressor Bujang Senang' ialah kuasa baik yang akan mengalahkan kuasa jahat iaitu power 'nasi kangkang' Bik Mama. Hidup Bro TT.

Bigfish berkata...

kesian bik mama, hari2 kena kutuk. nanti dia pg mengadu kat sayfool baru tau!

OrkEd Desa berkata...

ape kejadahnye (maaf gune perkataan kasar skit) cadangan bik mama ni?? nak menggalakkan maksiat ke ape???oooo...wat2 anak pastu leh la gi dok kat pusat tu kan??nnt pusat tu ade wat ape??ajar cara jaga bayi cam pusat yg dia lawat ari tu ek???

dia ni kalo betol la nak bantu kaum wanita, bina la lebih banyak pusat latihan utk ibu2 tunggal, sediakan modal utk dorang mulakan perniagaan...

tuh, cube tgk keliling...tgk kat spital2 kerajaan, klinik2 kesihatan daerah..byk bende lg yg x ckp...dr bik mama wat pusat ni baik bik mama bina hospital yg percuma utk kesejahteraan rakyat.. rakyat sihat, hidup bahagia la bik mama...tp x nak la sihat cam bik mama, nnt x muat lrt/komuter lak..

Tanpa Nama berkata...

bik amak ni pm tp xleh masuk sidang parlimen,tu yg cbuk wat sidang wanita negara ke 3,org nk bersidng dia pun nk juge..muka xth malu btl..

Tanpa Nama berkata...

kebanyakan yang berkepala botak takut dengan bini.hahaha... cuba semak menteri2 yang berkepala botak... Perempuan T###k besar..nafsunya juga besarrrrrrrr.

Tanpa Nama berkata...

x tahu malu tul...rosemak mansor niia...bukan setakat memalukan isteri dia...tapi semua rakyat malaysia..pelik lah..mat monggol bukan setakat kena nasi kangkang...agaknya tiap2 malam tido bawah kangkang agaknya...
aku malu ada...org macam nie..kat malaysia..