Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 14 November 2010

JAGA JAGA DAN BERJAGA JAGA



BLACK MONEY



nota:
jenayah penipuan 419 adalah
jenayah penipuan yang berasal dari nigeria








KEJADIAN DUA LOLOS DIRI TIDAK JEJAS KESELAMATAN NEGARA - melayau

Kejadian dua tahanan warga Nigeria yang berjaya meloloskan diri dari kenderaan Jabatan Imigresen dua hari lepas, tidak menjejaskan keselamatan negara, kata Hishammuddin Hussein.

Beliau berkata, bagaimanapun, kementeriannya memandang serius perkara itu dan siasatan terperinci sedang dijalankan terhadap dua pegawai imigresen yang mengiringi kedua-dua tahanan berkenaan.

"Dalam hal berkaitan negara, saya sudah kata, kita (KDN) akan mengambil tindakan tegas, tidak kira orang luar atau pegawai kita sendiri sekiranya tindakan mereka menjejaskan keselamatan negara.

"Sudah tiba masanya kita serius hal-hal berkaitan pintu masuk negara dan saya cukup yakin mereka yang terlibat bukan sahaja bertaubat, tetapi menjadi pengajaran kepada pegawai lain,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri rumah terbuka Deepavali anjuran Parlimen Sembrong dekat di sini hari ini.

Hishammuddin yang juga Ahli Parlimen Sembrong berkata, kedua-dua pegawai berkenaan kini digantung tugas bagi membolehkan siasatan dilakukan, dan pihaknya akan mengemukakan laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk siasatan lanjut.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. KES WARGA NIGERIA LAGI…. kah kah kah..

woit… TAPI BERITA INI TIDAK JELAS… kah kah kah

woit… KALAU LEPAS LARI MESTI ADA DALAM NEGAR LAGI…. kah kah kah…

kah kah kah… LEPAS KE MANA ? … DARI MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah… TAK BAHAYA MACAM MANA?.... kah kah kah

woit.. PEGAWAI IMIGRISEN KENA BELI OLEH BLACK MONEY KE?.... kah kah kah

nota:
waspada warga nigerai ini adalah warga yang
membawa masaalah. di afrika sendiri warga nigera
dianggap paling banyak membawa masaalah. kalau
sesiapa menonton filem afrika selatan yang benama: DISTRICT 9
ada babak menunjukkan warga nigeris sebagai pendatang haram ke afrika selantan
kerena passport nigeria dianggap kurang laku maka mereka akan
memyamar dengan mengunkan passport liberia atau negar lain.

jenayah penipuan internet 99% datang dari nigeria
jenayah black money juga datangnya dari nigeria

saban hari jika kota menerima surat pelbagai bentuk dalam internet
tentang meniaga, jual beli barang atau ada duit dollar tersangkut di bank
semuanya kerja warga nigeria.


SILA BACA APA DIA PENIPUAN 419- dari wikipedia

An advance-fee fraud is a confidence trick in which the target is persuaded to advance sums of money in the hope of realizing a significantly larger gain.[1] Among the variations on this type of scam, are the Nigerian Letter (also called the 419 fraud, Nigerian scam,Nigerian bank scam, or Nigerian money offer[2]),[3] the Spanish Prisoner, the black money scam as well as Russian/Ukrainian scam(also widespread, though far less popular than the former).

The so-called Russian and Nigerian scams stand for wholly dissimilar organised-crime traditions; they therefore tend to use altogether different breeds of approaches.

Video instruction on how to file a Complaint with the U.S. Federal Trade Commission
Although similar to older scams such as the Spanish Prisoner, the modern 419 scam originated in the early 1980s as the oil-based Nigerian economy declined. Several unemployed university students first used this scam as a means of manipulating business visitors interested in shady deals in the Nigerian oil sector before targeting businessmen in the west, and later the wider population.

Scammers in the early-to-mid 1990s targeted companies, sending scam messages via letter,[4] fax, or Telex.[5] The spread of e-mail and easy access to e-mail-harvesting software significantly lowered the cost of sending scam letters by using the Internet. In the 2000s, the 419 scam has spurred imitations from other locations in Africa, Philippines, Malaysia, Russia,Australia, Canada, United Kingdom, and the United States. In particular advanced fee fraud in the United States primarily originates from the cities of Buffalo and Detroit.

mereka datang ke malaysia kerana
madey ingin jadi maharaja afrika.


11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ingatkan nak jumpa first lady...

Tanpa Nama berkata...

Mungkinkah PRU nanti, orang afrika boleh mengundi?....Nama yang sesuai digunakan dalam IC ialah Muhammad Ali Mugabe.....kahkahkah

Sudin berkata...

Jabatan Imigresen ?
Orang lagikan mereka jual...inikan pulak lepaskan lanun.

Rekod keluar masuk lagi boleh padam..


Picit telor Hishammuddin Hussein dan mat monggol tahulah kita kisah sebenar....

Tanpa Nama berkata...

Tuan blog.
Baru selesai isu VOA dah isu ni pulak. Betul lah keselamatan negara kita Cap Ayam la kalu lagu tu....Konon black belajar kat U swasta kita. BETUL tapi first semester jer. Lagi 7 semester lu pikir la sendiri.
VOA hanya banyak beri menfaat kpd gadis manis dari China dan pemuda Chennai saja (dei ruti canei satu).

Dari Indonesia satu hal, dari myanmar, bangla, vietnam dah lg 10 hal.

oleh
Penin imigrasi kita
Pandei jaga ke tak

Tanpa Nama berkata...

madey pukimak anak beranak haram jadah mentekeradah najis babi

din kaki lutu dreba berkata...

kalau ada 11.3 peratus mentri mcm ni, lingkop terus negara

kepala bana apa mentri cakap benda mcm ni tak bahayakan keselamatan

mental kot

Tanpa Nama berkata...

hanya mereka yg terlebih duit saja yg tertipu...

setakat baki di bank kurang dari RM10.00 jgn risau..anda terselamat..

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya warga Nigeria adalah antara yang termiskin di Afrika tetapi tinggal di salah satu negara terkaya di Afrika, semua hasil duit minyak Nigeria disapu oleh kerajaannya tetapi rakyatnya tak dapat apa-apa cuma kesengsaraan. Lebih banyak Humvee di Nigeria kalau dibandingkan dengan banyak negara-negara lain di dunia, orang Nigeria bermasalah kerana terpaksa mengharungi hidup yang susah, apa mereka buat memang SALAH, tetapi sesiapa pun akan buat macam mereka kalau hidup susah dan ditindas oleh kerajaan mereka sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Contoh Scam Nigeria melalui email :


Dear One,

I am Grace Adams and I have an inherited fund from my late father Mr M Adams who died in recent crisis in Cote d'Ivoire. I wish to request for your assistance in investing this sum in lucrative venture or manufacturing and real estate management in your countaary.

I have (US$7.6Million) to invest and I will require your assistance in receiving the fund into your account. I will be glad to give you some reasonable percent from the total sum for your assistance.
Before the death of my father he gave me all the necessary legal documentation concerning the deposit of the fund in the bank, I am 22 years old and a university undergraduate and really don't know what to do. Now I want an account overseas where I can transfer this funds and after the transaction I will come and reside permanently in your country till such a time that it will be convinient for me to return back home if I so desire. This is because I have suffered a lot of set backs as a result of incessant political crisis here in Ivory coast. The death of my father actually brought sorrow to my life. I also want to invest the fund under your care because I am ignorant of business world.
I am in a sincere desire of your humble assistance in this regards. Your suggestions and ideas will be highly regarded. Now permit me to ask these few questions:

1. Can you honestly help me from your heart?
2. Can I completely trust you?a
3. What percentage of the total money will be appreciateable by you?
Please, consider this and get back to me as soon as possible. Immedaitely I confirm your willingness, I will send to you my picture and also give you more details about myself and the bank where my late father deposited the fund, so that you can reach the bank and confirm the existence of the fund as well, because seeing is believing.
Email ;(grace.adams01@yahoo.fr )

I am waiting for your immediate response.
Best Regards
Grace Adams

KAH...KAH...KAH

Tanpa Nama berkata...

Pukimak Mahathir...

Tanpa Nama berkata...

Itulah jadinya kalu rasuah dah xleh dikawal ....... negara bole lingkup. Pangkat ciput je, tapi umah, keta besau2... gila!