Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 24 Disember 2010

PECAH BERITA !!!!! BAJU MELAYU AKAN DI HARAMKAN




WARNA HITAM PESONG AKIDAH



nota:
ramai anak muda kurang sedar
memakai pakaian berwarna hitam
akan memesongkan akidah kerana
warna hitam adalah warna yang
donobatkan suci oleh penganut
agama kristian kah kah kah



BERITA TERKINI - TUKAR TIUB PEMECAH BERITA !!!!


satu gerakan besar besaran untuk
mengharamkan baju melyu telah
bermula di johor bahru pagi ini

gerakan ini telah menyahut seruan
mufti johor yang menganggap baju
yang diapakai oleh santa clause itu haram.

orang ramai juga telah mula sedar bahawa kolar
baju melayu cekak musang yang dipakai pada
baju melayu itu adalah tiruan
dari baju orang kristian.

mengikut mufti ini adalah rancangan halus
untuk memesongkan akidah orang melayu.

pagi ini di jalan larkin kelihatan tukang
tukang jahit telah mengumpulkan baju baju melayu
untuk dibakar.

hanya baju melayu kolar johor sahaja yang boleh digunakan.

dalam masa yang sama sekumpulan anak anak muda
dari kempas dan kota tinggi telah datang
membawa seluar dalam mereka
mereka juga telah membakar puluhan seluar dalam
ada yang membakar hinges, clubman dan kevin cline.

bila di tanya oleh wartawan seorangg anak muda bernama ayin sufian
telah berkata '.... kami baru sedar sekarang bahawa
orang kristian juga memakai seluar dalam... kami tak
mahu termakan rancangan licik padri kristian yang
cuba memesongkan akidah anak anak muda dengan memberi seluar dalam...'

seorang anak muda yang enggan namanya disebut telah berkata:
'... orang kristian ini telah meracun kita... kita patut
memansuhkan huruh T kerana huruf T ini adalah simbol
kristian...'

kelihatan kenyataan mufti johor ini telah
mempengaruhi masyarakat sekeliling. keadaan
ini sedar merebak.

di ibu kota kuala lumpur
cadangan agar orang melayu
menggunakan kain sarong telah
pula di tentang oleh sekumpulan yang
memanggil diri mereka PUKEE -
pasukan umat kesejahteraan esa -Pukee telah
menolak penggunakan kain sarong.

menurut PUKEE kain sarong ini berasal dari
budaya HINDU - kain sarong ini nama asalnya
lunghi tapi lebih dikenali oleh orang melayu
sebagai kain pelikat. ramai orang melayu tidak
sedar kenapa kain sarong namanya kain pelikat.

nama kain pelikat ini muncul kerana kain ini
di bawa masuk dari kawasan hindu bernama PULICAT
di daerah Thiruvallur di Tamil Nadu. inilah hujah pukee
untuk menolak pengunaan kain pelikat sebagai busana melayu

hingga berita ini ditulis semakin
ramai orang membuangkan baju melayu, seluar dalam
dan kain pelikat.


INI BAJU POPE




















INI BUKAN BAJU POPE










KOLAR BAJU PADRI


KOLAR BAJU MELAYU




17 ulasan:

surfxelite berkata...

amende la merepek ni.. ramai india muslim pakai pelikat, nabi pon xlarang pakai baju kebangsaan, asalkan tutup aurat.. baju ada kolar tu pon bukan lambang mane2 agama, aku xpahamla korang ni, topi krismas yang haram tu blh plak pakai?? jeans pon kene haramkan la kalo gitu??

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah.. minda jumud

Tanpa Nama berkata...

tu tak boleh ni tak boleh kita telanjang aja lah senang apa macam

Tanpa Nama berkata...

aku sokong kalau pemakaian baju dalam atau coli diharamkan wakakaka

Tanpa Nama berkata...

sufxelite bangang tak faham kah kah kah!!!

Kucing Parsi berkata...

kelakar sial....

mufti tu salah terang, kena tibai2 betul oleh kau sham, cilaka ko

Tanpa Nama berkata...

surfxelite,

banyak betul benda yang kau tak paham? memang susah la kau nak paham sindiran dalam post ni hahaha

Santa Kelos berkata...

WOII MANUSIA

TUKSEDO PUN PAKAIAN DARI KRISTIAN

APASAL TAK DIHARAMKAN WAHAI MANUSIA

MadeyBersiong berkata...

kahkahkahkah yang tak faham2 tu..pergi hisap batang sendiri sudah laa, tak payah laa nak faham2 kan kahkahkahkah

pelikat berkata...

kain pelikat tu sebab pelir lekat la bukan sebab dari pullicat. mungkin kena haramkan juga panggil kain pelikat sebab lucah

Tanpa Nama berkata...

Bengong punya TT!!

Tanpa Nama berkata...

BANYAK YG JADI MUFTI, KURANG MEMBACA...

NAK JADI MUFTI KENA ADA LATAR BELAKANG YG LAIN SELAIN AGAMA,

KENA ADA LATAR BELAKANG UNDANG2, SEJARAH, ATAU EKONOMI, BARU UMMAT LEH MAJU, TAK JUMUD.

AKU RASA, TAK SEMUA ULAMAK DALAM DAN LUAR NEGARA SETUJU DGN MUFTI NI, MUFTI KAT MALAYSIA NI ADALAH PRODUK SISTEM PENDIDIKAN YG DIASAKAN UMNO!

Tanpa Nama berkata...

lol surfxelite, ko serius sgt pehal?? buta kayu, bendul sungguh...go dai ken??

openid berkata...

diharamkan pakai baju melayu & seluar slack.
wakakaka :D

Tanpa Nama berkata...

nabi muhammad s.a.w pun ade pakai jubah rom.. rom tu kristian kan? so macam mana ni?

ahmad syafiq al-gonzalez berkata...

wakaka..

aiseh. dalam komen komen, byk pulak spoiler.

kalau korang ni jenis baca dan fahamkan. maknanya korang nyer otak ade problem, sila baca lagi benda ni

kalau nk sng, baca dan xperlu fahamkan.

korang kena tau, bukan semua benda ditulis ada hikmah disebalik dia.

korang gak kena ada life dgn lebih lebih mendalami ilmu "joke" dan "fun"

cuba elakkan diri dari jadi spoiler

dan kalau betul2 nk jadi spoiler pastu konon terer agama, sila jangan takut teloq untuk letak nama anda, guna "anonymous" tu xde teloq, anjing jiran sebelah boleh type random and press enter..

Tanpa Nama berkata...

wa rasa kan, org islam kat kutub utara tu pun pakai baju melayu kot. Sebab tak leh pakai baju mcm santa claus.. haram!!! ammmak