Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 3 Januari 2011

SAKIT SEMAKIN TENAT




TANPA CUKAI OXFORD UNIVERSITI


nota:
ini gambar kedai tanpa cukai
dipintu besar sebelah kiri
di oxford universiti

gambar memperlihatkan
pelajar sedang sibuk
membuat kajian jual
beli alcohol, tembakau dan cokolat

oxford universiti adalah pemula
yang membuka kedai tanpa cukai
pertama dalam dunia ini

kedai kedua akan dibuka tidak
lama lagi di sintok kah kah kah


UUM CADANG MOHON STATUS BEBAS CUKAI BAGI LONJAKKAN UNIVERSITI – berota hairan

SINTOK: Universiti Utara Malaysia (UUM) akan memohon status zon bebas cukai untuk kampus induknya di sini, dalam usaha melonjakkan institusi itu menjadi universiti pengurusan dan perniagaan bertaraf antarabangsa.

Naib Canselornya, Prof Dr Mohamed Mustafa Ishak, berkata pihak UUM kini menyiapkan kertas kerja berhubung perkara itu untuk dikemukakan kepada Kementerian Pengajian Tinggi.

"Status ini membantu menjana kewangan universiti hasil pertumbuhan perniagaan dalam kampus berasaskan bebas cukai yang dapat mengurangkan kebergantungan kewangan kepada kerajaan," katanya selepas menyampaikan amanat Naib Canselor untuk warga UUM, di sini hari ini.

Beliau berkata, status itu diharap dapat dikuatkuasakan menjelang akhir tahun ini.

Terdahulu dalam amanatnya, Mohamed Mustafa berkata, status bebas cukai adalah antara empat strategi UUM dalam pelan transformasi 10 tahun untuk menjadi universiti pengurusan terkemuka dunia dan sebagai universiti penyelidikan dalam bidang Pengurusan dan Sains menjelang 2013.

"Pelaksanaan akan dilakukan dalam dua fasa iaitu dalam fasa pertama (2011-2015) tumpuan adalah untuk meletakkan UUM dalam peta akademik tempatan, manakala fasa kedua (2015-2020) menjadikan UUM sebagai pusat rujukan dalam bidang pengurusan oleh sarjana luar negara," katanya.

Katanya, strategi kedua akan menumpukan kepada bidang berteraskan "niche" dengan memperbanyakkan penyelidikan, pengkomersilan dan penerbitan jurnal berimpak tinggi, mensasarkan 70 peratus tenaga akademik memiliki ijazah doktor falsafah dan pelajar negara mencapai 30 peratus atau 10,000 pada 2015.

"Penubuhan pusat-pusat pengajian baru dan jabatan-jabatan di kolej-kolej bagi menyerlahkan bidang tujahan (niche) dan kekuatan akademik UUM manakala serta memperkasa aktiviti akademik dan antarabangsa menjadi srategi ketiga dan keempat," katanya.

Beliau berkata, kejayaan fasa pertama akan membuka laluan untuk meletakkan UUM sebagai "Top Business School dan Centre of Excellence" menjelang tahun 2020.

"Melalui strategi ini UUM mensasarkan dapat membaiki ranking sekarang 4 kepada tahap tertinggi 6 sebelum 2015," kata beliau.

Selain itu katanya, menerusi strategi itu juga UUM akan meningkatkan kampus bandarnya dengan membeli sebuah hotel di Kuala Lumpur bagi dijadikan pusat pelajar bidang pelancongan,katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… BILA TT KETAWA KAH KAH KAH SEBUT NAMA SINTOK .. ADA YANG MARAH…. kah kah kah..

kah kah kah… SEKARANG LIHAT DAN BACA SENDIRI…. kah kah kah..

kah kah kah… RANCANGAN UNIVERSITI SINTOK INI…. kah kah kah..

kah kah kah… INI NAK JADI GEDUNG ILMU ATAU NAK JADI TEMPAT DUTY FREE SHOPPING… kah kah kah..

kah kah kah…. NAK JADI MACAM LANGKAWAI… ROKOK MURAH DAN BEER MURAH… kah kah kah..

kah kah kah… MAK CIK FELDA BOLEH DATANG BELI DUVET MURAH… kah kah kah..

kah kah kah… PAK CIK FELDA BOLEH BELI BARANG SIAM MURAH… kah kah kah…

kah kah kah…… YA RABBI...TEROK SANGAT SAKIT MAELAYU NI…. kah kah kah..

woit… BANGANG APALAH MELAYU NI…. kah kah kah..

woit… UNIVERSITI TEMPAT MENCARI ILMU PENGETAHUAN BUKAN TEMPAT DUTY FREE… kah kah kah..

kah kah kah... UNIVERSITI BUKAN TERMINAL LAPANGAN TERBANG... kah kah kah

kah kah kah….NICHE… KEPALA BANA APA?.... kah kah kah….

woit… DENGAR BEROK CAKAP NICHE…. BEROK SINTOK PUN CAKAP NICHE… kah kah kah…

woit… TEROKLAAA …. NEGARA KITA INI ..SEDIH….kah kah kah…

kah kah kah… SEDIH… ADA MENTERI... MENTERI JADI PEROGOL…. kah kah kah..

kah kah kah… PERDANA MENTERI TERLIBAT DALAM KES BUNUH…. kah kah kah..

kah kah kah… ADA NAIB CANSELOR…. NAK BUKA KEDAI DUTY FREE… kah kah kah

woit....KALAU TAK HUMBANKAN GEROMBOLAN... HANCUR NEGARA KITA INI...kah kah kah

nota:
siapa ada maklumat
naib canselor ini belajar dimana dahulu
atau dimana dia beli ijazah?



7 ulasan:

eszol berkata...

http://fromglassesandlenses.blogspot.com/2011/01/kerajaan-rakyat-apakah-sultan-dan-raja.html

Tanpa Nama berkata...

TT KATA BANGANG BEBAL AKU SETUJU AUTA TEMBERANG, Mana ada betul-betul kedai free tax bebas cukai yang betul2 original di msia ini..tengon Zone Duty Free Shop yang bersepah di Langkawi,Bkt kayu Hitam,JB harga cekik darah mahal nak mampus!!!!Tipu.Cukung lintah darat yang untung!!!!Kita diperbodohkan.
TT dah kata inikan Profesor kangkung.sahlah! Satu lagi ada profesor kangkung di UM namanya ANES EEESSSS,Taukeh Zapin...kah3 ada ke asyik cerita buku antik dia semasa bentang paper.Lebihbetul2 KANGKUNG KANGKUNG KANGKUNG..ada manusia macam ni di dunia ini...kah..kah..kah..

beruk atas pokok berkata...

bodoh ni ada macam2 bodoh. bodoh sombong, bodoh takdak ubatnya dan bodoh bukanla diturnkan dari satu generasi ke lagi satu. masalah utama, orang melayu tak sedar diri mereka tu bodoh.

depa dok ingat depa pandai. depa dok sibuk dgn hiasan ayat koran n peluang dan masa aja nak jerit ketuanan melayu sambil menghina orang kafir.

tolongla faham, banyak lagi benda penting. jangan terlampau pentingkan nama, pangkat dan DUIT!

Tanpa Nama berkata...

apa-apa lah Labu...janji masyuuuuk

pakwe berkata...

ahahahaha..

kalau turun objektif nk meringankan beban budak2 unisti tu makan tak pe gak

ehehehehe...

betul gak eh...

mana la canselor tu beli ijazah..

kat kedai duty free gak la tu...

ahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

ada PM, PM bunuh orang, ada menteri, menteri rogol orang, ada Ketua Pembangkang, Ketua Pembangkang liwat orang,.. ini baru adil TT.

SL Chan berkata...

kah kah kah..dengar dari sintok saja dah nak gelak ...sintok oh sintok..buat duty free shop kat kampus...kah kah kah...projek masuukk...kah kah kah..

www.money2made.co.uk