Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 3 Februari 2011

RAKYAT TURUN KE JALAN RAYA!!!




JALAN RAYA TELAH DIPILIH




LAPORAN DARI MESIR


awal tadi jam 10.malam al-jazeera
telah melaporkan hampir 5 - LIMA JUTA -
warga mesir telah turun berdemo.

di dataran tahrir gerombolan pro mubarak
telah datang menyerang para demonstran.
mereka datang menaiki unta dan kuda.
mereka membawa kayu dan besi untuk
memukul kumpulan anti mahafirauan

negara-negara eropah telah mula menjauhkan diri dari muibarak
obama telah berkata mesir perlu perubahan

tentera mesir masih lagi bersama para penunjukan persaaan.

DARI WASHINGTON DC

jurucakap obama robert gibbs telah menerangkan yang
obamana telah membuat panggilan talipon dengan mubarak
obama berkata: the change must come. the time is now.


FIRST LADY


masih belum di ketahui dimana first lady mesir
berada. kelmarin laporan mengatakan yang first lady
telah melarikan diri ke london. berita ini masih belum
di sahkan.

suzanne mubarak adalah first lady mesir yang amat
dibenci oleh rakyat mesir.

DUTA AMERIKA

duta amerika masih lagi berada di cairo
dan terus berhubung antara duta dengan rumah puteh
antara duta dengan mubarak.

DUIT DUIT DUIT

selama 30 tahun ini mesir telah mendapat
60 bilion dolar dari amerika syarikat
duit ini datang dalam bentuk senjata, gandum, makanan
dan dolar.

bantuan ini adalah sebahagian dari janji amerika kerana
mesir bersetuju untuk membuat perdamaian dengan israel
pada tahun 1979. perjanjian ini di tanda tangai oleh
presiden anwar sadat dengan zionis manahem begin pm israel.

setiap tahun amerika memberi bantuan 1.3 bilion dolar
bantuan inilah yang megikat mesir untuk menjadi barua amerika


SADAT DIBUNUH

sadat kemudian di bunuh oleh seorang soldadu
pada thun 1981. sadat dianggap pembelot oleh
soldadu ini.

OBAMA KECEWA - DITIPU MUBARAK

mubarak seharusnya undur kelmarin
tetapi dia telah kelentong

keadadan ini menjadikan seluruh bumi arab
dan timur tengah menjadi lagi panas

GEROMBOLAN PRO MUBARAK

gerombolan pro mubarak
gerombolan pro kezaliman
telah mula mengganas


INI APA OBAMA KATA

' the time for transisation is has come... the time is now'

bila mubarak dengar ini mukhabarat, polis telah
keluar mengganas.

dasar amerika ini telah berubah dari pro mubarak
kepada anti mubarak.


TEWAS

seorang warga mesir telah tewas
kedengaran tembak menembak
tidak tahu antara siapa dengan siapa

ketika ini lebih dari 400 warga mesir telah
cedera.

tetapi dari laporan aktivis mona saief kepada wartwan aljazera
tiga dan bukan seorang warga mesir telah mati
aktivis ini melihat mayat ini di hospital.

BANGUNAN TERBAKAR

banguan kementerian luar telah di bakar

BERITA TERKINI

jam 2.44 pagi jam malaysia

gerombolan pro mubarak telah di kalahkan
di dataran tahrir. pergaduhan antara pro dan
anti mubarak masih beterusan.


INTERNET 23 JUTA

23 juta warga mesir memiliki hubungan internet.
minggu lalu rejim mubarak telah memutuskan
talian internet.

hari rabu ini talian internet telah dapat
digunakan.

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Barrac Obama dgn Mubarak Dua dua dari Afrika.
Yang heran nya Arab Saudi blum apa apa dah sokong Hosni.
Ni kerja bodoh. Memang sah kalau Kerajaan baru terbentuk di Cairo, Arab Saudi akan pecah dua atau 3.
Dhahran yang 80% Shiah akan buat kerajaan baru.
Raja Jordan akan lari ke Tel Aviv kalau tak ke London balik duduk dgn mak orang putih dia.
Kalau di Malaysia ni mau ada raja yang lari ikut Raja Jordan sebab mak pun bukan Melayu.
Macam mana nak jadi raja Melayu???

Anti TELAN berkata...

JANGAN KELIRU..? Sebenarnya pro Mubarak pukimak tu majoritinya adalah POLIS.

Mereka diarah memakai pakaian awam dan menyelinap masuk untuk membuat kekacauan dalam kumpulan anti Mubarak.

Dalam taktik ini, WANG telah digunakan untuk mengumpan rakyat Mesir supaya menentang kumpulan anti Mubarak. Bagi Mubarak WANG no problem janji dia boleh kekal.

Itu sebab semasa pertempuran 2 kumpulan ini di Tharir Square anggota POLIS tidak kelihatan.

Semua POLIS telah diberi TELAN oleh Mahafiraun. Itu sebab POLIS sanggup jadi barua Mahafiraun.

apa apa pun ok berkata...

cayalah............ teruskan perjuanganmu rakyat mesir!!!!
malaysia bila pulak???????????