Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 30 Mac 2011

BANGUN DAN LAWAN




BANGUN MELAWAN



MEMBUDAYAKAN HAK BERDEMO




nota:
anak muda wajib mula menysusun
kerana akhirnya dunia ini adalah
milik anak muda
akhirnya tosik dan racun radioaktif
akan disedut oleh anak muda
yang lahir dan yang belum lahir

awas!








LEBIH 100 AKTIVIS ANJUR DEMO ANTI-SISA RADIOAKTIF -mkini

Kira-kira 100 orang berkumpul di hadapan simpang masuk ke bangunan parlimen bagi membantah pembinaan pusat pemprosesan nadir bumi (rare earth) yang paling besar di dunia di Gebeng, Kuantan.

Mereka terdiri daripada aktivitis termasuk dari NGO, Save Malaysia.

Mereka bimbang kemungkinan penyebaran sisa radioaktif yang bakal dihasilkan selepas projek bernilai RM700 juta itu beroperasi.

Sebanyak empat buah bas membawa kumpulan yang membantah pusat penapisan yang sedang dibina oleh syarikat Australia, Lynas Corp itu.

Penunjuk perasaan ini tiba di persimpangan parlimen sekitar jam 9.20 pagi. Mereka kemudian mengadakan perbincangan dengan seorang pegawai polis.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..TERBAIK… INI BUDAYA KITA…. kah kah kah..

kah kah kah…DEMO TELAH DI BUDAYAKAN…. kah kah kah..

kah kah kah… RAKYAT TAK MAHU MATI SEDUT UDARA BERACUN…. kah kah kah…

kah kah kah…IKAN PATIN SUNGAI PAHANG TAK MAHU JADI IKAN MUTANT….. kah kah kah…

kah kah kah… HANYA DEMO YANG KAN HENTIKAN KERJA JAHAT KAUM KAPITALIS AUSTRALIA…kah kah kah..

kah kah kah..HANYA DEMO YANG AKAN RUNTUHKAN KERJASAMA KAPITALIS TEMPATAN DENGAN KAPITALIS AUSTRALIA.... kah kah kah

kah kah kah… TANYA KAPITALIS AUSTRALIA INI : KENAPA TAK BUAT KILANG DI CANBERRA?...kah kah kah..

kah kah kah…KENAPA TAK BUAT KILANG DI SUDNEY…. kah kah kah…

woit…KALAU TAK NAK JADI MACAM FUKUSHIMA …. BAGUN MELAWAN SEKARANG….kah kah kah

nota:
kalau tak nak jadi mutant
bangun dan susun barisan sekarang!


6 ulasan:

ada otak berkata...

tahniah YB fuziah, para aktivis,para hidupan bumi..elok bawa skali pokok2,binatang2,sesumpah ezam jangan..keh..keh..keh..
prmulaan langkah yg baik untuk prjalanan yg panjang..

piut ngah layor berkata...

kat Australia tu kan luas sangat2 berapa puluh kali malaysia ni ngape tak buat kat sana?gurun nye pun luas sangat2 takut kanggaroo jadi dinosaur kot.abih orang sini jadi X-MEN nanti.

Lau Tze berkata...

tenage mutan ninja turtle kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

org bodoh je berdemo!!

save mother earth activist berkata...

tauke cina mca ada saham.tauke umno bongok juga ada saham dlm projek tu.semua tauke tu nak bunuh rakyat dan rosakkan alam sekitar.tak lama lagi kuantan jadi padang jarak padang tekukur. burung tekukur pun jadi mutant mcm burung bung moktar hehe...

orang lama berkata...

Semenjak hak pentadbiran negeri bertukar tangan ke kerajaan pusat atas muslihat si kitol utk mengurangkan kuasa raja2 melayu mengakibatkan kerajaan pusat menanggung beban hutang dlm negara berjumlah rm348.60 BILLION iaitu 96.2 peratus keseluruhan hutang kerajaan persekutu-kutuanggg..nampaknya kerajaan b-end pahang mewarisi genetik bodoh piang dari si kitol dengan sain kontrak dgn lynas austrl...hutang tambah dgn penyakit radiasi, dah defisit 13 kali pun nak eksyen boleh tampung hutang guna duit rare earth..gila punya kerja

RASUAH IS MAIN FACTOR
jelas kjaan b-end phg hanya tau untung duit masyuk buat bisnes rare earth. Jamin selamat ikut sedap mulot..otak letak kepala lutut. Org lain tolak penyakit nie siap berjemput...adohaii..melaun jebon adnan bercakap hal keselamatan umpama nujum yg berlagak serba serbi lebih tahu dari pencipta alam

MIDA, menteri industri, menteri sains, nakjib, ketua bom atom lpta, govt bend,lynas phg...anda semua penyembelih ganas cam serbia.. ketamakan anda buat nyawa org2 phg dlm bahaya!

bakar lynas, bakar lynasss!