Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 8 Mac 2011

SURAT DARI PEMBACA



DUA SURAT PENGALAMAN RASUAH


Aku rasa terpanggil utk buat sedikit pendedahan tentang pembelian kelengkapan peralatan tentera. Setiap juruterbang jet pejuang TUDM, akan dilengkapi dengan survival kit pada sut mereka.

Katakan semasa perang, jet mereka ditembak jatuh dan pilot pun terselamat dgn eject bersama payung terjun. Pilot akan menggunakan survival kit utk survive di atas darat.(Mcm dlm filem Behind Enemy Lines) Survival kit mengandungi: -handgun -additional magazine -torch light -compass -laser pointer -signal mirror -radio -personal locator beacon & GPS -multi-tool kit -survival knife -first aid kit -energy bar & water -dan byk lagi Disebabkan persoalan keselamatan negara, tak ada siapa tahu berapa harga sebenar item list yang dibeli utk survival kit pilot TUDM.

Contohnya survival compass yg di pasaran berharga RM30, dibayar oleh kerajaan sebanyak RM30,000. Multi-tool kit yg di pasaran cuma berharga RM150 satu set dibeli dgn harga RM60,000. Kalau nak senaraikan penipuan ni, tak larat nak baca sampai habis Tapi mcm biasalah, geng2 askar bagitau ini soal keselamatan negara dan tak boleh dipertikaikan.

Aku tak pertikai soal pembelian senjata tapi komisen beli jet pejuang Sukhoi boleh beli lagi 2 jet tambahan. Kalau xde komisen2 gila babi nie, aku rasa byk senjata yg ATM boleh beli.

Oleh Ace2020 pada SIAPA REMBAT TANAH TUDM? pada 16:56

Aku ade sorang kenalan bekerja di Unit Udara Polis di Sg. Besi. Dia pun pelik kenapa tanah TUDM nak diambil alih sedangkan byk bangunan2 baru dibina utk hangar helikopter, pesawat peronda, bangunan persediaan pilot & crew, pasukan khas, bilik senjata api dsbg yg berharga ratusan juta ringgit. Bayangkan macam ni, kerajaan bina sebuah bangunan berharga 50 juta ringgit, tapi bila projek dah siap tiba2 ada cukong baru sedar tanah di situ bernilai ratusan juta ringgit.

Cukong2 ni akan rasuah pak 2 menteri dgn duit & china doll agar projek yg dah siap tu dibatalkan dan tanah tersebut dijual kepada cukong dgn harga yg murah. So, bangunan yg baru siap tu akan dirobohkan supaya memberi laluan kpd projek hartanah cukong. Bila aku tau macam nie la perangai kebanyakan orang2 Cina, rase nak jadik racist plak. Tp salah Melayu gk yg undi gerombolan. Puki anjing betul.......

Oleh Tanpa Nama pada CUKONG DI DAHULUKAN - RAKYAT DICIBAIKAN pada 16:23


19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

helmet jet pilot pun dah lebih RM50 RIBU - RM100 RIBU

tentera senoi berkata...

macam para jenderal di filipina lah ni. sampai ada bunuh diri bila kena siasat. rupanya tolong rompak hak rakyat.

Anti TELAN berkata...

Tak perlu pergi jauh-jauh. Kita pergi yang dekat.

Belanja bawa pulang pelajar2 dari Mesir RM50 juta?

TENGOK...NAMPAK TAK? Genap terus, tidak ada perpuluhan ratus ribu atau puluh ribu. Ratus atau puluh jauh sekali.

Beritahu la berapa kos sewa? kos minyak? kos makan? kos pengangkutan?. Jangan-jangan jumlahnya tak sampai RM25 juta...kah kah kah

melor45 berkata...

Geng UMNO mana rembat hasil jualan kayu getah ditanah ATM dijalan Kuala Ketil.Dah berpuloh tahun nak pindah Kem Sg.Layar ke Jalan K.Ketil tapi habuk sedikit pun tadak,sapa dok ambil hasil pajakan keatas tanah ATM itu yang ditanam jagung,pisang, betik,kolam ikan darat,ladang kambing dan bla-bla lagi.

wira merah berkata...

Habis duit pakcik.

Tanpa Nama berkata...

DIDI KOTA BELUD BERKATA.....DI JALAN IPOH ADA SATU KEM PERUMAHAN ASKAR NAMANYA AMPAT TIN......AMPAT APA YAAAA,,,? SILA SMBUNG SECARA SIMBOLIK.........?

Tanpa Nama berkata...

sbb itu lah umno-bn dan pengampunya takut jika pakatan rakyat ambil alih kerajaan, tentu semua terbongkar dan akan ada laa yg hilang tanpa kesan dikejar sprm dsb hehehe... sudah pasti akan ada yg muflis bangkrap sbb takleh bayar hutang dan takleh tampung kos hidup sbb komisen dan projek dah takdak...tauke2 apa peduli sudah takdak title takdak kuasa... sendiri bayar laa sikalang hehehehe...

-tok ayah-

Tanpa Nama berkata...

compass cap ayam tu....

compass harga 30k dibuat dari titanium, berlian berkarat2 dan taik bintang appriconek

Tanpa Nama berkata...

apa boleh buat ramai melayu yg bodoh kat malaysia ni, termasuk mak dan pak cik felda, bagi dia org dapat RM10 bila pilihanraya dah cukup dah.
padan muka kau org.

Tanpa Nama berkata...

Cukong2 (baca: Cina kroni gerombolan, Cina MCA, Cina Gerakan) ini hanya 200-300 orang saja.. dan Cina2 cukong ini memang jahat!

Kalau dengar dia cakap dan sembang, mengalahkan Nabi Muhammad lagi keislaman cukong2 ni.. Lihat menteri2 cukong dan kroni2nya.. sama saja sembang macam kroni2 UMNO Gerombolan..

Jangan sangkutkan atau racist dengan Cina2 lain yer.. Most of Chinese are against these cukong2 gerombolan..

Kat area rumah aku di PJ State dan Old Town PJ, rata2 Cina hidup sederhana dan serba kesederhanaan macam orang2 Melayu di kawasan ni jugak.. Mereka jugak Kristian dan Buddha masih setia dengan kereta Wira, Nissan Sunny dan ada la kereta sedikit mewah dek kerana anak2 yang beli..

Yang betul2 jahat ialah Cina, India dan Melayu dalam gerombolan!!!

Siberkop berkata...

Aku doakan UMNO mampos.

otaklunyai berkata...

Perkara ni dah berlaku sejak azali lagi, sejak negara m'sia di rampas oleh umgok... dulu cerita skandal tank scorpion yg kita beli, hinggakan tak boleh menembak semasa manoeuvre, skandal rifal styer, skandal alatganti tudm sam ada yg mati sebelum pergi perang sebab jatuh berkecai dan macam2 lagi. Hari ini tambah lagi skandal... benda ni tak kan berhenti selagi puak2 laknat ini memerintah negara kita.

Namun masalah yg paling utama adalah sikap BODOH SOMBONG org melayu yg CERDIK TAK BOLEH DIIKUT dan BODOH TAK BOLEH DIAJAR.. masih tak dapat membezakan yg benar dan yg salah, yg hak dengan yg bathil.. tapi pergi umrah beratus2 kali, pergi haji dah berpuluh2 kali
tepai masih jauh dari petunjuk dan hidayah Allah S.W.T. Cerita nak masuk syurga tapi masih lagi kukuh bersubahat dgn puak2 yg menyeleweng, rasuah, maksiat dan penipu. Melayu ni kurang menggunakan otak tapi menggunkan kepala lutut utk berfikir...

Tanpa Nama berkata...

Gua sokong OTAKLUNYAI nyer cakap.
otak dia lunyai pasal mikir orang melayu yang ramai lagi bodoh dan setiasa menjadi bodoh kerana takut dan percayakan UMNgOk dari takut dan percayakan Allah.

baru dapat duit seciput masa PRK dah tak bolih nak memikir.angguk seangguk2 nya sampai mati.

pooorahhhhh....

Raden berkata...

apa ada hal... masih ramai lagi yg sokong... gerombolan ada tangkal power... tangkal $$$$... lambak jer depan mata... tipu/songlap/rasuah/salahlaku... tu suma x de hal... dedah la apa pon... x kan diorg nk terima... hahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

salam TT,
atok aku pernah berkhidmat sebagai pomen kapal terbang di kem TUDM sg besi.mula pencen sekitar tahun 1980.mengikut katanya,tanah dikawasan sekitar kem TUDM tuh terdapat bijih timah yang agak banyak.dari dulu lagi puak2 cukong cuba mencari jalan utk mendapatkan tanah di sg besi itu.
dan atas disebabkan kerakusan pemimpin sekarang,tanah yang kaya dengan sumber asli(selain minyak) telah dijual dan cukong akhirnya berjaya.
adakah ini petanda yang pemimpin melayu terlalu haloba dan rakus serta berpenyakit BODOH melampau?!!

**tuan TT yang budiman,sila highlight tanah sekitar kem yang dimaksudkan terdapat sumber asli.

Tanpa Nama berkata...

tolong-tolong lah sapa2 yg nak sukarela (IKHLAS) 1000keping sorang x 0.04sen. cetakkan saje artikel2 yg bernas dan edarkan disurau2, masjid2, kedai2 kopi, lorong2, pasar2, pusat2 perniagaan atau dimana saja buat macam MLM supaya semua manusia Malaysia dapat baca dan tahu isu semasa. internet bukannya semua tahu.

Tanpa Nama berkata...

tolong-tolong lah sapa2 yg nak sukarela (IKHLAS) 1000keping sorang x 0.04sen. cetakkan saje artikel2 yg bernas dan edarkan disurau2, masjid2, kedai2 kopi, lorong2, pasar2, pusat2 perniagaan atau dimana saja buat macam MLM supaya semua manusia Malaysia dapat baca dan tahu isu semasa. internet bukannya semua tahu.

tok jenggot berkata...

salam semua
memang tak boleh dipertikaikan kebiadaban puak2 gerombolan dlm merompak harta rakyat..

bila baca je surat mcm ni rasa terbakar jer..
aku juga berjiran dgn seorg askar pencen, mcm2 dia cerita tentang salahlaku rasuah puak2 gerombolan..

seperti kes enjin jet yg hilang tu, dia sendiri tau siapa yg punya angkara, dlm bercerita adalah kias2 tapi tak berani cakap siapa yg buat kerja tu sebenarnya..

dalam proses membawa balik pelajar2 dimesir pl, itu adalah rezeki terpijak puak2 gerombolan, budak darjah satu pun boleh pikir dan buat kira2, kalau smua pelajar dibawa pulang menggunakan kapal MAS pun tidak logik, kerana tambang tak lah sampai begitu mahal..

kalau korang nak tau sebenarnya, pelajar2 kita pulang menaiki pesawat tentera yg telah di buka seat atau tempat duduknya supaya boleh membawa muatan yg ramai, pelajar kita duduk atas lantai shj, tidak disediakan kerusi, kalau korang tak percaya cuba la risik2 tentera udara, mereka ada jawapannya..

akhir sekali..
celake punya puak2 gerombolan...

Tanpa Nama berkata...

bila korang dah jadi kerajaan, buat saja pembelian terus dari kedai2 ah chong kat balakong atau order pakai internet, tak perlu pakai pembekal tempatan. Bila beli barang2 askar pun pakai konsep yang sama, kerajaan beli terus dari pengeluar dari stokin sampailah kapal selam. jadi banyak boleh jimat dan telus 100 peratus. buat bangunan dan jambatan pun boleh pakai askar dan jkr, beli bahan mentah je dan tak payah bayar upah, dah memang kerja dia orang.Sure jimat sangat2 dan duit lebih boleh buat masjid dan surau secara gotong royong.