Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 7 Mac 2011

TOLONG JANGAN BUAT KERJA BODOH INI!





INI CARA ORANG MESIR



nota:
ada macam macam cara
yang ini cara orang
arab di mesir buat
perubahan - kerana dah
nak muntah dengan kerajaan
yang sama!!!




DAKWAAN BELI UNDI, MP DAP BUAT LAPORAN POLIS – mkini

Ahli parlimen Kota Melaka Sim Tong Him membuat laporan di balai polis Merlimau, mendakwa pada jam 11.45 pagi tadi, dia telah dimaklumkan oleh penyokong PAS dan DAP bahawa ada orang yang memberi wang RM100 di sebuah rumah dekat dewan serbaguna di Permatang Bukit Merlimau .

Dalam laporan polisnya itu, Sim berkata, dia bersama seorang jurugambar akhbar China Press dan dua orang lagi, telah pergi ke rumah tersebut untuk mengetahui apa yang berlaku di situ.

Beliau mendakwa, dia mendapati seorang ahl majlis dari MCA dan tiga orang lagi, sedang memberi wang kepada pengundi.

Jurugambar tersebut mengambil beberapa gambar, tetapi dipaksa memadamkannya.


nota:
tolong jangan buat kerja politik bodoh ini
nak buat laporan polis buat apa?
polis tak akan buat apa apa?

tak kan tak faham
tak kan tak sedar

di mesir ini telah berlaku berkali kali
buat laporan polis
buat aduan pada hakim
buat aduan kepada imam
buat aduan kepada majlis tentera

semua buang masa!

jangan uang masa
terangkan pada rakyat
pilihanraya ini tipu
tak akan mungkin menang

kalau pilihanraya boleh mengubah apa-apa
telah lama pilihanraya di haramkan !!!



KEPUTUSAN

BN menang di DUN Merlimau dengan majoriti 3,643 undi. Calon BN, Roslan Ahmad mendapat 5,962 undi, manakala calon PAS, YuhaizadAbdullah memperolehi 2,319 undi. Jumlah undi rosak diterima ialah 130 undi.

Majoriti itu lebih tinggi berbanding dengan 2,154 undi pada 2008. Bagaimanapun, ia masih rendah berbanding dengan majoriti BN sebanyak 5,087 pada 2004.
Sementara itu bagi pilihan raya kecil DUN Kerdau, BN turut menang besar dengan majoriti 2,724 undi.

19 ulasan:

terjun.tanpa.parachut berkata...

Memang patut pun kalah dengan majoriti yang lebih besar sebab masih nak buat mende2 yang buduh cam ni

Tanpa Nama berkata...

dan hari ini terpampang dengan gahnya bn menang besar 2-0 di akhbar melayu pencacai no 1 amno... editor lahabau ni memang penjilat taik amno. jilat sampai kering... motherfucker utusan kalau kalah tu kecik je kolum, keluar pun nak taknak je... ha ha ha.. sebab tulah seboleh2 internet nak disekat gubal dgn macam2 akta nak takutkan orang ramai... kah kah kah...

sebab apa, nanti boleh tau menteri mana rogol amah, menteri mana kaki raba bontot, sape mi spik no english, menteri mana kaki sauh, sape keling mengaku melayu, sapa fat lady, berapa komisen kapal selam, sapa bom tantuya, sape ada mansion kat kanada, sapa kaki tdo.. bla bla bla... bala buat amno.

mapuh la mung gerombolan, kita tengok nati.

mata-lembu shah alam berkata...

fuck u tt,

umno-Be End kekal menang di Kerdau & Merlimau,.. fuck

hotak kau tt, nak harap rakyat Malaysia nak ikut cara orang mesir?,.. huh. walaupun rakyat dah loya nak muntah dengan cara-gaya setiap plihanraya kecil & besar, tapi rakyat tak akan muntah. telan balik muntah tu sampai buncit dan akhirnya meletop lah perut tu.

setiap kali pilihanraya kecil - plot, skrip, character, directornya sama. the best actor adalah SPR, PDRM, TV3/4. RTM, utusan meloya, berita hairan & sumer kementerian/jabatan KERAjaan,..fuck.

tukang repot polish & kerja kuat (macam melalak lah) oleh ketua pemuda pas serban besar, ketua pkr mulut besar, ketua pemuda Dap angin besar. Kera the jungle (KJ) dah jadi kera sumbang.

tolong buat repot pada Polish Raja Di Malaysia (PRDM) - kenapa, mengapa & sebab apa umnu-BN tak menang 100% di Kerdau & Merlimau,.. FUCK !!!

Tanpa Nama berkata...

sangat setuju dengan tt toksak dok pi repot polis,kan polis salah satu dari jentera bn selain spr dan ajensi kerajaan yang lain mereka semua tu musang berbulu itik, silap2 orang yang diadu terlepas yang mengadu dingap.

Tanpa Nama berkata...

Tuan T T,

Mungkin ini pada Tuan kerja bodoh. Umpama mengadu pada tuan anjing bahawa anjing dia telah menggigit orang. Tapi tugas kita ialah memberi tahu dan terus berjuang. Mana tahu ada hati yang mungkin tersentuh.

Setitis air mungkin takkan melekukkan batu hari ini, tapi jika berterusan... masa hadapan adalah milik kita.

LAWAN TETAP LAWAN !

tungkaran hati.blogspot berkata...

syukur alhamdulillah...semoga PAS kembali kepada perjuangan asal tanpa adanya Nik Aziz, PKR dan DAP.

Irwan berkata...

Haritu kecoh sekejap yang orang Jelobu kito tu nak ambik stern action kepada bloggers, tweeters, fb'ers yang anti govt. Pastu Zahid flash kekuatan tentera dan deny 'ini bukan nak intimidate rakyat'.

Serupa macam tulis: "dalam ini dinding takde duit. Jangan korek ini dinding" dan tampal kat depan rumah bagi penyangak semua saiko.

Anyway, camana diorang tak menang besar bila populasi penduduk semuanya bakal tak sempat PRU13? Dah orang tuer jer...memang arrr...Cuba buat mock PRK kat universiti kalau berani

Tanpa Nama berkata...

Rakyat yang akan keluar ke jalan raya mesti ada sebab yang kuat, di timur tengah adakah hanya semata2 kerana pemerintah tu dah lama sgt? atau campur sebab majoriti rakyat jadi miskin dan lapar? kesalahan yang dilakukan oleh gerombolan di Malaysia adakah cukup untuk menyeru jumlah yang mampu menggugat pemerintah? Jika perut masih kenyang..JGN HARAPPPPP

Non-Governmental Individual berkata...

PERINGATAN: SIBU TALI GANTUNG BUAT ANWAR

Tanpa Nama berkata...

Pas dan PR harus menelan hakikat bahawa golongan melayu tua ni teramat karat birunya, hanya umno pemberi rezeki dan menentukan hidup mati mereka..cukup umno berfatwa Pas k/sama ngan Dap nk bagi kt cina? maka menggeletarlah kepala lutut melayu2 ni..ciss!! bedebah mana boleh bagi kt cina tanpa menyedari w/pn sebesar zarah bahawa siapa kwn2 umno yg membentuk BN?? Penang contoh terbaik...riuh rendah geng2 mangkuk ayun ni bising penang boleh kt cina..abis melayu!!! tanpa mereka sedar sejak merdeka xpernahpun melayu perintah penang tapi HALAL sebab ini geng BN!!

Tanpa Nama berkata...

Jangan salahkan orang kampung bila PR kalah teruk dan hampir terduduk.

Tanyalah pemimpin kita:

1.berapa kali setahun bagi ceramah di kampung2? Harapkan Mazlan Aliman sorang jangan haraplah nak menang!

2.apa program yang telah disusun secara berterusan untuk mengembangkan sayap di kampung2. Ada ke? Apa dia?

3.Orang2 muda pas, pkr dan dap, kat mana suka bermain? Bukankah suka dibandar2 aje. Sesekali atau kerap kalilah main bola dengan makccik, pakcik kat kampung2.

4.Janganlah kedekut sangat. Asyik2 kutip derma. Derma, derma, derma. Ingat orang kampung banyak duit ker? Sesekali atau berkali2 lah bagi derma. Pernah bagi derma kat makcik dan pakcik felda? Setakat derma air liur, mereka dah muak!

5.Suruhlah Hassan Ali turun kampung2. Buat apa duduk kat sah alam lama2, bukan boleh lembut hati mak cik kampung undi pas pun. Asik2 nuar, asik2 haji hadi, asik2 mat sabu. Yang lain makan tidor aje ker? Turunlah kampung. Kampung tu hati kita. Kalau nak menang kena pandai pujuk hati kita. Tapi kalau asyik duduk kat kerusi lembut, tak payah mimpilah nak menang.

6.Bagilah contoh baik kat org kampung. Jangan masa nak undi aje sanggup buka kopiah. Time tak ada PRK, sebelah mata pun tak pandang. Kerja asyik mengutuk tapi tak bagi cadangan cara baiki. Tengok orang muda kampung rasa macam jijik semacam. Sikit2 cakap arab. Sikit2 keluar hadis. Sikit2 rujuk kitab. Budak muda mana main benda2 tu. Kenalah cari jalan lain, kena bodek, kena kipas, kena pujuk, kena mesra. Ni time pilihanraya saja baru nak minum teh sama2. Hari lain, usah harap la. Nampak anak muda macam semut. Kalau boleh dihindar, hindarlah. kalau boleh nak pakai serban lagi tinggi, lagi besar, lagi tebal, lagi berat supaya kalau jalan boleh tunduk tengok telor.

7. Sibuk pulak BN bawa undi hantu sana sini. Apa hal pulak? Tak kan pr tak boleh bawak undi hantu?? Bukan susah pun nak buat undi hantu. Pindahkan aje la. Apa susah sangat. Agak2 kerdau tak boleh menang, bawaklah ke merlimau. Sekurang2nya boleh menang kat merlimau. Dah bn main padang tak rata, kenapa pr nak main sama. Kenapa tak buat strategi yang sama. Bila kalah bising pulak. Keoh pulak. Kalau bn ada undi 2 kali, kenapa pr tak buat boleh undi 4 kali? Apa hal?

8.Pr ni kerja posmorten2. Kajian2. tak habis2. Tak sudah2. Dah tau kg lemah sokongan, kenapa tak gandakan 10 kali di kampung2. Kat tempat aku contohnya, ada pemuda umno; pemuda pas tak ada. Ada pondok umno; pondok pas tak ada. Apa hal? Nak sedekah harakah, keadilan sikit punya kedekut. Nak hulur 2 ke 3 ringgit sikit punya berat. Nak menang macam mana?

9.Isu yang dilabun tak kena untuk orang kampung. Orang kampung mana tau rasuah. Mana tau harga minyak sebab naik basikal. Mana tau harga gula sebab sekilo gula pun tahan 2 bulan. mana tau harga gas masak sebab masak pakai kayu api. Kisah kapal selam apa guna? Kisah kapal perang apa faedah. Dia orang nak duit! Duit. Tau tak duitttt! Cuba bagi duit, bn akan mati kutu. Cuba janji sekolah, BN akan mati kutu. Cuba turap jalan raya pakai lori lambang pas, bn mati katak. Ni nak keluar 5 sen pun macam nak keluar besar kereta lembu! Apa nama??

Cubalah berubah. Yang rasa2 dah tak boleh menyumbang tu duduklah rumah. Jaga cucu. Bagi pada yang muda2. Yang tua2 takut ada pula PRK nanti. Yang muda2 banyak tapi nak naik selalu sangat kena pijak. Jawatan macam makanan. tak ada jawatan tak nak buat kerja. PKR pulak, kerja pasang bendera pun harapkan pas. Pakai baju batik2, teli2 leher, berkot2. Apa cerita ni.

Kalau kampung masih tidak diberi perhatian, 53 tahun lagi kita masih di takuk lama. 53 tahun lagi ceritanya masih sama.

Meh laa
jalan2 masuk kampung.
bawak harakah sekali.
bawak keadilan sekali.
jom pekena teh kat warong kampung lonek.
meh main bola dengan mat gian kat felda kerdau
meh merempit di felda serting.
bila kita cari kawan; kawan akan cari kita.
bila kita geli kat kawan; kawan geli nak pangkah kita

mehlah turun ke kampung2
biar tahun ni kita berrumah di kampung
biar tahun ni di kampung cuma ada geng2 kita
biar kita merayakan geng kita di kampung2

Meh laaaaa...

Tanpa Nama berkata...

marilah kita sama2 FUCK kemenangan umno-BN di Kerdau & Merlimau..

fuck juga untuk 'mata-lembu shah alam'.. bangang kau mata-lembu shah alam!!!

Mak Cik Felda Kerdau berkata...

Pas dah silap
harapkan bob lokman raih undi
mintak maaflah
aku pun tak berapa berkenan kat bob lokman masa hayatnya dulu
baru ni aje aku nak belajar kenal bob lokman
rupanya kaki lawak jugak

kah kah kah

terimakasihdanjumpalagi berkata...

yang geng pas pun satu bangang xsudah2,perabis duit melawan benda sia2.dh tau pilihanraya xubah apa2 dok kalut nk lawan lagi.kalau menang pun peruntukan jadi ssuah nk dapat.kalau menang pun boleh ja depa rembat balik macam Perak tu.adoi.sampai bila tataula dok harap perubahan dari sebuah pilihanraya..

Tanpa Nama berkata...

Salam..

Salam Bro..

Otai2 Pas ni memang mana suke lepak dgn budak2 mude..ade je yang salah..pastu nak suruh kita pangkah pas lak tu..

Sembahyang , puasa , zakat, buat baik..itu je modal nye...nampak orang muda tak betul je..masa depa muda-muda dulu..same je perangai nye..

PKR satu..suruh lah abang anwar rehat-rehat...modal cerita sama je..kasi lah yang BOMBASTIK ...
Mana pemikir2 yang hebat dlm PKR..
Macamana nak pujuk orang kampung yang B End tegar tu..Macammana nak cantas kepala bik mama dan lakinye..Tolonggggggg.....

Orang Miskin Mersing berkata...

Aku teramat lah setuju dengan dengan Anon 5:52pm.

PR masih tak dapat `touch base'.

Kena faham le basic need orang kampung. Siapa rajin buat kenduri, rumah itulah orang rajin datang.

Kat kampung aku PR tak ada program lain selain ceramah..lepas ceramah..ceramah lagi.
PR patut faham, Anwar bukan isu lagi..bersiap je la nak masuk sungai buluh. Kita kena terima hakikat dia jadi `casualty of war'.
Walau Anwar dah tak ade, kita tetap tak nak UMNO, so what's next?

mat saga berkata...

kah kah kah...

dah kalah tu kira kalah le yeop...
tak kan menang punya...
alasan bik mama ke .. madey kutty ke... rais rogol kee... gerombolan kee.... apa pun alasan keee.... BN tetap menang....

kah kah kah
kesian bang nuar...

pssss.... password : mokhtar...
kah kah kah kah kah kah kah

leekonyou berkata...

orang PAKAI TUBELESS lah ta perlu TUKAR TIUB LAGI UDAH OUDATED KOMA MASIH ZAMAN DINOSURLAGIKE?

Tanpa Nama berkata...

Salah satu kerja bodoh ni adalah seperti blog bodoh TT nih tidak ada idea untuk meraih undi- undi orang kampung dan idea untuk memperkembangkan minda dan kesjahteraan rakyat orang dah muak dengan kutukan dan ketawa sendiri macam orang gila.....