Selasa, 31 Mei 2011

BERSEDIA BARANG NAIK HARGA!
MASANYA SEKARANG!
PAKAR EKONOMI :HARGA MAKANAN AKAN TURUT NAIK - mkini

Harga makanan dijangka meningkat seiring pengumuman kerajaan menaikkan tarif elektrik, kata ketua ekonomis Ratings Agency Malaysia Yeah Kim Leng.

Katanya, ini ekoran industri pengeluaran makanan menggunakan sebahagian besar tenaga elektrik.

"Sebanyak 75 peratus isi rumah terlepas daripada kesan langsung kenaikan tarif elektrik, tetapi mereka akan menghadapi bebannya apabila pengeluar memindakah kos yang lebih tinggi kepada pengguna," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Hasil daripada tekanan inflasi, Yeah berkata, kerajaan sebaiknya mengatur pemotongan subsidi untuk barangan yang berbeza-beza, sebagai contoh petrol.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...RAKYAT TAK BANYAK PILIHAN...kah kah kah..

kah kah kah.... HANYA ADA SATU PILIHAN YANG TINGGAL.... kah kah kah...

kah kah kah...HUMBANKAN GEROMBOLAN KE DALAM TONG SAMPAH SEJARAH...kah kah kah...

kah kah kah...JANGAN MALU DAN JANGAN SEGAN UNTUK TURUN 9 JULAI INI....kah kah kah...

woit...9 JULAI ILAH HARI KEMARAHAN RAKYAT....kah kah kah

4 ulasan:

felcra changkat lada berkata...

... teman ghisor benor ngan beghita beghita cam gini ... buatnye pulut udang ngan kuih pau naik ghege... alahae ngange le teman ... pagi pagi kalo tak kena pulut udang ngan kuih pau tak jadi kojer le teman .... kah kah kah

ngancok wak deme ... moh kite pakat ghame ghame humban gerombolan

yes berkata...

Mana pergi duit keuntungan deposit untuk letrik rakyat? bukan seorang tetapi semua rakyat yang pakai letrik terpaksa letak kan deposit.

Awanama berkata...

lanciowwwwwww!!! jaga hahhhhh!!!

PRU nanti lu org kena hahhahahah!!!!

Awanama berkata...

Jangan malu-malu, jangan segan-segan turun ke padang membantah kegairahan kerajaan kapitalis menaikkan harga minyak sedangkan kita ada minyak, balak, kelapa sawit, bukan seperti Thailand, Singapura atau Laos, tapi kita ada manyak rasuah, manyak ketirisan dan manyak kepimpinan boloh sekali.
Pokoknya harga barang naik bermakna kos hidup naik dan dulu boleh simpan sikit tapi duit tu kena bayar untuk membeli keperluan dapur, makna jauh miskin dan bila masa rakyat nak rasa pendapatannya berganda seperti anjuran Program Transformasi Kerajaan dan Model Ekonomi Baru - Semua itu TIPU BESAR! Yang dapat pendapatan berganda ialah golongan korporat, kroni UMNO dan rakyat seperti kita asyik gigit jari dan diajar dengan kursus RASIONALISASI HARGA BARANG yang amat BORING sekali!