Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 15 Mei 2011

PAGI INI DEMO DI KUANTAN




BANGUN DAN LAWAN!




WARGA KUATAN DAN BERDEKATAN DATANG PAGI INI

KUANTAN: Bantahan rakyat terhadap pembinaan kilang memproses ‘rare earth’ milik Lynas Corporation Ltd diteruskan lagi dengan himpunan aman di hadapanpejabat DAP Kuantan di Jalan Beserah pada pagi Ahad ini , 15 Mei jam 11 pagi.

Timbalan Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Indera Mahkota, Ahmad Shahrizan Safrim memaklumkan, perhimpunan itu dianjurkan oleh Solidariti Rakyat Pahang.

Turut dijangka hadir ialah Ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh, Ketua Pemuda Sosialis DAP Anthony Loke, Ahli Parlimen Serdang Teo Nie Ching, dan pimpinan Pakatan Rakyat tempatan.

NOTA:
bersedia jumaat depan satu lagi demo
sedang dirancang – sila ikuti perkembangan
seterusnya



IAEA SETUJU LANTIK PAKAR UNTUK KAJI SEMULA PROJEK LYNAS - meloya

KUALA LUMPUR 14 Mei — Pasukan pakar yang dilantik oleh Agensi Tenaga Atom Antarabangsa (IAEA), yamg kini menjalankan kajian semula aspek keselamatan dan kesihatan kemudahan pemproses ‘rare earth’ atau nadir bumi oleh Lynas Malaysia Sdn Bhd di Gebeng, Pahang, akan melawat apak projek dari 29 Mei hingga 3 Jun ini.

Ia adalah sebahagian daripada proses kajian semula itu.

Panel pakar itu dijadual menyiapkan laporan dan mengemukakan hasilnya kepada kerajaan pada akhir Jun.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed yang mengumumkan perkara itu hari ini berkata kerajaan bersikap telus dan akan mengumumkan kajian dan cadangan panel itu.

Beliau juga berkata import bahan mentah dari Austalia ke Malaysia tidak dibenarkan dan lesen praoperasi juga tidak dikeluarkan kepada Lynas sementera menunggu kajian itu diselesaikan.

Keputusan kerajaan adalah berasaskan hasil kajian serta cadangan pakar terbabit, kata Mustapa.

NOTA:
jangan percaya!

ini dilakukan untuk menipu
untuk meredakan keadaan

ahli ahli yang mengkaji
para pakar mereka ini
adalah barua upahan syarikat
laknat ini

tuan punya syarikat laknat ini
tuan pakar
semua mereka tidak hidup digebeng
mereka tinggal di tempat selamat
kalau tidak kenapa tidak buka kilang
ini shah alam atau di country height kajang?

kenapa dibuka di gebeng?

sila tanya:


kenapa tidak dijalankan apa apa kajian sebelum dibuka kilang laknat ini?
kenapa sekarang baru nak kaji kiliang laknat ini?
ini berlaku sesudah rakyat turun berdemo
ertinya demo memang membawa jawapan
kalau ewarga geebeng tidak berdemo – satu habuk tak jadi

kalau turun berdemo denha cepat beriat ini merebak
keseluruh negara

maknanya: kalau ada apa apa masaalah
kumpulkan rakyat dan turun berdemo
kalau tak berdemo berita kesangsaraan
berita tanah kena rampas
berita anak gadis kena rogol
berita anak kena tembak
tidak akan menjadi berita negara

gunakan jalan raya sebagai parlimen rakyat
jalan rakyat ialah parlimen yang paling demokratik!

5 ulasan:

Amuraria berkata...

DEMI DUIT NEGARA DAN RAKYAT DIKORBANKAN ! HIDUP KRONI MALAYSIA !

Tanpa Nama berkata...

aku hairan la, kenapa rakyat 30 juta yang ramai2 ni menjadi takut dengan beberapa ekor menteri2 upahan serta polis2 upahan yang bodoh ini?

kalo kita boleh turun berdemo di gebeng dalam 15000 orang, aku rasa takder hal sorang sikit cabut tiang, runtuhkan pagar, pokah simen, rongkah dinding, ratakan tanah tapak lynas balik.. polis pun takleh nak charge kesalahan apa2..

menteri ni hanya berkokok saja, dia bukan ada otak sangat pun. apatah lagi polis, dia cuma barua kerajaan saja... menteri boleh bunuh dia bila2 masa jika menteri tu mau...

yes berkata...

Kalau pun di dapati selamat, suroh Lynas buat saja di Australia.
Rakyat Malaysia tak mahu kilang yg begitu di sini. Banyak lagi punca rezeki yang boleh di usahakan.

Khun Pana aka johanssm berkata...

kamalathenathan : Najis tidak akan membenarkan Linas kalau project ini bahaya.

kamalathenathan : Najis utamakan rakyat

kamalathenathan : project ini berjuta-juta

Betul-betul keling pandi kutti.
Agaknya berapa mangkuk nasi kangkang bikmama yang kamalathenathan dah makan?

http://www.youtube.com/watch?v=3O0rSqYjQ_M&feature=player_embedded

org lma tapi baru berkata...

panggil org2 asli jakun, sakai, temuan, penan, iban, jemput wakil setiap bangsa di sabah,sarawak, wakil melayu,cina,india dari perlis sampai johor, jemput aktivis dari aussie, euro..nak bwk bawak cangkul sekalipun pun boleh!

jemput reporter2 seluruh dunia yg anti rare,nuklear,senjata kimia bio

tak perlu bergantung sangat pada parti2 politik aje..sapa2 pun patut ada sifat kesedaran..

buat banner letak pagar rumah masing2

buat sticker tampal kat keta, motor sendiri