Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 24 Jun 2011

KEMPEN KUNING BERMULA DARI ESOK




MULAKAN KEMPEN KUNING




NOTA:

sila mulakan kempen kuning dari hari esok
boleh pakai baju warna kuninh
ikat kaian kuning di pokok
pakai ribon kuning di kereta
pakai payung warna kuning

lihat pak samad
sedang mencari ihlam sajak
dengan latar belakang kuning

kita jadikan kuning ini warna rakyat
kita rampas kembali hak kita



















15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Pakai kuning takda daulat ka Raja2 je biasa pakai kuning hehehe.. :D

So bila lagi nak tunjukan kuasa rakyat.. yea yellowish.. :D

Tanpa Nama berkata...

Cool. Esok dah mula untuk raikan perayaan kita.

Tak sabar nak tgk pemandangan hari esok.

Tanpa Nama berkata...

jom berkempen habis-habisan...
kita turun 200000 org.. kasi gegar KL.. kah kah kah..

-pemuda_spg4@yahoo.com.my-

Tanpa Nama berkata...

Perjuangan Kuning ..... Perjuangan Sonsang.

Ini Malaysia Negara Bertuah, jangan ingat perjuangan jalanan ini dapat merubah apa - apa.

Aku tidak yakin 100% kerana perjuangan ini tiada hala tuju yang nyata.

aku@JB

Tanpa Nama berkata...

aku@JB ni mesti pencacai umno/bn... tak pun org PERKASA bacul... tk pun pukida... kah kah kah kah kah kah kah.. burghlghr.. tersedak den

mek berkata...

ishk.. menyemak betul aku@JB ni
gi main jauh2
orang nak santai2 kat blog tt pun tak senang
oppss... nanti dia tuduh tak bagi kebebasan bersuara pulak.
tapi kadang2 best jugak baca komen2bangang geng gerombolan ni. boleh buat modal gelak.

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Salam semua. Nak tny, 9 July nanti, boleh bagi tips tak tentang perempuan yang nak hadiri perhimpunan.. Contohnya nak berjalan barisan belakang skali ke.. Berjalan di dalam kumpulan yang hanya perempuan sahaja ke.. Err.. Mmg nak participate, sila bantu.. Terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

Aku@JB - Awk diam boleh tak.. Jgn menyalak2 kat sini.. Sy perempuan dan sy org media, sy tahu ini perkara yang betul dilakukan ketika ini. Untuk turun Bersih 2.0. Awk tak nak takpe.. Jangan bising ok. Pergi baca utusan.

"Aku tidak yakin 100% kerana perjuangan ini tiada hala tuju yang nyata." - awak dah baca ke apa tuntutan Bersih 2.0. Ckp gebang mcm pandai, baca pon tak habes. Apa yang salah tentang tuntutan rakyat untuk keadilan?

Sy nak bersama mencatat sejarah.. :)

Tanpa Nama berkata...

Sy dah start semalam. Pakai baju kurung kuning.. Hehehe :)

aku@ipoh berkata...

aku@jb...ni negara demokrasi...suka hati kami lah nak luah kan perasaan kami.lu xde telor duk lah diam2..

abdooss berkata...

Takpe.. nak melawan Malayan Union dulu pun rakyat turun ramai-ramai.. baru raja-raja pun berani lawan sama..

abdooss berkata...

takpe.. nak menentang Malayan Union dulu pun rakyat keluar ramai-ramai.. barulah raja-raja pun berani ikut sama..

sesiapa yang rasa ini sia-sia, tak apa,.. cuma sediakan jawapan bila anak cucu tanya "dulu atuk/nenek sokong Bersih ke sokong Kotor?"

Tanpa Nama berkata...

aku@jb - Kepala punggok hang! otak macam lembu...dasar UMNgOk!!!

Tanpa Nama berkata...

Orang yang ada otak semua tahu rakyat mahu apa. Orang ada otak tak perli cakap kepada dunia mereka mahu apa kerana silap cakap kena masuk penjara. Yang penting semua orang ada otak tahu matlamat mereka. Biarkan orang tanpa otak terus berkhayal dengan labuci-labucinya.

Jangan lupa kita kumpul ramai-ramai sampai jalan raya dipenuhi kekuningan. Woi kuning bukan warna monopoli sesiapa. Itu warna rakyat jelata.

HALIMI MN berkata...

Kat mana nak beli Baju Bersih ni.