Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 24 Jun 2011

MAT BANGANG JADI BODOH




SILA TANYA ISA SAMAD



nota:
tanya munkee ini
siapa dia budak itam?
apa terjadi dengan budak itam
dalam hotel di port dickson
kah kah kah


ISA SAMAD : PINJAM DUIT KWSP SATU PENGHORMATAAN
– mkini

Mohd Isa Samad berkata tidak ada masalahnya jika Felda meminjam wang daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) – berjumlah RM6 bilion seperti yang ditimbulkan oleh Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (ANAK) sebelum ini.

Mohd Isa turut menangkis tanggapan bahawa pinjaman berkenaan menunjukkan Felda kini menghadapi krisis kewangan walau dilaporkan meraih keuntungan sebanyak RM1.197 bilion tahun.

Beliau berkata pinjaman berkenaan merupakan satu "penghormatan" kepada Felda kerana ia menunjukkan keyakinan KWSP bahawa lembaga pembangunan tanah itu mampu melunaskan pinjaman berkenaan.

"Apa masalahnya pinjam? Kita pinjam pun daripada (KWSP), (KWSP) bagi kita pinjam itu juga satu penghormatan sebab yakin pada kita, kita boleh bayar.

NOTA:
ini munkee bangang
bangang kerana tak tinggi
inilah sindrom orang bangang dan kontot

soalan ialah pinjam nak buat apa?
felda dikatakan untuk 1 bilion ringgit
tapi ada hutang 6 bilion ringgit
kepala bana apa macam ini

yang nak mampus siang malam ialah peneroka
siang malam pagi petang kerja
yang kaya pegawai felda

dulu madey rembat duit kwsp
nak selamatkan anaknya

kali ini mat mongol pinjam duit felda
keran ank buat kenduri anak nak berancuk
kah kah kah

dulu ghafar ba ba ada cakap macam ini
ghafar ba ba ini cukup bijak
dai ada dua ijazah
satu dari universti malaya dapat ba
satu lagi dari universiti kebangsaan juga dapat ba
kah kah kah

16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

KWSP TU DUIT BAPAK DIAORG KA? SUKA2 JA BG PINJAM.. PENCARUM NK KELUARKAN DUIT PUN SUSAH,MACAM2 PROSES,MACAM2 DOKUMEN KENA SEDIAKAN.. SENANG2 JA DIAORG BG PINJAM... SIAL BETUL LA KERAJAAN UMNO/BN NI.. KIMAK UMNO/BN..

opisboi berkata...

tapi cucu ghapau ba ba pon ada 2 ba ba iaitu zahid md arip BAnggag & BAhalol....mari kita berniaga peshen umngok syarikat untung 1b tapi simpanan ada berbillion tapi masih nak pinjam 6 billon..niAAGA MACAM INILAH YG BUAT MAK CIK & PAK CIK PELDA yang kerja macam nak mampos percaya hidup apa ponya banggang ponya org

Tanpa Nama berkata...

Memang sahih kata2 orang tua2 bahawa orang yang tak cukup tinggi memang panjang akai menipu.
FELDA memang dah bangkrap penangan anak Tun Razak....

Tanpa Nama berkata...

meminjam satu penghormatan kah kah kah tak pandai pusing ini orang

Sepatutnye word yang bagus ialah

KWSP Melabur 6 billion dalam Felda ;P bukan pinjaman :D seperti yang digembar gemburkan :D Itu baru penghormatan... :D

cicit ngah layor berkata...

Patut lerorg yg tak bayor hutang along tu kener bantai setengah mati,ghomah kener simbah dgn cat meghah.ooooo.....ghopernyer mcm itu cagher nyer demer bagi penghormatan kpd peminjam.

kahkahkah Tuan Iser ooii....molot miker masin....ndak minjam byk maner pon org bagi.Pinjam ler byk maner yg miker ndak.....aper yg ndak dighisaukan.....peneroka kan ader....miker pinjam,peneroka tukang bayor.Geng miker bertanding...peneroka tukang pangkahkahkahkah.Aper habor org peneroka? Baik semuer ler gamaknyer.Sekian ler adernyer....

Tanpa Nama berkata...

KAH..KAH..KAH..KAH..KAH..KAH..KAH..
isham gua vote kau jadi Menteri Belia Negara..ko jadi menteri seumur hidup..
kebayakan munkee dari BN suma bangang tahap champion..world class punya bangang..

UMNO MUST BE DESTROYED!!!

azmie berkata...

wwwaaarrrrggghhhhh hahahaharam jadah. apo bangang bona pak isa ni? aku ado 7 loan dr bank. kalu ikut logik pendek ni, bank lebih menghormati aku la. pelda dapat 1 loan aku ado 7

Tanpa Nama berkata...

Perasuah Pendek ni bayar denga emak bapak nya duit kah,nyatalah yang bayar tentu dari titik peluh duit rakyat dengan mengambilnya dengan secara tidak bermaruah,mengondolkan harta rakyat untuk diguna oleh orang pendek-pelak sesat ni.

Anti Telan berkata...

Patut la Mat Bangang ini jadi BODOH sebab meniarap atas BIBI...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

dulu ghafar ba ba ada cakap macam ini
ghafar ba ba ini cukup bijak
dai ada dua ijazah
satu dari universti malaya dapat ba
satu lagi dari universiti kebangsaan juga dapat ba
kah kah kah


ba ba blek ship
hef yu eni wul
yes ser yes ser
3 black fool

eh, 1 je ke yg black fool yg laki najibabi marah2 sgt tu?
kahkahkah

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

ImNeO berkata...

Pak Isyam,
Semua lingkup, tabung haji, kwsp, felda....duit semua gagau buat kerabat dan kroni.
Saya rakyat malaysia, bangsa malaysia ( keturunan cinalah kalu pak isyam nak tau gak ), semua rakan bangsa Malaysia yang kebetulan sama keturan saya semuanya tau..harap pak isyam boleh didik sahabat melayu saya..masih ramai liagi kuat parti UMNOporno...diharap pak isyam dapat didik mereka bagi pihak yang benar. di harap blog pak isyam spend time lah cikit nak buka minda depa.
adios...

Tanpa Nama berkata...

Orang lain malu kalau meminjam ni. Yang sekor ni amende lak? Bangga?

Ada ke manusia yg bangga kalau meminjam. Mahathir dulu pun mati-mati tak nak pinjam dari IMF, yang sekor ni pulak kata ianya penghormatan. Ceh.

Tanpa Nama berkata...

buruh felda dah lalok, dan suka jadi hamba nak buek camno? hundred more years you told them all this nothing will change them. you know, they are the most obligated parasite who must lived by the crutch forever. tun razak is their god and mat mongol the son. did they know who was the brain child behind this? what kind of benefits can PR offer better than what they've had today? tell you what, if the philosphy of capitalism is exploitation, the philosphy of islam is perfect slavery, can PAS take to explain the situation for these settlers to be rational about it? syusah bro....sudah kena ternak

Tanpa Nama berkata...

bodoh punya Isa samad tu..kalau dah kaki rasuah..makan duit haram..semuanya ok..kwsp tu duit rakyat itu jelah kerja kau..duit..rasuah..rakyat hidup makin tersepit siang malam bekerja untuk menyara keluarga..senang2 je mamat bodoh ni ambil duit ..bukan sedikit..celaka

abang entot berkata...

MENTERI SEMUA MACAM BABI!

Tok Jebat berkata...

Pengarah pelaburan KWSP patut dipenjara 50 tahun kerana sesukahati guna duit kwsp utk kroni menang pilihanraya.