Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 2 Jun 2011

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU




MALAYSIA NEGARA PENGELUAR ANGGUR


nota:
satu lagi rekod dalam guiness book of record
malaysia kini menjadi negara terbanyak
mengeluarkan anggur

alangkah nikmatnya jika semua anggur ini
boeh ditapaikan kah kah kah




SKIM LATIHAN SATU MALAYSIA BANTU SISWAZAH
- meloya

Najib Razak hari ini melancarkan Skim Latihan satu Malaysia yang bertujuan membantu para siswazah mendapat pekerjaan yang sesuai dengan kelayakan mereka.

Di bawah skim tersebut, siswazah yang tidak mendapat kerja dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian berpeluang menerima latihan dengan syarikat-syarikat milik kerajaan selama setahun.


PENGAMBILAN SLSATUM BERMULA JULAI - meloya

Skim Latihan satu Malaysia yang dilancarkan oleh Najib Razak hari ini akan memulakan pengambilan 3,000 graduan mulai Julai ini bagi fasa pertama.

Nor Mohamed Yakcop berkata, latihan untuk kumpulan kedua melibatkan 5,000 graduan pula dijadualkan pada September ini.

"Kumpulan kedua tidak terhad kepada syarikat milik kerajaan tetapi turut melibatkan syarikat korporat yang besar. Iklan pengambilan akan dikeluarkan dalam masa terdekat," katanya .

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI BERITA BURUK UNTUK ANAK MUDA…. kah kah kah..

kah kah kah..INI TANDA EKONOMI SEDANG MERUNDUM…. kah kah kah…

kah kah kah…INI TANDA EKONOMI SEDANG MELESET…. kah kah kah…

kah kah ha… INI BARU HANYA 5000 GRADUAN TAK ADA KERJA….kah kah kah..

woit..BERAPA PULUH RIBU GRADUAN TANAM ANGGUR?... kah kah kah..

kah kah kah…BERAPA LAMA GRADUAN INI AKAN TANAM ANGGUR…. kah kah kah…

woit...KALAU TAK BELI KAPAL SELAM... DUIT INI BIOLEH DIGUNAKAN UNTUK ANK MUDA...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU 12 BILION TAK HANGUS DI PKFZ... DUIT INI BIOLEH DIGUNAKAN UNTUK EKONIMI ANAK MUDA.... kah kah kah..

woit...TAK KAN ANAK MUDA TAK SEDAR LAGI !.... kah kah kah

TURUN!




NOTA:
sila perhatikan tidak lama lagi
akan ada munkee yang berkata:
- jangan pilih kerja
- tak bijak ketika di temu duga
- salah budi pekerti semasa di temu duga


KEMUDIAN:
akan ada syarikat kroni
yang akan mengaut untung
dengan mengambil dana dari kerajaan
untuk memberi apa yang mereka kata latihan untuk temu duga
kalau 4 tahun masih tak cukup terlath pergi mapoooslaa nak belajar apa lagi kah kah kah


NOTA:
untuk selesaikan masaalah ini
anak muda dan graduan yang menganggur
sila turun ke kuala lumpur pada 9 julai nanti
pada 9 julai ialah hari kemarahan rakyat!


8 ulasan:

REVOLUSI_MALAYSIA berkata...

Anak Muda!!!

Diorg bukak konon ala2 training sebenarnye sebab tak sanggup nak bayar gaji!!!!!!!!!!

Gaji budak training/praktikal berape jer???

DUIT DIORANG KEBAS DAH MASUK POKET! Sebab tu orang tak mahu rasuah! Skang apa jadi? Tu la, cakap lagi sapa2 pun akan buat rasuah kalau kat atas... cakap lagi... tak mau masuk campur politik la... tengok apa jadi?

Tapi ini semue keje UMNGOK jugak bagi anak muda skang bodoh bedengung macam ni...

Tanpa Nama berkata...

Padan muka makcik dan pakcik felda yg pangkah BN ari tu....hahahahaha.....anak cucu cicit xde kerja.

Tanpa Nama berkata...

Memang sedap Pak TT, kalau anggur tu ditapaikan drpd kaki bik mama yang pijak pijak utk dapatkan airnya.

Tanpa Nama berkata...

dua taun lepaih dh penah ada projek cmni nama dia GEMS (graduate employblity managment scheme), khazanah nasional yg uruskan projek ni...bdk2 ni dpt sorang seribu tiap bulan selama 6 bln training...kalau ampa semua nk tau duit elaun ni dibayar ikot bank CIMB shj..kena la bukak akaun cimb bdk2 yg join gems ni...

Tanpa Nama berkata...

Jawatan Kosong;

1) Cuci kapal selam KD Altantuya
2) Jilat bontot badak a.k.a Bik Mama

Kelayakan; segala macam sarjana, bachelor, degree, diploma, sijil dan apa-apa lancau daripada Universiti Sintok nun di utara.

Gaji; boleh kow tim punya

Kalau berminat tolong contact Najib Mongolia di talian 011-1111111 atau telepon operator minta sambung ke nombor 1M'sia

paloibinmulau berkata...

ohhh patut la spa/jpa umum kerajaan bekukan pengambilan pekerha baru mulai june ni. rupanya nak simpan duit bayar budak2 ni nanti huahuahua

Tanpa Nama berkata...

Alo Samdol Kahkahkah!!! Dari dulu sampai skg lu apa kerja???? Mkn lendir je!!!

Tanpa Nama berkata...

Memang projek ni projek kitar semula dulu masa zaman aku graduate sekitar tahun 2003/4 nama program di PSMB-SLG sahaja -Skim Latihan Graduan. Skim ni sesapa yg ditawarkan latihan akan dapat elaun masa tu 3 bulan=Rm500 ,Yang celakanyer bagai cendawan tumbuh IPTS n IPTA menawarkan kursus ni ruper - rupernyer aku dengar bajet dari PSMB (Pembangunan Sumber Manusia or HRD)adalah besar satu kepala Rm1500 celaka mana yg mencekik duit bajet tuh sampai yg pelajar yg ditawarkan cuma dapat 500 institut/kolej/U dapat 1000 per head, KAH KAH KAH patutler aku observed masa tu x ramai kaum cina join rupanyer ni satu skim latihan yg special design utk TIPU MELAYU. Apa barang anak cine nak buang masa 3 bulan pasal nak dapat 500 KAH KAH KAH tu pun student melayu x sedar lagi baru dpt 500 beli rokok / snack duk jadik belangkas melepak kat depan tasik KLCC nengok fountain takala maghrib KAH KAH KAH