Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 30 Julai 2011

APA MAKNANYA DIA BERITA INI




INI SENJATA AMPOH





MUHYIDDIN JANJI SEMUA MP BN RM100,000 MENJELANG AIDILFITRI
- minsider

Kerajaan meluluskan geran segera RM100,000 bagi setiap bahagian ekoran aduan ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) mendakwa pentadbiran Najib hanya memfokus projek-projek besar di Lembah Klang, langkah yang menurut mereka tidak akan membantu perikatan itu dalam pilihan raya umum ke-13.

The Malaysian Insider difahamkan, Muhyiddin Yassin telah menjanjikan setiap MP BN RM100,000 pada satu pertemuan dengan sekitar 100 wakil rakyat BN di ibu negara Isnin lalu.

Ia dijangka disalurkan sebelum sambutan Aidilfitri akhir bulan depan.

Ahli-ahli Parlimen memberitahu Muhyiddin dan menteri-menteri yang lain bahawa kerajaan seharusnya memstikan lebih banyak dana disalurkan kepada bahagian-bahagian diwakili mereka berbanding tumpuan ke atas projek mega seperti Transit Rapid Massa (MRT) sekiranya BN mahukan mandat kukuh dalam pilihan raya umum ke-13.

Beberapa ahli Parlimen yang menghadiri majlis makan malam itu memberitahu The Malaysian Insider bahawa rakan-rakan mereka mempersoalkan nilai projek MRT ke atas kempen BN dalam pilihan raya umum ke-13.


STOP RELAYING ON GOVERNMENT, NAJIB TELLS BN PARTIES : minsider

Datuk Seri Najib Razak told his Barisan Nasional (BN) coalition today that it must work to solve problems faced by the public without resorting to government channels.
The prime minister said that under its new political model, the ruling coalition must strive to use political avenues to help the public rather than the current practice of pressuring the various ministries to act.


NOTA:

lihat dua berita ini
dan fahami betul betul

satu melaporkan bahawa sembab
akan memberikan 100ribu ringgit
untuk mp barisan agar bersedia untuk
pilihanyara

satu palgi beriata susulan dari mat mongol
yang bunyinya tidak bersetuju

apa makna nya?

maknanya sembab telah cuba membeli para yb
ini bermakna sembab telah meluaskan pengarhuh
ini bermakna sembab sedang memasng asakar

maknanya mat mongol sedang diserang
maknanya mat mongol melawan balik

maknanya sembab telah bersedia mengatur yb
maknanya sembab merancang untuk perhimpunan gerombiolan novemebr ini

apa maknannya?

mat mongol sedang dikepong
mat rosmah jadi bebab

apa maknanya?

mat mongol dan sembab
sedang bertarong

apa maknanya?

maknanya kiat semua wajib bersedia
kerana lokman adam akan menjadi pm baru
kah kah kah


KAKI BODEK


nota:
maknanya
kena terus
membodek
kah kah kah

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

biasa la. dia org kan bekas student anuwar, kan kan.

Saiful berkata...

senor TT,
nasib team bola kita kalah..tidak mat mongolngan sembab akan berlwn kata depa punya usaha ..geng2 bola ni akan diarak2 dgn nama satu msia..bila kalah ..senyap..gua tgk dari perantau..live lagi..tgk sepupu mongol pun ada..anak rakja kaki rembat tu pun ada..tgk2 mat mongol tu pun ada..bila dia minat bola..dlm kepala otak depa ni mesti..dok mula karang ucapan post game jika kita menang..tgk2 kena kencing..syabas pemain bola semua..teruskan kekalahan anda..main2 betui2 bila pr menang saja..kalu undi nanti undi pr..sebab home game pun tak pakai baju kuning..nama..harimau malaya..harimau apa kaler biru..mcm baju bandut sarkas saja//ada line pulak kat lengan..baju design reject nike..tapi sepupu dia pakai baju kuning..
kpd mat sembab ..lu ingat duit tu bn ka.

Tanpa Nama berkata...

part lokman adam tu yang buat senak perut aku gelak..hampeh tul ang ni isham..kehkeh

RUMPUT HIJAU berkata...

Kaki bodek akan terus membodek demi meneruskan kehidupan bodeknya.
Lihatlah nanti akan ramai lahir kaki-kaki bodek menjelang pilihanraya. Sampai bila agaknya Melayu nak jadi kaki bodek?

Amuraria berkata...

DUIT SAPA TUU ?

Lang berkata...

sorang tak mau kasi duit sbb duit dah abis... sorang lagi kata tak pe... tabung dia masih banyak sbb bini dia tak tau berapa dia ada...

serenity9260 berkata...

lawan tetap lawan!!!akhirnya diorang pulak yang lawan sama sendiri,wakakakaka

1.Masak Hot Dog,Bacon,Lempeng,Air Dan Telur Dalam Kereta!(Video)
2.Koleksi Seni Daripada Duit(10 Gambar Dan 1 Video)
3.Istana Diperbuat Daripada Rambut Manusia

Hansley Arnaz Hawana berkata...

Berita ini membuktikan kerajaan BN terus-terusan menipu Rakyat. Duit yang diberikan kepada BN tu duit mak bapak orang-orang Barisan Nasional ke atau milik Rakyat Malaysia? Kalau duit mak bapak Malikul Sembab ke atau duit Auuuww, Rakyat tak kisah, tapi kalau duit Rakyat bagi kat BN kami tak halalkan. Siapa yang melahap duit Rakyat secara haram, akan muntahkan darah ... sepanjang hidup akan sengsara. Inilah sumpahan Rakyat ...

Tanpa Nama berkata...

Senangnya dia buat duit rakyat macam duit Tok Wan dan Opah dia!!!!
Kalau PR ambil alih nanti pastikan duit ni semua di audit kembali dan cari balik sampai dapat!
Ini sudah melampau bila duit rakyat dijadikan duit raya semua MP Gerombolan.
Rasanya semenjak Mamak Maddey control duit rakyat Malaysia 30 tahun dulu macam nilah kerja depa ni selamanya.
Bolehkah PR janji pencuri pencuri ni semenjak Mamak Maddey pegang kunci khazanah Malaysia ditahan dan lelong semua harta mereka supaya duit ni dikutip balik.
Rasanya kalau semua duit ni dikutip balik, rakyat tak perlu bayar cukai utk 10 tahun lepas ni.
Logik tak?