Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 30 Julai 2011

IBU BAPA WASPADA JANGN TERTIPU



INTAN BERLIAN ANAK BADAK




ROSMAH MAHU GOLONGAN MUDA KUASAI KEMAHIRAN
– berita hairan

Rosmah Mansor menyeru golongan belia supaya menguasai kemahiran berpotensi bagi membolehkan mereka mempunyai daya kelangsungan untuk menghadapi arus pembangunan yang semakin mencabar.

Sehubungan itu, beliau meminta golongan belia menggunakan usia muda untuk menimba ilmu dan kepakaran kerana mereka mempunyai kuasa untuk mencipta serta melakukan transformasi negara ke tahap paling tinggi pada masa hadapan.

Beliau berkata, selain itu golongan terbabit perlu mengikis sikap membuat kerja sambil lewa bagi memastikan dapat mencapai kejayaan dalam bidang diceburi serta dipandang tinggi masyarakat.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


sila baca kesah dibawah ini yang dihantar oleh pembaca:

Salam nak share story skit. Kononya ada offer untuk parent yg nak hantar anak kat program permata-gifted kids untuk develop dalam area music and art. Kak mah kita kumpulkan la budak-budak yang kononya gifted tu.

Member I pun gi join sekali. Sampai kat tempat tu, budak-budak tu kononya dipeluk oleh Rosmah dsbnya. Lebihkurang...pastu dia tanya sapa yang parent dia income 3-4 ribu sebulan ke atas je boleh hantar anak untuk program tu.

Hampeh...member ingat anak dia super bijak kerajaan boleh tanggung. Rupanya kak mah kita lagi bijak. Dia buat program, parent tanggung belanja. Dia dapat nama. Ciss..petang tu, member ni balik tangan kosong je lah.

Oleh Tanpa Nama pada UTUSAN TIBAI ROSMAH LAGI! pada 11/07/29


5 ulasan:

yes berkata...

Memang betul, saya tahu 2 kanak2 yg dalam prog Permata ni, satu bapanya seorang pakar bedah dan ibunya accountant, yg satu lagi bapanya Dr dan ibunya seorang ahli perniagaan yg amat berjaya.

serenity9260 berkata...

dah agak dah.kalo mak bapak yang tanggung,bile pulak nak pakai 700 juta yg baru rosmah dapat tu??rosmah2,tak sabo betul aku nk tgk ko kena jail.mintak2 dapat jail sebelah laila tablesi tu.kalo kerajaan xde dwet nk anta ko g msok penjara tu aku sanggup mintakkan derma untuk ko(men2 je)

1.Kereta Konsep Masa Depan Di China(9 Gambar)
2.Bagaimana Spy US Boleh Mengetahui Sesuatu Lokasi Hanya Dengan Sekeping Gambar
3.Majlis Perkahwinan Bertemakan Harry Potter(10 Gambar)

Tanpa Nama berkata...

ni salah najib lah masa rebut bini org dulu (pembaca berita RTM) dia janji dgn bini org tu akan hadiah kan mahligai indah dan emas permata...skrg sapa susah???

Tanpa Nama berkata...

MAKNANYA???
maknanya...semua ini cuma tipu daya..peruntukan tu memang untuk dia cakik besokan lemak kt perot tu

nurul iman berkata...

Mcm2 yg dibuat tp takde la dlm kepentingan n kebaikan utk semua. MEMBAZIR saja.