Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 1 Julai 2011

DEMO TELAH JADI HAK DAN BUDAYA KITA




DEMO TELAH JADI DARAH DAGING


KIRA -KIRA 200 ahli badan bukan kerajaan (NGO) berhimpun secara aman bersama kain rentang dan sepanduk di hadapan Pejabat Badan Perhubungan PAS Negeri di Jalan Dato' Pati, Kota Bharu membantah perhimpunan haram anjuran BERSIH 9 Julai ini.(berita hairan)


UMNO RANCANG DEMONSTRASI ANTI KERAJAAN PULAU PINANG SELEPAS JUMAAT-penang daily

Umno Pulau Pinang khabarnya merancang satu demontrasi agresif di Komtar, Georgetown selepas Solat Fardhu Jumaat ini kerana tidak berpuas hati dengan pentadbiran Ketua Menteri Lim Guan Eng yang menyokong rakyat menyertai perhimpunan aman Bersih 2.0 pada 9 Julai depan di ibunegara.

Dari sistem pesanan ringkas (SMS) yang diterima Penangdaily malam tadi, demontrasi itu dirancang bermula dengan perarakan dari Masjid Kapitan Keling melalui Chulia Street dan Penang Road menuju ke KOMTAR yang menempatkan pentadbiran kerajaan negeri Pulau Pinang.
Mereka yang terbabit turut dikerah membawa sepanduk anti kerajaan.

Demontrasi itu khabarnya diketuai oleh Ketua Penerangan Pemuda Umno Malaysia, Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican sendiri.

Demontrasi tanpa permit polis itu dijangka akan disertai lebih 1,000 pemuda Umno negeri dan ahli beberapa pertubuhan bukan kerajaan pro Barisan Nasional seperti Kimma dan Perkasa.


UMNO TEMERLOH

Umno Temerloh juga akan berdemo dihadapan
ibu pejabat Pas sesudah Jumaat ini.


NOTA:
lihat dan hayati
baca dan fahami
rakyat telah pandai keluar berdemo
berdemo terlah menjadi budaya kita

yang menentang demo pun berdemo
untuk menyatakan perasaan ini
kah kah kah

NOTA:
ke jalan raya dahulu
sebelum ke pilihan raya


BUNTANG MATA




10 ulasan:

Stupid University berkata...

Masih ingatkah lagi pada demo tahun 1946 menentang Malayan Union? Itu ada permit ke tak? Kah! kah! Kah! kah!

Nostalgia abkk berkata...

Kenapa terdesak sangat kerajaan sehingga terpaksa mengunakan Mimbar Masjid Jamek KL menyeru umat Islam tidak menyertai Himpunan Besih 2.0??
Imam membaca khubtah seperti Hisapmudin memberi persidangan akhbar yang melalut bukan2.

mata-lembu shah alam berkata...

Demo Bersih telah di FUCK atas mimbar Masjed Jame' Bandaraya KL.

Jawi @ Jakim melalui lidah khatib atas mimbar Bersih adalah pelampau yang amat bertentangan dengan Islam.

kau memang poyo tt, kerismuden Menteri Amaran Dalam Negeri lidah kontot aw aw aw telah menggunakan masjid secara langsung untuk mempertahankan gerombolan yang amat kecut dengan rally kuning 9 July - Fuck

aku ingat khatib tadi Zul Norden Kulem Firaun besar 110% @ Berahem tongkat Ali @ KJ @ Omarden Mauju.

Nanti aku tanya kawan2 aku kat temple, kat church ada tak khutbah arahan dari gerombolan anti Bersih.

buloh berkata...

demo pencacai penjilat taik najis amnoporno adalah aman..., selain daripada tu adalah demo haram.. ingat semua... haram melainkan yang ditaja oleh kerajaan amnoporno saja yang halal

Tanpa Nama berkata...

hidup UMNO!!!! kami akan jadikan kamu ikutan .. pada 9 julai ini, marilah kita berdemo bersama ... lepas berdemo kita mampuskan pula UMNO bersama-sama .

Tanpa Nama berkata...

Bagus lepas ini 9 Julai 2011 kita pulak demo

abu ammar berkata...

patutnya suruh diorang berdemo kat dalam stadium. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Polis tak kacau pulak.. BERSIh kena ubah taktik sampaikan banhatahan dengan cara terbalik kata kita menyokong SPR then nak serahkan memo sokongan pada Agong - padahal memo tu ialah memo bantahan hehehe.. :D

James Iha berkata...

Bro TT..Aku dengar dari horse's mouth yang cuti anggota Polis dibekukan termasuk kakitangan sokongan untk bulan July. Jadi kemungkinan akan ada gempur besar-besaran di seluruh negara nanti mulai minggu depan.

bunbinban berkata...

bantah demo dgn memo...bagus2. dah jadi budaya rakyat malaysia. hahaha...umporno ni ada akai ke?. aku setuju, pesal pe dorang tak demo dlm stadium je seperti yg di cadangkan oleh mereka sendiri...hahaha sendiri mau ingat la...