Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 7 Julai 2011

TER REKOD TER HEBAT DEMOKRASI DI MAAYSIA




HANTU MENGUNDI






KITA TIDAK BANGGA – KITA KENA TIPU


Satu Lagi Rekod dunia yang Malaysia cipta tapi tidak di iktiraf oleh Guinness World Records Posted by KedahLaNie Menggemparkan!!! Malaysia Miliki Rekod Dunia Paling Ramai Penduduk Tertua Di Dunia, Tapi Kenapa Kita Tak Pernah Tahu Pun???

Tetapi!! Tahukah anda Malaysia juga mempunyai ramai manusia yang masih
hidup dan usianya melebihi 100 tahun?

Di Perak sahaja terdapat 1538 orang pengundi yang berumur melebihi 100 tahun dan yang menakjubkan kesemua mereka masih hidup dan boleh mengundi..

Manusia tertua yang masih hidup dan boleh mengundi di Perak itu ialah seorang yang berbangsa Cina iaitu Wong Seng yang telah dilahirkan pada tahu
1879 dan kini berusia 132 tahun jauh lebih tua dari manusia tertua yang
disenaraikan oleh Wikipedia.

Begitu juga dengan lapan lagi manusia yang panjang usianya juga mengatasi iaitu Nazmi Binti Harun 131 tahun, Ng Khoa 126 tahun, Kong Kew Kee 126 tahun, Ng Ah Kow 125 tahun, Wong Yee 124 tahun, Itam Latihah Bin Mohd Ali
123 tahun, Mohammad bin Haji Mohd Noor 123 tahun, Wong Pin 123 tahun dan Murugai A/P Ramamoorthai berusia 122 tahun iaitu sama dengan usia manusia
paling tua di dunia yang pernah direkodkan..

Korang tengoklah sendiri senarai 50 dari 1538 orang dibawah ni yang diambil dari Daftar Pemilih..

No_KP_Baru/ No KP Lama/ Nama/ Bangsa/ Tahun_Lahir/ Umur

790610740022 1448642 WONG SENG CINA 1879 132

800501030028 A0993271 NAZMI BINTI HARUN MELAYU 1880 131


850710740048 3498040 NG KHOA CINA 1885 126

850608740017 1453245 KONG KEW KEE CINA 1885 126

450826085273 0592818 NG AH KOW CINA 1886 125

870608740058 1392190 WONG YEE CINA 1887 124

881101080023 0336299 ITAM LATIH 1888 123

881112610069 2106517 MOHAMAD MELAYU 1888 123

881003740059 0439199 WONG PIN CINA 1888 123

890624713118 2110938 MURUGAI A/P RAMAMOORTHAI INDIA 1889 122

901102740113 0363429 HOW TOH YOON CINA 1890 121

910103740048 0387294 MOK SOON HOONG CINA 1891 120

910812740032 0914383 AH SEE CINA 1891 120

921012750017 2112135 DOORASAMY S/O PARASAMY INDIA 1892 119

921108740075 0439792 LIANG KWAY CINA 1892 119

931218740147 0596852 LEE KOOI CHIEW CINA 1893 118

931108080037 0357301 HAJI ABDUL MUTALIB MELAYU 1893 118

931116080010 2587063 HAJI HALIJAH BINTI ENDUT MELAYU 1893 118

930920740089 3841080 WONG AH SIEW CINA 1893 118

930104750019 2779357 SUPPIAH S/O SUPPIAH INDIA 1893 118

941124740073 0617600 POON SUM CHOON CINA 1894 117

940601740064 1413720 CHONG CHUI CINA 1894 117

940503740167 1042990 LEONG YAK CINA 1894 117

941231080015 4063070 YOK GUNONG ORANG ASLI 1894 117

951129740055 0608134 LEE AH NGEE CINA 1895 116

950720710019 7599200 ASA SINGH INDIA 1895 116

960913740088 1850228 SADRI B ALAM MELAYU 1896 115




961024740074 2077418 LOH YAN TAN CINA 1896 115

961122740078 0588769 LOH TAI HOI CINA 1896 115

960408740255 7603072 YONG CHAN CINA 1896 115

971123740159 0392250 LAI CHOONG YOOK CINA 1897 114

970811080049 3514775 GOVINDASAMY INDIA 1897 114

971231743699 1066220 HEE PENG FOOI CINA 1897 114

980605740076 1413246 WONG SAM NOOI CINA 1898 113

981121080256 0585983 LEE YOKE KWAI CINA 1898 113

>980503740147 1042943 YON LOON CINA 1898 113

980531750019 1382853 A K RETHNAM CHETTEER INDIA 1898 113

980607750059 1449825 SINNATHAMBY S/O AVADAI INDIA 1898 113

981125740100 0623105 CHAN SOON CINA 1898 113

980410750573 7638932 K.SHAIK DAWOOD INDIA 1898 113

981017740031 0366169 NG AH TEE CINA 1898 113

991107740157 0326715 WONG SEN CHEANG CINA 1899 112

991203740069 2583162 TEOH KOK TONG CINA 1899 112

991202710052 0591839 LAU TEE CINA 1899 112

991231741990 8156595 NGAN SUAR @ NGAN OH SUAR CINA 1899 112

991120740020 0619180 THAM LEAN TAI CINA 1899 112

991126710148 0410514 LEE KWAI FONG CINA 1899 112

990615740079 1406250 YIP PENG CINA 1899 112

990509740083 1078174 CHANG KWONG CINA 1899 112



Yang peliknya tiada seorangpun dari mereka tersenarai dalam 100 manusia paling Tua di dunia.. kenapa agaknya.. mungkin SPR boleh jelaskan..

Sumber

N'N:Ini sebabnya Bersih 2.o sangat2 relevan kerana SPR telah menggadai maruah mereka demi UMNO/BN sekaligus menjadi kuda tunggangan UBN.



28 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Seramai 66 orang invididu yang dinamakan dalam perintah larangan bagi kumpulan BERSIH 2.0 termasuk pengerusinya Datuk Ambiga Sreenevasan, timbalan presiden PAS Mohamad Sabu dan aktivis Hishamuddin Rais.

Tanpa Nama berkata...

"Seramai 66 orang invididu yang dinamakan dalam perintah larangan bagi kumpulan BERSIH 2.0 termasuk pengerusinya Datuk Ambiga Sreenevasan, timbalan presiden PAS Mohamad Sabu dan aktivis Hishamuddin Rais."

steady pak rais..namamu kini jadi sebutan..kah kah kah

Saiful berkata...

pm haram jadah tu pi jln mana, rakyat idup2 kena buli, agong pun sama..rakyat idup2 kena buli, depa lepak pi ronda2..poodah..dah lari ka apa ..cuba check brp juta dah transfer..
jadi negara maju..poodah..cakap2 boleh..lepas tu belah..

cicit ngah layor berkata...

ihihihih.....Panjang benor omor org kg teman ni.Ader gambor?

kahkahkah......memang ader gambor. Tp gambor tengkoghak sompek jer yg tinggai.

pRiNCe berkata...

yg ni kan pasal satu rumah 88 undi tu ek ?

Bila Pakar Bom Gagal Memusnahkan Bom..Inilah Jadinya ( 7 Gambar )
[ 18 SX ] Pembedahan Payudara @ Buah Dada @ Tetek ( 15 Gambar )
[ Politik ] Fan Page Datuk Seri Anwar Kena Hack

Tanpa Nama berkata...

menipu tak habis2 diorang nih

Jebat2 berkata...

Bro tt, apsal xkomen psl braheng ali xdpt masuk istana?? itu citer manyak syok woo, kasi pecah la.

Tanpa Nama berkata...

Huuhh... mana gi pahlwan2 melayu terkini yg dok menyangkal pekara2 sebegini selama ni?!@#$%^&*
Mana gi bang berahim jaguh perkasa????? Pengarah SPR mike ni makan gaji buta je keeee.....

putera_katak berkata...

TT..Nama lu dah kene ban join bersih.. Ape cer bro..

budakbalun berkata...

Habis la ko tt...
Polis tak bagi ko masuk KL sabtu ni!!

Camano??

wakakakaa!!

Lawan tetap lawannn!!

Anti Telan berkata...

Yang ini pun ter Rekod dan terhebat juga.

Pasukan UTK PDRM UMNO guna pistol tembak lelaki yang bersenjatakan PARANG yang menahan kanak2 tadika sebagai tebusan di Muar.

Penjenayah itu tak ada pistol pun tapi kenapa PDRM UMNO guna pistol?

Gunalah KERIS...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

saya nak tanya ckit, mcm mane kite nak tau umur dieorg ni dah seratus lebih ek?

President berkata...

Bro, hal2camni ko tanya la ku seman gagap, semalam dia ada komen kat cni.
kuangkuangkuang, tulis kat utusex org xnak beli, bukak website org xnak tengok, merapu mcm org gila talak,
kuseman, SAY FOR YOUR LAST PRAY, innalillah,

Tanpa Nama berkata...

790610740022 1448642 WONG SENG CINA 1879 132

kahkahkah... betul ke mcm ni data yg ada dlm spr???

bukan ke 79 dlm no k/p baru dia tu maknanya tahun 1979, maksudnya dia baru umur 32 thn ???!!!

aku yg cemerlang gemilang terrer-bilang matematik-bukan-ppsmi pun teramatsangat confucius perihal umur jejaka tu! bak kata tanpanama:
saya nak tanya ckit, mcm mane kite nak tau umur dieorg ni dah seratus lebih ek?
7 Julai 2011 7:43 PM


-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

ntah berkata...

tanpa nama
2011-1879. tak lpas sekolah rendah ke cmne? kat laman web spr tu siap tulis tarikh lahir kat ujung name.

Tanpa Nama berkata...

ada yang original form tak? amek gambar ke ape. byk org tak percaya bende ni. so kalau ade gambar, lagi kukuh la..

golok perak berkata...

mangkok hayun ... bajang beranyut ... ngancok wak demer ... nate bewok ... haram jadah ... (teman pinjam semua yang teman dapat untuk maki puak lanun umngok ngan SPR ) tapi teman masih tak puas hati lagi ... tak puas hati ... patut le demer tak bagi sangat perhimpunan Bersih 2.0 tu ... nampak benor pengecutnya ... pasae demer takut perangai taik deme dah tak boleh nak di sorok ... patut demer tak bagi nak gunakan dakwat kekal ... dengan ini teman nak mintak kerjasama pada sesiapa yang menjadi ketua pusat mengundi pada PRU 13 ni nanti ... pastikan perkara-perkara berikut :-
1 - pastikan muka dan gambor kat mykard tu adalah serupa.,
2 - pastikan alamat yang digunakan adakah alamat betul / palsu
3 - tengok samada pemegang mykard tu, bangla, indon, nepal, pakistan, myanmar, vietnam, siam dan yang sewaktu dengannya ... ajak demer berbual ... kalau slang deme tak betoi ngan jalan demer pengkor tak pun bau pengor badan demer tu bukan bau badan orang kita saheh demer tu bukan warga negara kita ... ajak demer sembang cakap perak ke, cakap jawa ke , cakap banjor ke... kalau demer terpinga-pinga maknanya deme adalah pendatang asing yang diberikan mykard oleh sibajang beranyut umngok ... teman harap sangat-sangat kat komer sebab kalo tidak dengan komer dengan teman sekali akan di persoal bila negara kita dikuasai oleh warga asing ...

amar berkata...

Tahniah Bro Hisham.. nama bro tersenarai dlm kalangan diharamkan masuk KL esok..

Maknanya bro hebat.. tulisan bro mereka baca.. mereka tau tulisan bro bukan calang2.. pendekata BERPENGARUH..

wow.. hebat.. teruskan perjuangan

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama 7:43 PM,9:38 PM

korang masuk dalam laman web spr online - copy i/c cina tu - paste dalam kotak semakan.....tak kan tu pun kene tlg amikkan gambo, maklumat situ ada nyatakan tarikh lahir.

Tanpa Nama berkata...

original form apa lagi tanpa nama 7 julai 930 pm.

awat hang ni bodo sangat??? orang dah bagi no ic tu, p check la ... aku dah check dengan 10 orang secara random dari list tu ... mmg cibaila ... umo dah 130 lebih pun masih bleh mengundi ... jangan jadi malas dan bodo la oi.

http://daftarj.spr.gov.my/NEWDAFTARJ/

Tanpa Nama berkata...

oooo banyaknye hantu..

REVOLUSI_MALAYSIA berkata...

http://www.loyarburok.com/wp-content/uploads/2011/02/skeleton.jpg

salah sorang pengundi hantu... bodo la korang ni... cari la dalam SPR punye maklumat... apada! kalo jiwa UMNGOK, ngok jugak...

Panglima berkata...

nah bukti kalau tak percaya dan MALAS nak semak

http://panglimakhalid.com/web/wp-content/uploads/2011/07/SPR-132-tahun.jpg

http://panglimakhalid.com/web/index.php/08/07/2011/rekod-dunia-umur-paling-panjang/

http://daftarj.spr.gov.my/

golok perak berkata...

diorang guna akta apa tidak membenarkan individu (rakyat/warga negara) memasuki Bandaraya Kuala Lumpur ... ? embah diorang punya ke KL .. ? pandey kutty terlaknat seluruh keturunan terdahulu dan seluruh keturunan yang terkemudian ... tapi warga indon, bangla, myanmmar, nepal, vietnam boleh pulak buat sesuka hati kat KL nu .. anak haram 28 keturunan ... tapi ye la kata bekas ketua cawangan (UMNO)kampung teman tahun 70-80an dulu pun ada kata dalam umno semua ada... pembunuh - mokhtar hashim dah ada (yang bakal masuk senarai mungkin ada lagi), pembelit - tak boleh nak kira ngan jari punya ramai, peng'gonggong' bini orang - dah melebihi bilangan negara sedunia ... pencantas a.k.a pengkhianat (sesama diorang) - tak cukup nak disenaraikan dalam sehelai kertas A4 ... tu belum termasuk yang 'pow' setiap projek kerajaan daripada Kontraktor dari Kelas A sampai kelas F ngan kontraktor bekalan (lesen kewangan)sekali pun turut jadi mangsa ... sampai kontraktor yang buat kerja langsung tak dapat apa-apa sebab semua dah lepas ke cawangan, bahagian , ketua bahagian, setiuasaha cawangan, setiausaha bahagian, Pengerusi JKKK, Ahli JKKK.... pasal tu bila ada golongan yang nak kan semuanya 'bersih' deme ni la yang paling takut... sebab kontraktor-kontraktor semua tu tak berani bersuara, kalau bersuara pasti deme ni akan menyusahkan kontraktor-kontraktor tu ... kalau tak percaya tanya kontraktor-kontraktor tu minta deme jawab ngan jujur., betul tak kenyataan teman ni ... apa-apa pun yang jelas lagi nyata segala yang celaka ada dalam umno ... ini bukan teman yang mula-mula menyebutnya ... bekas ketua cawangan umno kampung teman yang sebut dulu ... teman ulang balik apa yang dia pernah sebut .....

Tanpa Nama berkata...

da la spr,korang pun da tue.bubarkan je terus buat spr 2.0

1.Lelaki Jepun Pecah Rekod Dunia Sekali Lagi Dengan Makan 69 Hot Dog
2.Basikal Berjalan Pertama Di Dunia(Apa Ni!!??)
3.Lens DSLR Untuk iPhone

Tanpa Nama berkata...

Bro Isham, inilah masa yg terbaik utk hebohkan ke seluruh pelusuk negara dan dunia tentang kejelikkan dan permainan jahat SPR dan sekutu-sekutunya selama ini...

Jika sistem cara SPR ini tidak dipulihkan segera, alamatnya sampai mampuslah PR tak akan menang dan BN akan memerintah hingga kiamat nampaknya...

Sistem yg kotor akan hasilkan pemimpin yg kotor...pemimpin yg kotor akan suka menyusahkan rakyat...cukuplah!

Tanpa Nama berkata...

aku ade kawan kerja kat JPN, untuk pengetahuan korang, mmg no ic kat post ni 90+ tapi dorang mmg dah lahir tym nak merdeka dulu, dan ade jugak yg penduduk2 orang asli. dorang xde sijil lahir. n kebnyakkan dorang x igt lahir tahun brape, JPN xboleh nak agak umor2 diorang, jalan terbaek, daftarkan saje ikot tahun dorang register tu. dulu pon aku percaye membabi buta je yg ni pengundi hantu. kalo sesiape x percaya, boleh terus hubungi JPN. aku macam biase r, anti kerajaan, dok canang sana sini ni pengundi hantu, last2 aku yang malu.. aduih.. :D

Tanpa Nama berkata...

nenek sya pun mcm 2...
dia cina yg djaga org melayu..
jd sijil lahir x ada...
k/p dia mcm 2 la...
tp ada * kat akhir...