Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 7 Julai 2011

PAKATAN MENYATAKAN SOKONGAN



NOTA:


pakatan rakyat menyokong
langkah bersih untuk meneruskan
perhimpunan di stadium merdeka

ini adalah kenyataan pucuk pimpinan
pakatan rakyat



9 ulasan:

Anti Telan berkata...

Tak perlu minta permit.

Kita bukan nak minta permit lori angkut tanah buat kubur UMNO...kah kah kah kah

Tujuan kita berhimpun nak uji tahap kebodohan PDRM UMNO takad mana?

Sehingga Jun 2011, tahap kebodohan PDRM UMNO ialah negative 3. Iaitu BANGANG yang tak ada ubat...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

jabatan pelajaran kedah umumkan semua staf dan guru perlu datang menandatangani buku kehadiran di tempat kerja masing2 untuk mengelakan rakyat menyertai bersihh......

Tanpa Nama berkata...

Pak TT, saya doakan supaya orang orang baik yang ada di Malaysia ni tak lah jadi sebelum ini yang tak berbuat apa apa untuk mengubah negara kita ni. Kali ni negara amat memerlukan orang orang baik itu.

Pak TT, kami perlukan satu puisi lagi, tak kesah la dari TT atau pun A Samad Said sebelum pergi 9 Julai ni. Kah kah kah.

Tanpa Nama berkata...

mantot..

kalau dah diorang setuju nak buat di stadium, buat sajalah disitu. Kalau UMNO takut munkin ada rasionalnya sbg parti politik yg bersaing.

Tapi awak bayangkan kalau dibiarkan sj 300,000 orang (yg konon PAS boleh kumpulkan)berarak kat PWTC ke Jalan Tunku Abdul Rahman, silap2 boleh jadi rusuhan..siapa nak tanggung? Kut ada kereta diterbalikan, kedai dibakar, yang mati kena pijak,.. Kut2 tgh bersemangat, nampak je lambang BN/UMNO, adala sorang berteriak, kita bako je!(Ingat kes cermin kereta staff tv3 dipecahkan penyokong Anwar masa zaman refomasi bila beliau dijatuhkan hukuman bersalah tahun 2004 dulu?) Kut betul2 jadi amacam? Kalau perasaan tengah membuak2 marah dan ramai satu geng , satu warna takan boleh kawal perasaan!

Tengok sja apa jadi di Thailand, baju kuning lawan baju merah, ini ke yg pembangkang nak tiru? Nak bertakbir masa demo? Sia2 lah..Ini bukan perayaan maulid nabi, ini perayaan huru - hara yg diketuai oleh hindu kafir..Jgn kata 300,000, kalau 100,000 orang jadi turun, berapa banyak tenaga polis , UTK, FRU, ASKAR nak dimobilise utk kawal demo tu?

Kalau teori 1 utk 10,000, mananya 10,000 uniform body terpaksa dikumpulkan kalau jadi apa2.. Macam ni habis semua polis di KL/sELANGOR dikerah berjaga sampai lengang Balai Polis kat Kepong/Jinjang!

Kalau cina Jinjang ngadu kena rompak, Operator cakap tak ada polis, semua pegi kawal demo di KL,macamana? Boleh terimer alasan itu?Esok keluar suratkahbo, polis melayu tak guna , tak nak tolong orang cina!!Itu belum stand by unit PBSM, Jab Pertahanan Awam , St John kalau ada cedera..

Banyak kena pikior Yop!Bukan takut kebenaran, takut banyak masalah jadi masa demo nanti.. Berapa ramai kafir DAP yg nak hadir sama?

Selalu demo mcm ni ornag melayu sj yg bersemangat.Teman tak peronah tengok cina turun padang melainkan dema hantor wakil mcm Lim Kit Siang..Geng india/hindu pun dah tak beresemangat lagi sejak last demo hindraf tak ramai mcm 2007.

Diorang pun tau sia2 sj..Kalau betul PAS ( sy rase dema ni je yg majoriti campur melayu PKR) nak juga demo pegi le ke kawasan cina di Bukit BIntang atau kawasan bisnes India di Brickfield, tengok macamana reaksi diorang..

Tanpa Nama berkata...

yeah,mesti sokong punya maa.lawan tetap lawan!!

1.Takyah Bukak Pintu,Buang Air Dekat Pintu Aje
2.Terrafugia,Kereta Terbang Pertama Dipasarkan Pada 2012
3.Bila Beruk Indonesia Pegang Kamera

Tanpa Nama berkata...

Ambiga adalah perempuan paling cool pada skang ni.

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak bagi alasan 10 muka surat cerita tak habis jangan alihkan isu 8 tuntutan bersih...runding selesai adil.

Tanpa Nama berkata...

Komen Tanpa name @ mantot - tu aku ade nampak dekat blog cursing malay...sebijik...tapi aku yakin bukan mantot yang tulis...ni ntah malaon bangang mane yang copy paste ni...

mr. carbon

Tanpa Nama berkata...

Dei Mantot, kau pegi memantat je lah jangan nak nasihat orang, kau pegi duduk dalam gua betapa, jangan campur manusia kat dunia ni. Dasar penyamun tarbus.