Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 18 Julai 2011

TUKAR TIUB MEMECAH BERITA




MULUT BUTAK




NOTA:


sesiapa pelajar uitm sila angkat tangan
kah kah kah

sesiapa pelajar uitm sila angkat tangan
kah kah kah

sesiapa pelajar uitm sila pangkah tangan
kah kah kah

sesiapa pelajar uitm sila pakai topeng
jika tak mahu di kenali
kah kah kah


UITM TAWAR ANUGERAH IBRAHIM ALI UNTUK PELAJAR - mkini

Sebuah universiti tempatan membuka pencalonan bagi Anugerah Ibrahim Ali kepada pelajar yang membuktikan komitmen dan sumbangan mereka dalam memartabatkan bangsa Melayu.

Institut Pemikiran dan Kepimpinan Melayu (Impak) UiTM memuatkan butiran terperinci anugerah berkenaan yang menawarkan RM5,000 yang ditaja oleh presiden PERKASA.

Selain mesti mempunyai prisip yang jelas dan konsisten, pelajar UiTM yang layak memohon juga mesti mematuhi empat kriteria.
Antaranya membantu merangsang pelajar bagi mengikuti program dan aktiviti berkaitan dengan peningkatan maruah dan martabat bangsa pelajar.


REBUTTILAH PELUANG INI



35 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Apalah bodohnya orang yang buat kerja kat UiTM, buat malu saja. Ni namanya menjatuhkan mertabat UiTM sendiri!!

Revolusi_Malaysia berkata...

hahahahah... buat malu je bebudak uitm... giler babi jadi sengkek diorang... low class institution jadinya ni...

sendiri bikin anugerah nama sendiri si pengecut bacul ni...

Tanpa Nama berkata...

what a looser!

ingatkan VC baru (sahol) tu rasional sikit kalau nak bandingkan dgn brahim abu shah yg ultra-malay tu.. rupa-rupanya sama ja..

kesian!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

nasib baik gua bukan bekas pelajar uitm

Nostalgia abkk berkata...

Taraf UiTM hanya setakat se ekor Katak politik yang sudah sampai penghujung jalan.
Apa kah jasa besar se ekor katak ni yang boleh di banggakan?

Tanpa Nama berkata...

kahkahkahkah

tak dapek pakcik nolong!
nak tolong camana, nak bukak mulut nak cakap pun tak dapek

kahkahkahkah!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

Tanpa Nama berkata...

Anugerah Ibrahim ali untuk dijual!!! RM 10.99

Ani berkata...

Betoi2 jatuhkan martabat UITM. Malunya akuuuuuu.....

Tak ada orang lain lagi ka nak diambil sebagai idola?

Tak layak langsung....

Kenapa la BANGANG sangat pi cadang orang tu utk dijadikan idola anugerah tu...

Tanpa Nama berkata...

esok2 klu anak aku dah besar nak masuk u,aku xkn kasi dia pangkah uitm dgn uum kt borang upu tu..

Tanpa Nama berkata...

makin tinggi la naik lidah si-kodok,
lepas ni sure dia libas pulak si-singh pendatang yg taktau kenangbudi yg pembelot nih:

A Gerakan leader today praised the Kedah government for cancelling its blanket ban on entertainment during Ramadan.
It shows that PAS, unlike the Umno-led Barisan Nasional government, respects public opinion, according to Baljit Singh, who heads Penang Gerakan’s Legal and Human Rights Bureau.
The PAS-led Kedah administration yesterday revoked a decision to shut bars, discos and other entertainment outlets during the Muslim fasting month, just days after announcing it and provoking a public uproar. Operators are now required merely to turn away Muslim customers.
Baljit said PAS, in its willingness to accept positive public feedback, had shown an aptitude for good governance.
“I have to praise PAS for listening to the people and accepting views that the blanket ban was a bad move,” Baljit said.
“The Umno-dominated federal government should be emulating such an example. It should learn from PAS to improve its governance.”
Instead, he said, Umno had shown arrogance in the face of criticism, as reflected in its refusal to repeal draconian laws and answer the call for reforms in the election system.
“Umno seems never to listen to public opinion. If only it would heed the public, we would have a better and more popular federal government.”


-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

Tanpa Nama berkata...

bro TT..

MINTAK TOLONG JANGAN KLASIFIKASIKAN BLOG INI SEBAGAI 18SX...

SEBAB KAMI KELAB PEMINAT TT.. NAK SHARE DALAM FACEBOOK..

TOLONGLA.. SILA SETTING SEMULA AKAUN BLOGSPOT TT.. DAN JANGAN KLASIFIKASIKAN SEBAGAI 18 KE ATAS..

SELEPAS INI... RAMAI2 KAMI NAK SHARE DALAM FACEBOOK ...

yang benar..

presiden
Kelab Peminat TT Malaysia

Tanpa Nama berkata...

perghh!!!! gua dah la ambik bahasa. mesti bdk2 kos gua berebut2 ni. aduhai!

Tanpa Nama berkata...

Pak Brahim mertabatkan Melayu??
Melingkupkan Melayu ade le...Pastu takutkan Cina pasal 13 Mei..
Kalau aku jumpa dia aku hempok katak kat kepala dia..
Jgn harap le pak berahim nak menang lagi PRU 13...Bodek tahap gaban ..

Tanpa Nama berkata...

geng, adik kita kerja kat kfc mcdogol anw. ayah tukang kebun siang, mlm sekuriko. mak pula jaga jamban. 5k tu buleh la buat belanja raya ni. pasal nak jadi katak, wokay jugak janji masssyuk. harap harap dia boleh bagi kita biasiswa, menyambung kerja tongkat-menongkat.

Tanpa Nama berkata...

woit...
malu aku woi..
ni ape kejadahnya anugerah ibrahim ali.
yg dapat anugerah ibrahim ali ni malu 7 keturunan woi..
kalau bagi 5 juta pun aku taknak. kahkahkah..


Borong Dari China
www.nusantaraempire.com

bunbinban berkata...

hahahahahahahahahaaaaaaaa.....pe la nasib dak uitm. betul2 menjatuhkan maruah dan martabat bangsa bkn je uitm. pasni, kalau grad uitm susahlah dpt keje swasta. dah la keje gomen dah kena beku...hahahaha..adehhhhhhhh

Tanpa Nama berkata...

sebagai bekas pelajar UiTM...aku mmg dh mula rasa malu sejak kepimpinan Ibrahim Abu Shah dulu...sekarang ni ada anugerah Ibrahim Ali plak...mampuihhh...

Tanpa Nama berkata...

propesser kangkung
propesser kongkang
propesser buntut

THE NEW LUNCAI-BOCAI
---------------------

APAKAH BOLIH KITA HARAPKAN DARI
GEROMBOLAN PROPESSER YANG CINCAI
DI DALAM BUAT KOJO

UITM IS A RESPECTABLE UNIV

BANYAK GRADUAN UITM BEKERJA DI

DALAM BIDANG YANG MENJANA EKONOMI

NEGARA

WHAT ARE YOU DOING , PROPESSER?

NAK JATUHKAN IMEJ UITM KE LONGKANG

BERAHIM IS THE NEW LUNCAI

AND U VC DAN GEROMBOLAN PROPESSER

DI UITM DAH JADI APA?

PROPESSER KANGKUNG?

PROPESSER KONGKANG?


PILIH AJELE....

W

jebat7 berkata...

Kenapa?Mengapa?Apakah?Siapakah?Dimanakah?..kahkahkahkahkah..sungguh mengharukan uitm jadi low class..

Tanpa Nama berkata...

speechless...malu gila..

Tanpa Nama berkata...

Tak lam lagi akan dibuka Institut pemikiran Ezam Lembu, Zulkifli Nordin, Zaharin Hashim, Chandra Mustafa bagi melengkapi Institut pemikiran Madey.
Hai dapat NC UiTM paling bangan! Otak selut macam Ibrahim Katak nak diadakan anugerah Ibrahim katak, hai betul-betul kasi malu pada orang Melayu.

Malunye Akuuuu berkata...

Inilah namanya lawak Ibrahim Ali
Katak si katak lompat..
Kakakakaka....
Anugerah yang sesuai untuk pelajar paling bebal, pengecut, cakap merapu tak serupa bikin, racist, dan katak paling besar di dunia perut buncit. Kakakaka...
But..................damn gua ex student UiTM. Arggghhhh...buat malu kaum je admin UiTM. Bodo punye tok misai canselor.

Tanpa Nama berkata...

Terbukti perkauman yang tebal sedang cuba diserapkan ke UiTM. Semoga semua penuntut UiTM bangun dan menolak cadangan bangang dan rasis ini demi untuk masa depan yang lebih harmoni dapat dijalinkan di Malaysia tercinta ini. Nyahkan VC yang pendek akal sebab UiTM wajib dipimpin oleh seorang yang inovatif dan pragmatik demi untuk membawa visi UiTM ke taraf yang lebih tinggi.
Ibrahim Ali adalah lambang pemikiran yang mundur dan sempit sayugia tidak perlu dia dijadikan sebuah anugerah untuk satu pusat pengajian tinggi yang kelak bakal memalukan mahasiswa itu sendiri.

Tanpa Nama berkata...

HARAP2 MENTERI PELAJARAN PUN GELI GELEMAN DAN MELOYA DENGAN CADANGAN INI....UWEEKKKK...

idontgoto universiti tanjung perak berkata...

oscar ALKATAKI uitm

calon-calonnya:

kah kah kah kah kah

macam gampang je kau ni berahim
martabat bangsa melayu konon
piiiiiiiiirah......
kau tukar dulu nama PRECINT kat putrajaya tu..itu bahasa melayu ke??
bangsa melayu ni dah punah kena tipu kat eeeeeeeee..

eeeeeeeeeee mana tu..madey pandy kutty

Tanpa Nama berkata...

Tahun 1965 dipanggil MM(Maktab Mara aka Mahathir Mohamed);1967 ditukar pd ITM (Institute Tun Mahathir);1999 jadilah UITM (Universiti I Tun Mahathir). Perkataan "I" juga diilhamkan oleh Mahathir utk satu jenama HOME APPLIANCES. Ingat lagi jenama I HOME yg dibanggakan oleh Maha tp Co tu da bungkus dah.PERKOSA funded by him.Tu sebab UITM melahirkan PALING BIJAK pandai student I speak no engelish..huhahua.

Waris berkata...

Ta Ampunnnnn!!! Apesal teruk sangat uitm ni? Apa jasa si lahanat tu?

Tanpa Nama berkata...

'saye dgn ini berazam nk jatuhkan pointer kepade 3.00 ke bawah untuk mengelakkan diri drpd mendapat anugerah ini' - pengakuan seorang pelajar uitm.hahaha

Tanpa Nama berkata...

Dri ptg tdi benda kluar kat mkni aku duk tunggu apa TT nak tibai satu lagi profeser kangkung ibrahim ali al kutty ni..uitm tu dah blambak ngan studnt bukn melyu dan pak arab.xbgi org len champuQ dan politikkan universiti konon tu tempt ilmu la apa laa..tpi depa sndiri yg mempolitikkan dan mengunakan secara terang2 tuk kepentingan diri..jom la kita bet brapa lama anugerah konon nya ketuanan melayu ni bertahan kat uitm ni..jgn trofi tu nnti ibrahim ali yg menang sndiri sudah..sbb studnt skunk ni otak depa 10ribu lagi terbukak dan tau beza berbanding ngan otak brahim ali nih,.tunggu ja PRU nnti najib nak bgi dak krusi kat dia ni tuk bertanding atau BN letak calon lawan ibrahim ni..klau letak calon lawan dia nih pasni brahim kena pujuk madey tuk bukak parti satu lg special tuk dia ni..sbb brahim ni leh menyalak pun sbb ada maahathir blakang klau dak jgn harap la nak auwww auww camni.. P/S studnt uitm klau tringin sgt dpt anugerah lebih baik korg g kedai cenrahati buat sndiri lg puas hati dri apply anugerah brahim xsedaq diri..

Tanpa Nama berkata...

Presidn PERKOSA buat anugerah apa nI??

Xdak nama len nk letak nama anugerah tu..konon nak suh student igt dia nih sebagai pejuang melayu abad ke 20 ni kahkahkah

Hentikan lah bende karut n perbodohkan melayu ni..
Kita tgk brapa ratus ribu berebut nak isi borg ni..kahkahkah
SenariO pun xreti nk buat lwk
Cam ibrahim ali ni kahkahkah
Wak sembab senyum diam usha ja
Nak halang satg madey rotan lg..nak rotan blik nnti madey xmau tlg dia tuk buk trun najib.kahkahkah

Kita tgk wayang kulit depa ni jgn sampai semua tersungkuQ dah..satg xckup tanah nak sembunyi kahakahakah sia2 ja rembat harta berguni klau xlari.kahkahkah..lari pun xjauh mana swiss juga destinasi..kahkahkah jdi cam taksin merempat nak blik x brani kahkahkah nak tau sbb pa..p email thaksin xpun tanya la kedai tomyam patani sbb pa taksin x brani balik sblum ni..kahkahkah

Maria oh zakaria..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

“I sound like stupid if I speak in Malay”! kenal tak siapa yang cakap ni.. haha.. having a high broke...

Tanpa Nama berkata...

Ya Allah, malunyaa. Nasib baik zaman aku belajar kat ITM dulu tak macam ni. Nasib kaulah budak budak. Sapa yang mohon masuk anugerah ini sama ada dia anak ketua cawangan UMNO atau betul-betul desperado. (Ya, masa saya belajar dulu ia masih digelar ITM )

Tanpa Nama berkata...

UITM semakin menonjolkan bahawa mereka ITP paling bodoh di 1Malaysia.

tak tahu nak ulas apa, btw syukurbukan alumni UITM.

Tanpa Nama berkata...

what a crap uitm? only an idiot or very pathetic person will futher study on this institution.

patutla...only for malay bumi. kekeke

Tanpa Nama berkata...

masa tu gue sama marx aidid baca puisi citer pasal kekalutan kita tentang perjuangan sebenar tapi hari ni rupanya kekalutan bertambah parah. sepatutnya itm tak payah jadi uitm pun. we want to be proud as an academician and not a proud katak. sedar la dlm fakulti udg-udg hari tu anak sabah, brunei.. pandang serong sama lu sbb mi speak no English. fakulti musik pula adik 9 tahun ajar gue dan gue ajar dia but we're that time true msian sbb dia anak amoi a master degree dari scotland maa. hanya ultra milayoo je tarak suka itu mcm. thanks dtn fakariah for the honor to respect our arrangements minus - race! dlm dewan budiman we taught them to be glokal with malay music made classical and atmospheric rock and we felt proud the boys were so keen to be global in our perception as global as the americans in harvard....geng, itu itm. tapi hali ini uitm al-kataki who can never earn a great respect than from kangkong and co. cukup la dgn sintok, um pun terkekeh-kekeh mcm keta semput. farish noor di nanyang ape kata?