Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 18 Ogos 2011

APA KATA PEMBACA TENTANG POLIS




SURAT DARI PEMBACA


kah kah kah kah kah kah.... moral down... kah kah kah kah... gaji x cukup... belanja tinggi.. minyak mahai... polis pon kedarah rasuah... kah kah kah kah kah.... mana mau cari camera macam tu... aku selalu kena road block bro tt.... mau record load dalam utube... kah kah kah kah kah kah...
By Anonymous on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/18/11

salam. aku pn pernah kena tahan dgn polis. dia ckp aku drive laju.. aku ckp aku bawa 90 ja. dia ckp rekod nya 93.. wah, 90 dgn 93 pun boleh nampak beza..aku ckp mcm na? jd dia tanya berapa aku ada. aku ckp 20 ja. din minta. semua lg tu. ngam2 utk isi minyak aku. dr saat tu aku menyumpah dgn polis. skrg aku da kerja krjn.. bila kena tahan, aku x ckp byk aku ckp aku kerja krjn , kalo nk saman, saman je xda masa nk dgr polis punya ceramah itu ini. itu saman bukan skrg byr. 30 hari maa.. boleh minta diskuan lg.. drpd bg2 duit kopi masuk poket c haram jadah, bgs bg derma pada krjn. hahaha
By Anonymous on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

penah kena dgn polis kat NKVE tahun 2005 dulu.....kena kejar dgn peronda...kena tahan dan nak saman kerana no. plate dah jadi gelap..almaklumla plate dah lama, mesti dah pudar... polis bagi option, nak saman or duit..,kat poket ada duit rm30, dah janji dgn anak nak beli KFC masa balik...kena pau RM30....duit nak bayar tol pun ngam2..tu pun kena lalu tol murah sbb tak cukup duit... Bukit Lanjan tutup masa tu sbb tanah runtuh....
By Anonymous on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

aku baru bawa barang-barang binaan untuk buat rumah..aku sendiri punya lalu kat jeli...ermmm polis tahan. dia minta RM50 kat aku kalau tak nak bawak aku pi balai...isshhh bawa barang sendiri pun tak boleh pulak..
By Anonymous on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11



jika ada saudara mara kita ditahan.... pasti akan ada pihak yg 'call' dan 'deal' untuk memberi peluang untuk membebaskan okt... dan mesti ada senior officer yang nasihat begini... encik sepatutnya jangan beri duit pada orang tu, ini sidiket penipuan... okt tetap tak dibebaskan..." jelas dan nyata ditipu berkali-kali... pertama siapa yg bagi 'contact' dan maklumat pada 'caller', bila duit lesap 'nasihat' dari orang perihatin pon dapat... sindiket kunun... dan dia pon salah seorang dr ahli sindiket.
By Lang on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

rasuah budaya polis kah, rasuah berlaku kerana gaji kecil kah, memang polis makan rasuah kah, sekatan jalan raya tujuan nya untuk menambahkan gejala rasuah kah, sekatanjalan raya utuk tampong bonus kerajaan kah. rasuah haram dan menjadi api dlm badan untuk dimakan keluarga
By pasulukinta on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

tt, aku pun pernah kena pau kat polis di kota bharu. lampu kereta satu tak menyala. dia mintak rm50. aku cakap aku ada rm50 sekeping je duit, dah tak ada duit lain. dia kata ok la, bagi rm30 kat dia. so aku bagi duit sekeping rm50, dia bagi kat aku balance rm20. macam pergi beli ikan kat pasar pulak. memang hampehh...
By mek on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

pati berbau duit... undang2 pon berbau duit... kalau jumpa pulis, muka jadi pucat... pulis dah berbau duit... kalau jumpa pulis, cakap gagap2... pulis dah berbau duit... kalau jumpa pulis, saudara mara kena tahan... pulis dah berbau duit... tak perlu kaya raya untuk berbau duit... tiga contoh diatas boleh membuatkan anda berbau duit depan pulis..
By Lang on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

Taniah kepada polis kita mengharumkan nama negara....taniah...salute u polis....contoh teladan .....hahaha
By Anonymous on POLIS MALAYSIA CUKUP BERHEMAH on 8/17/11

polis malaysia memang polis paling hina di dunia..lagi mulia polis di israel @ yahudi...lagi mulia bai di hutan...hahahaha
By Anonymous on KESAH POLIS MALAYSIA BERHEMAH on 8/17/11

KANGKONG MENTAL


nota
:
saekor kang kong
tak tahu salah benar
kerana sibuk membodek

23 ulasan:

leekonu berkata...

dan sokong GEREJA TAKSALAH MURTADKAN ORANG ISLAE YANG BERSALAH ADALAH JAIS DAN KERAJAAN SELANGOR dan polis malaysia NI KENA SOKONG.......

Tanpa Nama berkata...

Bagi anak bini makan duit haram....darah daging yang terbina dari duit haram api neraka tempatnya....sebab tu ramai anak2 polis dekat sek jahat2...masalah disiplin mesti anak POLIS sebab bapa mereka bagi makan duit HARAM...

Tanpa Nama berkata...

Satu pagi, hujung bulan, saya bergegas ketempat kerja tunggang motosikal vespa buruk, tanpa r/tax dan insuran jalan.

Ini kerana gaji kecil, anak ramai, ada yg masih menyusu dan bersekolah. Keutamaanya beli makanan untuk keluarga dari r/tax. Lagipun saya bukan kaki merayau. Guna motosikal hanya untuk keperluan asas sahaja.

Dah la keluar rumah ke tempat kerja dengan masa hanya cun..cun sahaja, kali ni keta tahan Polis pulak.

Polis tak pun periksa lesen, terus-terus minta duit kalau tidak beliau akan tulis saman.

Hati mana tak risau, kesalahan ada, mau tak mau kena bukak dompet, buat rayuan, kerana duit dalam dompet hanya semata-mata tinggal semangga RM50 saja. Yang itu lah untuk ditampung kesemua keperluan seisi keluarga.

Adoi tak ada kesihan belas.

Ingatan ini kekal sehingga kini walaupun dah 20 tahun berlalu, kejadian di Jalan Bagan Dalam, Butterworth, nama anggota Polis tersebut Kons. Halim, mungkin sekarang dah naik Pangkat Sargent. Tubuh badan masih melidi sehingga kini.

Pengkritik Cover Malaya berkata...

Penyamun@perompak beruniform berlesen yg berhemah. Kah! Kah! Kah!

Tanpa Nama berkata...

aku pon x suka polis tp cina ni yang kurang ajar..cina ni yg saje, makin byk dapat kuasa politik, makin kurang ajar.

pasulukinta berkata...

itulah dia jika tidak ikut undang undang, polis patut tahu prosedur untuk tahan kenderaan, polis naik motor boleh kata kereta tertentu bawa laju lebih had yg dibenarkan, ajaib bin heran juga, mana dia tahu kelajuan kereta tersebut. tidak tegas, polis ugut pemandu, akhir nya pemandu pulak ugut polis, malu rasanya saya berbangsa melayu sama dgn polis tersebut, agak agak nya nak minta duit teh le tu

Tanpa Nama berkata...

salam tt,

aku kenal sorg perempuan indon, dia kerja di Malaysia. Sepatutnya balik ke indonesia awal bulan aritu..tapi nak naik flight ditahan oleh pegawai imigresen. Alasannya, kena tunggu sampai habis pilihanraya dulu baru boleh balik indon. Presiden indonesia juga dikatakan dah bagi greenlight pada malaysia untuk pinjamkan rakyat mereka yg tinggal di Malaysia untuk mengundi di pilihanraya akan datang.

lepas habis pilihanraya. akan dapat ic dan kemudian baru boleh balik..tak pasti sejauh mana kenyataan "meminjamkan rakyat indon utk mengundi" tu betul..

yang pasti..

perempuan indon tu masih kat malaysia.dia tak boleh balik selagi tak abis pilihanraya.

John Obi Mikel berkata...

bro... polis ni, penjawat awam & GLC staff pun kadang2 dier serang. Kisah ni berlaku pada teman 2-3 tahun lepas.

Teman salah seorang staff TM yg diwajibkan bertugas di Litar F1 Sepang menjaga network pasukan2 Scuderia Ferrari & Telecom Italia.

Sepanjang ke Litar F1, jalan jammed. Kebetulan pulak Exchange TM berhadapan dgn Litar F1 cuma tersorok. Punyalah jalan road block sampai nak ke Exchange pun xbleh.

sampai ke LCCT teman terpaksa koner.. bila nak belok kiri. ditahan POLIS GEMOK.. polis GEMOK kata Telekom mana ada kerja harini..

Bodoh piang punya POLIS GEMOK. teman jaga network pasukan Ferrari aritu pun xpercaya siap tunjuk pass masuk.. kalo down, suruh ler polis GEMOK baiki. masa tu aku maki POLIS GEMOK.. woii barua anjing.. dier tak kater aper maybe sb kereta2 kat belakang pun PANAS jer sampai langgar kon.

Teman pun pusing balik, terpaksa ikut Salak Tinggi...

Tanpa Nama berkata...

Diorang ni bukan lagi PDRM tapi PRDM.

PRDM = Polis Raja Di Malaysia

Sekian.

+buruhkasar+

serenity9260 berkata...

hahaha,tt tt,asyik gamba tu je jadi model.da le muke die lawak,hahahaa


Kamera Haba Kini Digunakan Untuk Mencuri Nombor PIN ATM!

ahmad berkata...

sebab smua cerita polis jahat,aku nak cita polis baik boleh?hehehe...

dulu time belajaq kat tganu,lampu moto aku selalu padam,sebab wiring dah kaput...selalu la kena tahan ngan polis,dah la bawak awek time tuh..

tapi brother polis tu cakap,tak pa bro,sebab kau tak lari,aku respect ko,aku lepas kau... :D

bukan sekali dua,dekat sepoloh kali ada la,pastu terus dorang malas layan,dia tahu budak ni memang tak leh cakap apa..
tapi

kesimpulan,polis itu manusia,manusia ada baik ada jahat..terima kasih

Tanpa Nama berkata...

baru ada akai,polis nii.kalu makcik felda sah kena goreng dgn polis nii.Itu pentingnya ilmu pengetahuan utk elakkan diri dari dipermainkan..

Markum goung berkata...

Gambar kangkong ni namanya...Raduan che ros.....

Tanpa Nama berkata...

phuiii...polis pun manusia gak bukannye maksum so aku tak heran..tapi si cina-cina yang dok bagi rasuah xnak review lak..tauke2 balak..review la jerung-jerung yang terima rasuah bilis2 watpe..

Tanpa Nama berkata...

Syabas !
Ini boleh
Itu boleh
Semua nya OK
Racisssssst boleh
Rasuaaaaaah boleh


kah...kah....kah.....

Tanpa Nama berkata...

den sokong 18 Ogos 2011 1:03 PM

Tasmak Hirang berkata...

Orang yang memberi rasuah dan orang yang menerima rasuah, kedua-duanya dalam neraka - hadis sahih. Wallahua'lam

Tanpa Nama berkata...

POlis memang berhemah , kesah nya begini :

beberapa lepas masa kami adik beradik nak balik raya ke Kelantan, masa tengah jalan tu (kuala lipis kot) tiba2 polis letak kon & tahan kereta kami,

pastu dia cakap saya memandu melebih had laju... di pendekkan cite, dia bagi 2 pilihan :
1. nak saman ker?
2. nak bayar kat dia

saya cakap takde duit, saman je la encik. 2 kali dia ulang, saya pun tak ubah pendirian...

last skali, dia kata dengan tersenyum ' tak pe la encik boleh jalan'...

saya pun blah la..

KAN BERHEMAH tu PDRM..

Khun Pana aka johanssm berkata...

Rasuah memamg budaya PDRM.
Bukan PDRM sahaja bro.
DBKL pon sama.

Islam apa jenis dia orang?

Tanpa Nama berkata...

kuasa+pistol=polis.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 8:41 am...itulah kelemahan ketara kaum kita yang tak tahu dan tak mahu ambil tahu hak kita sebagai org awam..dgr ugutan pergi balai dh cuak/takut..cari dan berkawan rapat dgn anggota/pegawai polis..sedikit sebnyak mereka akan cerita apa yg boleh apa yg tidak boleh mereka lakukan kpd kita..kesimpulannya tidak perlu takut sekiranya kita tahu kita betul..dan gertak itu adalah mainan harian polis2 kita!!!

Tanpa Nama berkata...

Nak join tabur api sket.

Satu hari aku jumpa satu makcik indon ni, dia keja potong rumput kat tempat aku keja. Badan dia menggeletar abis. Muka pucat lesi. Aku tanya apa hal makcik. Sambil nangis dia cakap aku dalam bahasa indon dia. Dia keluar tunggu bas tepi jalan nak mai keja. Satu kereta ronda berhenti tepi jalan dan tanya dia. Makcik minta pasport. Makcik tu cakap saya takda pasport. Majikan pegang. Kalau macam tu makcik masuk kereta ikut pegi balai polis. Masa dalam keta dia duduk belakang. di kiri dn kanan polis duduk. Pastu depa minta duit dia. Dia cakap tak ada pak. tapi depa ambik beg duit dia dan ambik duit abis. Dia kata majikan baru bayar gaji 500. tu la gaji bulan tu nak bayar rumah sewa. tapi depa gelak-gelakkan. Sambil cakap, makcik ada rantai? pastu ambik rantai kat leher dia. Kecik ja rantai tu anak dia bagi. pastu polis gelak-gelak sekarang kami nak bawa makcik masuk hutan. (Dia cakap hari tu kawan dia, indon muda- modus operandi dia sama. depa bawa masuk hutan dan rogol.)Dia dengar macam tu, dia terus sembah-sembah, tolongla pak..tolongla..Lepas tu, entah apahal depa pi tinggal dia tepi jalan. Duit satu sen pun tak dak. Dia tahan teksi, teksi tu bawa pi kat tempat aku keja. Masa aku jumpa makcik ni dia masih trauma, dok tepi longkang sambil nangis. Aku dengar cerita tu jadi tensen abis. Tengok muka orang indon tua tu kesian betul. Aduh...polis berhemah, cekap dan betul.

Tanpa Nama berkata...

itu semua kisah ditahan polis atas kesalahan trafik... pau itu ini.. utk elak dibawak ke balai..

bagaimana kisah mereka yg penah ditahan dan dibawak ke balai pulak.. ndak2 plak dlm kes2 tertentu yg memerlukan ditahan reman..

soalannya bagaimana barang2 dan harta benda mereka yg berada dibadan semasa ditahan..
adakah dpt balik smula..?

tentunya kalian mempunya teman/kenalan dan sdra yg penah mengalamai situasi begini..
jomm..
masing2 bukak cerita.. !!