.

Selasa, 2 Ogos 2011

DARI MANA TENGKU KURAP DATANG?

TENGKU KURAPPILIHAN RAYA OLOK OLOK : BN BOLEH HILANG PERAK , NEGERI SEMBILAN - minsider

Barisan Nasional (BN) boleh kehilangan Perak dan Negeri Sembilan pada pilihan raya umum ke-13, demikian menurut keputusan pilihan raya olok-olok melainkan parti-parti komponennya meletakkan muka-muka popular yang berpotensi dan memastikan jentera di peringkat akar umbi menjana sokongan pengundi.

The Malaysian Insider difahamkan pilihan raya latihan yang diadakan baru-baru ini menunjukkan BN boleh kehilangan sehingga 15 daripada 56 kerusi di Johor, dikuasai Pakatan Rakyat (PR).

Persekitaran itu tidak pernah diduga tetapi BN telah hilang enam kerusi di Johor pada pilihan raya umum 2008.

Daripada enam kerusi itu PAS menguasai dua manakala DAP pula empat.

Difahamkan Perlis, di mana BN menguasai 14 daripada 15 kerusi, kemungkinan akan kehilangan beberapa kerusi Dewan Undangan Negeri dan salah satu daripada tiga bahagian Parlimen di tangan Pakatan Rakyat disebabkan kemarahan penduduk negeri itu mengenai isu Wahabi termasuk tindakan meletakkan Mufti Perlis Dr Juanda Jaya dalam senarai pengganas.

“Pilihan raya olok-olok ini menunjukkan banyak kelemahan. Dan, isu Wahabi tidak membantu,” kata satu sumber Umno kepada The Malaysian Insider.

Seorang pemimpin Umno yang semakin meningkat juga memberikan sentimen yang sama sambil menegaskan, BN perlu meletakkan muka-muka baru untuk menyegarkan kedudukan perikatan itu sementara memastikan jentera peringkat bawah peringkat aktif bagi mendapatkan sokongan menyeluruh.

“Masalahnya ialah jentera Umno boleh bekerja jika diberikan motivasi, tetapi ahli parti komponen kelihatan tidak diberikan motivasi,” kata pemimpin Umno itu.

Beliau mendedahkan bahawa Umno hanya boleh menang 27 daripada 59 kerusi Dewan Undangan Negeri di Perak meskipun BN memerintah semula negeri itu sejak awal 2009 ekoran tindakan melompat parti melibatkan tiga wakil rakyat dari Pakatan Rakyat.

Pada Jun lalu, Umno negeri itu yakin boleh menang 33 kerusi dengan Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir menolak laporan The Malaysian Insider bahawa kemenangan hanya boleh dipastikan jika calon yang betul dipilih kali ini.

Difahamkan beberapa pemimpin Umno bahagian di Perak keberatan untuk berkempen atau mendaftar pemilih baru melainkan mereka pasti akan menjadi calon pilihan raya umum ke-13.

KAH KAH KAH
JAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… LAAAA….. LAAA…. kha kah kah..

kah kah kah…. BN JANGAN RISAU….. kah kah kah..

kah kah kah…. ADA SATU CARA UNTUK MENANGI HATI RAKYAT…. kah kah kah..

kah kah kah…TAK PERLU GUNA APCO….SENANG SAJE...TAK PERLU KEMPEN.. kah kah kah…

woit…APAKAH CARA ITU? … kah kah kah..

kah kah kah…SENANG SAJE… HUMBANKAN BIK MAMA…. kah kah kah..

kah kah lah… KENAPA?.... KERANA MAK CIK FELDA DAH MULA BERCERITA…. kah kah kah..

kah kah kah...MAK CIK FELDA BERCERITA MAT MONGOL KENA NASI KANG KANG….. kah kah kah…

kah kah kah...BILA MAK CIK FELDA CERITA NASI KANG KANG... kah kah kah..

kah kah kah...MAT MONGOL TERGOLEK TERLENTANG.... kah kah kah

sila baca ini:

SIMULASI PILIHANRAYA POSITIF – berita hairan

KUALA LUMPUR: Simulasi pilihan raya yang diadakan UMNO sejak Mei lalu, menunjukkan peningkatan sokongan terhadap parti itu dan komponen Barisan Nasional (BN) di seluruh negara, kata Setiausaha Agung BN, Tengku Adnan Mansor.

Sambil menafikan laporan sebuah portal berita yang mendakwa BN bakal kehilangan sokongan di Perak dan Negeri Sembilan hasil keputusan pilihan raya olok-olok yang dijalankan UMNO, Tengku Adnan menegaskan simulasi itu jelas menunjukkan sokongan rakyat terhadap BN meningkat.

“Laporan (portal berita) itu satu pembohongan kerana simulasi yang kita jalankan membuktikan sebaliknya. Hasil simulasi menunjukkan peningkatan sokongan di setiap bahagian UMNO,” katanya.

Dia mengulas laporan portal itu bahawa BN mungkin kehilangan Perak dan Negeri Sembilan pada pilihan raya umum akan datang berdasarkan keputusan pilihan raya olok-olok yang dijalankan UMNO, kecuali parti itu meletakkan calon popular dan boleh diterima akar umbi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
pertama siapa nak percaya
dengan malaon ini

tanya malaon ini macam mana dia jadi tengku?
kah kah kah

kalau nama pun dia tipu
apa lagi yang lain
kah kah kahnota:

ini lah masalah paling besar
orang ramai lebih percaya pada lamam portal dan blog
ini lah dia bahayanya apabila media suka menipu

apa yang ditulis oleh lapam portal dan blog dianggap betul
apa yang ditulis meloya dan beeita hairan tak ada yang percaya
kah kah kah

suasana ini cukup baik
cukup baik untuk buat kerja propaganda
inilah cuaca dan suhu yang diperlukan untuk
menghumbankan gerombolan ke dlam tong sampah sejarah


MULUT BESAR SUKAN MAKAN FREE


2 ulasan:

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Ada Malaikat seru umat Islam negara ini belanja secara berhemah.

Bila cek balik ia bukan Malaikat tapi sekor JIN...kah kah kah

JIN muka tak malu...BANGANG

Tanpa Nama berkata...

Tengku Adnan buat kenyataan berdasarkan hampir 2 juta PATI yang akan jadi warganegara dan terus akan menjadi pengundi.Bukti sudah ada,nak dengar apa SPR kata.