Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 18 September 2011

CONTOH TERBAIK - TUKAR BENDERA!





INI BENDERA LAMA LIBYA



NOTA:
inilah contoh terbaik
inilah contoh terbaru

bendera sebuah negara di tukar



INI BENDERA BARU LIBYA


DARI FACE BOOK:

Zunar Kartunis:

Libya menukar bendera baru selepas Diktator Ghadafi dijatuhkan. Apa pengajaran kepada kita?




BENDERA BARU DAN BENDERA ZALIM




12 ulasan:

PAS/PKR perasan berkata...

perghh!!
DAP cakap,
PKR dan PAS terus maju kehadapan!!
orait!! hidup DAP.
lancau sama PKR dan PAS. idea mcm ni pun PAS dan PKR tak reti.
bubar aje la yop! tak pun lari german sekali lagi!!

Tanpa Nama berkata...

apasal bendera amerika tt~
MANE BENDERA MALAYSIA??
tak nmpak~

Jebat2 berkata...

Bro, apasal bendera baru takde kaler biru, apakah sebab umPORN dah hanyut tapi tak tenggelam?

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Bendera 'Jalur Gemilang Pemimpin Temberang' tu BANGANG

Tak ada angin macam mana boleh berkibar?

Nampak sangat nak menipu Melayu...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

tt saya ada email gambar madey alkutty ketuanan melayu

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

molek la ni...kita kan pendatang dari indonesia,bendera sama kale beza ada bulan bintang je..tpi kdg2 tgok kale cam umno punya signifikan..kah..kah..kah..kena adjust la tt sket..disebabkan logo rasmi malaysia adalah harimau..kasilah kaler yg ade melambangkan harimau,kasi taruk merah,hitam, putih,bru match dan x de la sebijik sgt cam bendera indonesia nye kaler? amacam?

Tanpa Nama berkata...

bgus jgk.. indonesia n singapore pon ada kaler 2 ni..

dukun melayu berkata...

tak mau T.T.bendera kamu nuruk.nak bendera kl gak...

http://3.bp.blogspot.com/-A_hUMW1PgVo/TlqbYHlVofI/AAAAAAAAAYE/vn6-iB9Tgfc/s1600/Bendera+KL.png

Tanpa Nama berkata...

bendera nusantara.. chun!

ComOt berkata...

lepas tgk bendera2 negara lain, baru terasa bendera malaysia mcm sarkas sebab belang2

Tanpa Nama berkata...

Warna bendera Merah dan Putih adalah warna sebenar bendera negara kita. SANG SAKA MERAH!

Tanpa Nama berkata...

search kat google "change national flag", berlambak yang tukar bendera. Malah Vanezuela, Malawi,Libya,Vietnam,Kemboja pun tukar jugak. Jadi, bendera adalah simbol negara, tetapi kalau bendera membawa seribu 1 maksud, memang memeningkan la...
kesian kat budak-budak tadika, darjah 1 kena lukis bendera malaysi. buat simple-simple sudahla, macam Italy, Jepun, Jerman (semua ni negara maju)...senang nak lukis, aku pulak boleh lukis kat dinding rumah....heheheehe