.

Jumaat, 9 September 2011

KEJAYAAN BESAR SPRM TAHUN INI
KES INI TAK AMBIL POT


ANGGOTA KASTAM MENGAKU TIDAK BERSALAH
– berita hairan

ALOR SETAR: Seorang Pembantu Penguasa Kastam yang dihadapkan di Mahkamah Sesyen di sini hari ini, mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan atas dua pertuduhan membabitkan rasuah tahun lalu.

Lee Kuang Guan, 52, yang bertugas di Unit Khas Pemeriksaan Penumpang Jeti Kuah, Langkawi, dituduh meminta suapan RM440 daripada A Sinappayen sebagai dorongan untuk tidak mengambil tindakan ke atas Sinappayen kerana membawa keluar arak tanpa dikenakan bayaran cukai, melalui panggilan telefon pada 10.10 pagi, 26 Mac 2010.

Dia dituduh melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 16 (a)(B) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009, dan jika sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga 20 tahun dan denda RM10,000 atau lima kali ganda suapan mengikut mana lebih tinggi.

Bagi pertuduhan kedua, Lee dituduh menerima suapan sebanyak RM440 daripada Sinappayen untuk tujuan sama pada hari sama jam 2.30 petang di tandas lelaki balai berlepas Jeti Kuah, Langkawi.

Untuk pertuduhan kedua itu juga, Lee dituduh melakukan kesalahan itu mengikut Seksyen 17 (a) akta sama, dan jika sabit kesalahan boleh juga dipenjara sehingga 20 tahun dan denda RM10,000 atau lima kali ganda suapan mengikut mana lebih tinggi.

Timbalan Pendakwa raya SPRM, A Hafiizh Abu Bakar, menawarkan jaminan RM10,000 kepada tertuduh sebelum hakim Mohd Rosli Osman menetapkan dia dikenakan ikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin.

Mohd Rosli menetapkan 11 Okto9ber sebagai tarikh untuk serahan dokumen. - TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAHNIAH SPRM..... kah kah kah..

kah kah kah...SYABASH SPRM.... kah kah kah...

kah kah kah... HEBAT SPRM KITA INI.... kah kah kah....

kah kah kah...TANGKAPAN PALING HEBAT TAHUN INI..... kah kah kah...

kah kah kah... JATUH KAN HUKUM GANTUNG PADA PERASUAH INI.... kah kah kah...

kah kah kah...ORANG RAMAI PERASUAH INI DIJADIKAN CONTOH... kah kah kah

kah kah kah..... PERASUAH JENIS AMAT AMAT DIPERLUKAN.... kah kah kah...

kah kah kah...UNTUK DIJADIKAN BERITA DIMEDIA.... kah kah kah...

kah kah kah...INI LAH BUKTI BAHAWA SPRM TELAH BERJAYA...kah kah kah...

NOTA:
kalau boleh sisat kastam ini
siasat sampai mati
kah kah kah

8 ulasan:

Tasmak Hirang berkata...

Jerung terlepas, yang kena tangkap dan didakwa cuma ikan bilis. Syabas, Inspektor Shahab!!!

Amuraria berkata...

NASIB DIA SANGAT BAIK KERANA TAK ADA TINGKAP MASA DITAHAN KAHKAHKAH !

orangkasai berkata...

yang rasuah dua tiga ratus boleh tangkap...yang mentekedarah bertus ribu, apatah lagi yang berjuta, haram tak nampak...ni yang mahfuz selalu kata pelaq...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

RM 440 ini kes rasuah mana ada kompromi, Rm 24 juta bukan kes rasuah pasal menabung drpd kecil..itu berjimat cermat punya hal..bgtau sama Mak Cik dan Pak Cik Felda cuba menabung sampai sebanyak itu nescaya ramai warga Felda kaya raya kalau tidakpun kayap baka..apa ni..apa ni..apa ni..Najib dah sakit lutut laki dia punya kerja..salah setting,disuruh telentang tapi mengereng air liurnya yg terpancut pasal lutut kena hempap dek lakinya..

Tanpa Nama berkata...

Berjaya tangkap ikan bilis sahaja cerita macam berjaya tangkap garuda. Jerung2 yang berkeliaran tu bila nak tangkap wahai Sindikit Penggalak Rasuah Malangsia?

Tanpa Nama berkata...

40 tahun X 365 hari = 14600 hari! Rm24,000,000/14600 hari = RM1,643.83 sehari.... wah!!!! memang anak multi jutawan Rosmah ni.... boleh simpan banyak tu sehari... itu belum tolak belanja - belanja lain... sluar dalam, bedak, pad.... kayoooooo... makcik kayoooo

makcik ulu berkata...

ni bukan cerita hindustan bollywood.

ni macam cerita Tamil mata merah punya.......

gurun bendentum, air mata berderai derai. raung2...

punya pandai sandiwara...

i swear it's just too much, OBVIOUS LAAAAAAAA OIIIT. Nampak sangat.

Tanpa Nama berkata...

bodoh bangang punya sprm
kah kah kah