Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 9 September 2011

PERSATUAN KANG KONG DAN KONG KANG





KANG KONG YANG TERBAIK



NOTA:
tolong jangan hina kang kong
sambal kang kong dengan ikan masin
masih lagi pembuka selera yang afdal

cecah cecah kang kong dengan sotong - terbaik
kang kong dalam yong tau fu terbaik

awas dan waspada
kang kong juga akan hidup segar
ditepi longkang yang kotor
seperti di sintok dan um kah kah kah


MAJLIS PROF: GERAKAN KIRI BUKAN PERJUANGAN MERDEKA - mkini

Majlis Profesor Negara (MPN) hari ini menegaskan bahawa gerakan politik kiri termasuk komunis "tidak merupakan perjuangan kemerdekaan" di Tanah Melayu sebelum kemerdekaan.

Sebaliknya perjuangan kumpulan itu dianggap sebagai "penderhakaan" kerana didakwa mahu menghapuskan kuasa-kuasa Melayu di Tanah Melayu dan mahu menubuhkan sebuah kerajaan republik.

"Pada tahun 1930, Parti Komunis Malaya ditubuhkan di Singapura. Mereka menubuhkan Republik Demokratik Rakyat Malaya yang berkait dengan (fahaman) komunis.

"Cita-cita komunis tidak membebaskan Tanah Melayu daripada pentadbiran British yang dipersetujui oleh Raja-raja Melayu.

"Nasionalis (Melayu) yang ingin bersekongkol, bekerjasama dan bersubahat dengan komunis untuk menjadikan negeri republik komunis.

"Kita tidak menerima perjuangan mereka kerana mahu merampas kuasa secara tidak sah dan tidak legitimate," kata Profesor Datuk Dr Zainal Kling dalam satu sidang media di Putrajaya pagi ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..AKHIRNYA KANG KONG TELAH BERSUARA... kah kah kah...

kah kah kah...KEPALA BANA APA MAJLIS PROFESOR INI?..... kah kah kah..

kah kah kah... DALAM DUNIA INI TAK PERNAH DENGAR PUN ADA MAJLIS PROFESSOR... kah kkah kah..

kah kah kah...MAJLIS DANSA PERNAH DENGAR.... kah kah kah..

kah kah kah...MAJLIS WALIMATUL URUS PERNAH DENGAR.... kah kah kah...

kah kah kah.... PROFESOR DATUK DR ZAINAL KLING INI EEE KE?.... kah kah kah..

kah kah kah...APA BUKU KANG KONG INI DAH TULIS.... kah kah kah...

kah kah kah...JOURNAL TERBITAN UNIVERSITI MANA TERBITKAN TULISAN KANG KONG INI?..... kah kah kah..

woit... MUNGKIN DITERBIT KAN OLEH : UNIVERSITIE FOU DE MALAYSIE FOU TOUJOUR NGOK... kah kah kah...

woit...NAK TANYA SIKIT... MAJLIS PROFESOR INI SAMA KE DENGAN MAJLIS LENGGANG PERUT..... kah kah kah

NOTA :
pelik tetapi benar
adakah para pembaca sedar
adakah para pembaca sedang bertanya
kemana perginya braheng ?

senyap aje – tak kan keran ku li ada ngo
maka braheng tak berani cakap


atau

baraheng ini juga takubin kah kah kah

atau

kini ada satu gerakan besar
yang sedang disusun untuk tibai mat mongol
braheng tak perlu royak banyak
nanti orang bukan melayu simpati pada mat mongol



38 ulasan:

Tajjawad berkata...

Para Ahli Majlis Professor Negara ni jaga perut dan bawah perut je !

Tanpa Nama berkata...

Braheng telah diarahkan oleh PM untuk diam/senyap dari membuat sebarang kenyataan lagi yang bertentangan dengan prinsip 1Malaysia.

Zainal Kling ini pro-Umno. banyak statement2 beliau lebih menyebelahi Umno. samalah juga dengan KKK, Atory..Berangan nak dapat Tan Sri je mamak tu..

Raja2 Melayu mengarut lah..pengaruh india.takyah banyak2 sangat Raja..ada sorang Raja kat malaysia ni pon dah cukup. ini setiap negeri nak kena ada raja..pastu ada kerabat2..setiap bulan berapa la belanja untuk tanggung keluarga tu..

aku cakap macam ni tak kena sambar petir pon..tak jadi batu pon..orang dulu penipu kuat..penglipurlara nak bodek sultan..sultan keling pulak tu.

mohamad berkata...

Nama pun dah keling. aku cukup phobia dengan nama yang ada bersangkut dengan mamak dan keling. Dari dulu dalam sejarah puak-puak nilah yang menghancurkan melayu, opportunis, lalang dan ada udang disebalik batu. Buat jahat tuduh orang lain. Berbalik kepada sejarah. Siapa yang membuat pengkelasan puak kiri dan puak kanan? Semua pengistilahan itu di pelajari dari imperealis barat. Setiap pejuang rang radikal menentang british selain di cop oleh british sebagai pemberontak di cop pula ahli sejarah cap ayam ( spt Zainal KELING ) sebagai haluan kiri. Mempengaruhi istana mengistiharkan sebagai pemberontak dan penderhaka. Ini semua sebagai satu justifikasi untuk memberi gambaran buruk dan menghancurkan pejuang sebenar. Bukan setakat pada masa zaman penjajah sahaja tapi berusaha pula menanam gambaran jahat ini kepada anak cucu cicit bangsa melayu bahawa pejuang kemerdekaan ini adalah jahat, pemberontak, penderhaka dan kominis. Usaha ini diteruskan oleh waris-waris sundal British seperti UMNO , Pro-prof cap ayam spt Zainal Keling dan dua ekor lagi keling di Universiti Utara dan UiTM, Khoo Kay Kim dan orang politik spr Karpal Singh dan Soi Lek. Tapi ingat tuhan maha kaya. Kalu dulu Firaun amat hebat sehingga tidak ada yang berani mendedahkan kejahatan mereka tapi akhirnya Allah sendiri yang mendedahkan kebenaran pada manusia. Sekarang orang dah sedar selama ini ditipu oleh UMNO dan oleh balacinya spt Zainal keling. Melayu tidak berpecah, mereka bersatu dan ingin bersatu dalam erti kemerdekaan sebenaranya dibawah Parti PAS. Hanya UMNO saja yang me war-warkan melayu berpecah bila mereka sedar orang melayu mula lari. yang tinggal dengan mereka hanya lah jenis makan ditangan, kontraktor dan keluarganya. Melayu yang bijak dan akalnya waras tak terliur pun nak jeling pada UMNO. Marilah sama-sama kita melihat sejarah perjuangan sebenar tok nenek kita. Perjuangan tok nenek kita suci. belum ada UMNO dan belum pun ada kominis mereka telah berjuang untuk mempertahankan daulah wilayah dan islam. Bila British merasakan semakin hari perjuangan orang islam semakin kuat, mereka mencipta parti UMNO untuk menjadi proksi mereka. Nama saja diberi kemerdekaan, hakikatnya semua mereka adalah anak didik mereka. Bacalah siapakah tokoh UMNO masa itu. Adakah mereka pejuang. Mereka hanyalah pengsabotaj pejuang-pejuang kemerdekaan, pembelot. Hasil tipu daya dan pakatan dengan British, pejuang sebenar diinanya dan pembelot diberi kuasa. Samalh yang berlaku diafghanistan, siapa berkuasa setelah Russia tinggalkan bumi syuhada tersebut? itu lah perancangan puak-puak kuffar. Banyakkan membaca supaya professor upahan ini tidak akan dapat meneruskan penipuan nya atas pangkat proffessor dan premis university tgempat dia mentakedarah sebelum mampus.

Amuraria berkata...

PROFESOR KLING KONG KANG KAHKAHKAH !

mek berkata...

woit...NAK TANYA SIKIT... MAJLIS PROFESOR INI SAMA KE DENGAN MAJLIS LENGGANG PERUT..... kah kah kah

kah kah kah
lawak lawak.
lengang perut profesor boroi.
kah kahkah

tt, ambo rasa braheng mati doh kot.
nanti nak check dgn nenek ambo di pasir mas.
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Andaikata petikan yg TT buat tepat, apa yg prof Zainal maksudkan perjuangan yg legit? Agaknya, gadhafi pun legit? Republik Jamahirriyah Libya legit? Sejarah Ust Mad Indera Dlm buku Kjaan Johor pun legit? Atau hanya umno & pocket prof Zainal saja yg legit? Prof Zainal, you are way off & shd be on the way out

Zabri Mokhtar berkata...

Salam Waghis,
Selamat hari rayo maaf zahir bathin.
Den ni kan boleh katokan hari2 baco ekau punyo blog. Tiap2 hari boleh dikatokan den check 3 atau 4 kali kalau ado cito2/berito2 yg baru dadi blog tukar tiub ekau ni.
den nak bori cadangan kek ekau. ekau jangan marah pulak.
iklan2 rayo tu kan boleh tak ekau lotakan kek topi kiri atau kek kanan.
tiap kali den bukak blog ekau..den kono toookannnnn tuuurunnnn jauh kek bawah baru boleh baca news baru.
iklan tu menjomukan lahhh atau menganggulah kato orang.
bolehkan waghis..
tq

Tanpa Nama berkata...

dasar bodek dan kipas
elok la tu guna Majlis Profesor
nampak la mcm ramai sokong
walhal.....

Tanpa Nama berkata...

Sejarah adalah sesuatu perkara yang telah berlaku. Bagaimana seseorang itu melihat, mentafsir dan menilai sejarah tersebut adalah hak individu, tiada siapa yang boleh kata dia betul dan orang lain salah.

Tapi, yang berlaku hari ini ialah penyelewengan fakta sejarah oleh pemerintah. Bila fakta salah, tafsiran boleh menjadi salah dan berat sebelah.

Bila ujud fakta sebenar, rakyat boleh menilai dengan adil sama ada untuk menyokong Mat Indera sebagai Pengkhianat atau Pejuang sebenar.

Setelah dibuka fakta sebenar, yang menyatakan Mat Indera Pengkhianat - BENAR. Kerana mereka menyokong British, beraliran British, mendapat laba dari British.

Yang mneyatakan Mat Indera Pejuang Sebenar - Juga BENAR kerana mereka adalah golongan yang melihat British sebagai penjajah, penjarah hasil bumi Tanah Melayu, Perosak Minda Masyarakat Melayu dengan acuan Barat hingga timbul Agama mesti dipisahkan dalam pentadbiran. Agama hanyalah amalan individu dan untuk upacara rasmi.

Apa yang penting ialah FAKTA SEJARAH YANG BENAR dan bukannya LABEL yang telah siap-siap diletakkan oleh British dan UMNO DAN dipaksa semua orang menerima LABEL tersebut. INI ADALAH PENJAJAHAN MINDA.

Tanpa Nama berkata...

salam tt.
nak koner sikit.
aku suka tengok gambar
nurrul & lim
dalam malaysia today.
kalaulah mereka jadi menteri pr,
alangkah indahnya malaysiaku ini.
tapi bila tengok gambar ghani paktail dan wan ahmad
nak termuntah pulak aku.
kanapa, ya.
ada ke rakyat malaysia lain macam aku ni?

- wantutree.

Tanpa Nama berkata...

Zul Kulum pun dah lama tak beraksi rindu plak pada kemunafikannya!!! takan tak teringin nak memberikan pandangan songsangnya mengenai komunis kot!

Tanpa Nama berkata...

Ada usaha-usaha Profesur Kangkung menyatakan bahawa JWW Birch dan James Brooke @The Brooke Brother turun ke Tanah Melayu adalah untuk mengadakan lawatan.

Seperti yang dinyatakan lawatan tersebut telah secara tidak langsung memwujudkan program galakan /promosi Tanah Melayu di London. Adakah ini satu pernyataan supaya taraf profesor itu diangkat martabatnya?

Ada juga Kangkung yang menyatakan bahawa Tanah MElayu hanya dinaung oleh British bukan dijajah

Bagaimana dengan lawatan terdapat tinggalan British yang masih digunakan sepertimana Perlembagaan Malaysia?

Bagaimana dengna lawatan ini terdapat Sistem Mahkamah tinggalan British?

Apa perbezaan di antara dijajah dan dinaungi?

Jikalau dinaungi oleh British, apa fungsi kedaulatan Raja-raja di Tanah MElayu?

Jikalau dinaung oleh British,mengapa Tok Janggut mati dan digantung songsang oleh British?

APakah sekiranya kita dinaung oleh British kita perlu menggunakan peraturan dan undang2 British untuk memburu Datok Bahaman, Mat Kilau, Ahmad Boestamam?

Gua balas/jawab pernyataan Kangkong tersebut dengan soalan sahaja.

DAN APA YANG PALING PENTING GUA DITIPU OLEH BUKU TEKS SEJARAH COKLAT TAHI ANJING SEMaSA TAHUN 1999

Yang Benar...
pathy

Tanpa Nama berkata...

braheng senyap mybe pm dh warn kot jangan main sentimen kaum..

dari sumber yg boleh dipercayai bulan 11 ni pilihanraya..ini cnfrm, mmbe aku kje kt media prima bahagian politik ckp, diorg pun dah start tempat baju sume..confirm bulan 11..kasik gegar la tt..x lame dah ni..

gmu berkata...

Bro Isham..

Tolong buat satu hikayat bagaimana ketuanan Melayu EEee bertapak disini, sebelum merdeka ke..selepas merdeka ke atau masakini.
Sebab ketuanan Melayu EEee dah beranak pinak..habisla ko bro Isham, anak cucu kau nak menjawat jawatan apa pulak kat Msia.. kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

Ciri-ciri Professor Kangkong :
1. Suka /gemar membonceng. Mereka yg suka mereka bonceng: pensyarah junior, pelajar pasca ijazah (Phd, masters melalui research): dlm kes pemboncengan pelajar Phd. alasan yg diberikan ialah dia supervisor dan dgn secara otomatik punya hak terhadap idea, harta intelek pelajar tersebut sedangkan tidak pun langsung memberikan idea/guidance sepanjang supervision kerana sibuk bermesyuarat dan tugas2 pentadbiran lain, professor ini tak boleh berdiri dengan sendiri, semua research, penulisan nya dilakukan oleh pelajar post graduate nya, dia menumpang saje.Peranan kangkong ni hanya anggok-anggok & beri komen2 dangkal je, tunjuk lagak. Dlm kes pensyarah muda/junior, kangkong ni menumpang nama sbg penulis bersama, jika tak masuk nama nya, maka tak dapat lah kenaikan gaji/pangkat
2. Ciri kedua si profesor kangkong ni : kaki bodek, kaki ampu, "play safe" : tak faham pun apa itu etika kerja. Suka plagiat, meniru bahan2 orang lain tanpa menyatakan dari mana sumber dia dapat
3. Ciri ketiga : pengetahuan, ilmu "superficial", "cetek", dangkal sehingga lah kalau menulis pun tak kan diterima. Apa yang dilakukan oleh si kangkong yang juga memegang jawatan penting di universiti ialah menjadikan Penerbitan Universiti sebagai penerbit pemikiran dangkal mereka. sila lihat buku2 terbitan universiti oleh para professor kangkong ni spt Prof Dato Zul bekas NC UTM, memalukan...
~anti Prof Kangkong aka Kongkang

rahwana berkata...

kakaka.naik pangkat dari profesor jadi tukang rubber stamp.

ComOt berkata...

nama kling. memang kaki putiaq la. jumpa ular dgn ini kling, suruh ular patuk dia la senang

mohamad berkata...

Nama pun dah keling. aku cukup phobia dengan nama yang ada bersangkut dengan mamak dan keling. Dari dulu dalam sejarah puak-puak nilah yang menghancurkan melayu, opportunis, lalang dan ada udang disebalik batu. Buat jahat tuduh orang lain. Berbalik kepada sejarah. Siapa yang membuat pengkelasan puak kiri dan puak kanan? Semua pengistilahan itu di pelajari dari imperealis barat. Setiap pejuang rang radikal menentang british selain di cop oleh british sebagai pemberontak di cop pula ahli sejarah cap ayam ( spt Zainal KELING ) sebagai haluan kiri. Mempengaruhi istana mengistiharkan sebagai pemberontak dan penderhaka. Ini semua sebagai satu justifikasi untuk memberi gambaran buruk dan menghancurkan pejuang sebenar. Bukan setakat pada masa zaman penjajah sahaja tapi berusaha pula menanam gambaran jahat ini kepada anak cucu cicit bangsa melayu bahawa pejuang kemerdekaan ini adalah jahat, pemberontak, penderhaka dan kominis. Usaha ini diteruskan oleh waris-waris sundal British seperti UMNO , Pro-prof cap ayam spt Zainal Keling dan dua ekor lagi keling di Universiti Utara dan UiTM, Khoo Kay Kim dan orang politik spr Karpal Singh dan Soi Lek. Tapi ingat tuhan maha kaya. Kalu dulu Firaun amat hebat sehingga tidak ada yang berani mendedahkan kejahatan mereka tapi akhirnya Allah sendiri yang mendedahkan kebenaran pada manusia. Sekarang orang dah sedar selama ini ditipu oleh UMNO dan oleh balacinya spt Zainal keling. Melayu tidak berpecah, mereka bersatu dan ingin bersatu dalam erti kemerdekaan sebenaranya dibawah Parti PAS. Hanya UMNO saja yang me war-warkan melayu berpecah bila mereka sedar orang melayu mula lari. yang tinggal dengan mereka hanya lah jenis makan ditangan, kontraktor dan keluarganya. Melayu yang bijak dan akalnya waras tak terliur pun nak jeling pada UMNO. Marilah sama-sama kita melihat sejarah perjuangan sebenar tok nenek kita. Perjuangan tok nenek kita suci. belum ada UMNO dan belum pun ada kominis mereka telah berjuang untuk mempertahankan daulah wilayah dan islam. Bila British merasakan semakin hari perjuangan orang islam semakin kuat, mereka mencipta parti UMNO untuk menjadi proksi mereka. Nama saja diberi kemerdekaan, hakikatnya semua mereka adalah anak didik mereka. Bacalah siapakah tokoh UMNO masa itu. Adakah mereka pejuang. Mereka hanyalah pengsabotaj pejuang-pejuang kemerdekaan, pembelot. Hasil tipu daya dan pakatan dengan British, pejuang sebenar diinanya dan pembelot diberi kuasa. Samalh yang berlaku diafghanistan, siapa berkuasa setelah Russia tinggalkan bumi syuhada tersebut? itu lah perancangan puak-puak kuffar. Banyakkan membaca supaya professor upahan ini tidak akan dapat meneruskan penipuan nya atas pangkat proffessor dan premis university tgempat dia mentakedarah sebelum mampus.

Tanpa Nama berkata...

he he he

MARI KITA DENGAR CERITA ORG LANCANG YG LARI LINTANG PUKANG
PERGI NEGERI ORANG
KATA TERER BERJUANG
SAMPAI NEGERI ORANG
MASUK SEKOLAH EJEN BRITISH DAN TAK NGAKU ORG PAHANG

BUKU TAK PERNAH TULIS
KECUALI BUKU LALI DAN PONDAN MARI
SURUH YG LAIN BERJUANG
DIA LARI TERUS HILANG
BILA SUDAH REDA
TUNJUK TERER

PEJUANG TAIK KUCING
SAMA MCM ZAINAL KELING

Tanpa Nama berkata...

tt,
Prof Aziz Bari menjadi ahli ke dalam majlis professor negara ?

Tanpa Nama berkata...

Dulu masa kecik2, ingat kan keling dan paria tu adalah istilah yang sama...rupa2nya keling tu adalah india muslim yg keturunan nya dari kalingga, sementara paria adalah kasta terendah dlm india hindu. Patut la India hindu marah digelar keling, kerana keling itu muslim.

lal2872 berkata...

Braheng telah diarahkan oleh PM untuk diam/senyap dari membuat sebarang kenyataan lagi yang bertentangan dengan prinsip 1Malaysia.

Zainal Kling ini pro-Umno. banyak statement2 beliau lebih menyebelahi Umno. samalah juga dengan KKK, Atory..Berangan nak dapat Tan Sri je mamak tu..

Raja2 Melayu mengarut lah..pengaruh india.takyah banyak2 sangat Raja..ada sorang Raja kat malaysia ni pon dah cukup. ini setiap negeri nak kena ada raja..pastu ada kerabat2..setiap bulan berapa la belanja untuk tanggung keluarga tu..

aku cakap macam ni tak kena sambar petir pon..tak jadi batu pon..orang dulu penipu kuat..penglipurlara nak bodek sultan..sultan keling pulak tu.

--------------------------------
I love this!!! True to the core!!! Why so many RAJAs and Sultans...1 is enough! Our income tax all went to feed their habits and family members and family family family members....terimakasih bro..ulasan kamu memang bernas!

JIWA MERDEKA berkata...

Buka apa tu. Dia tak jadi calon BeEnd.Buat-buatlah bising.

Tanpa Nama berkata...

professor kang kung dan kong kang (KKK) dan Zainal KLING ( DACING KLING)pun kena tindas oleh PEMINPIN UMNO dan setiap cukai yang di naikan oleh pemimpin UMNO tersebut, mereka membisu tetapi kena tindas juga walaupun sedikit kenaikan cukai tersebut dirasai oleh gulungan elit dan anak anak meraka (kangkung dan kong kang) dan (anak KLING)terasa tertekan di sebabkan kenaikan cukai berganda dilaksana secara senyap oleh pemimpin UMNO masa kini. Professor kangkung dan kongkang dan kling hanya tipu diri mereka sendiri untuk memdapat pengaruh UMNO terhadap mereka.
Penipuan diri sendiri 0leh professor tersebut melibatkan kaum keluarga dan saudara mara adik beradik, sahabat handai dan kroni akan ditindas oleh pemerentah UMNO dari masa kesemasa.
penipuan diri professor tersebut hanya menguntungkan UMNO dan merugikan RAKYAT termasuk kaum kerabat PROFESSOR TERSEBUT.
itulah kebodohan professor kangkong
tersebut bertujuan memperbodohkan RAKYAT Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

jangan malas berfikir... jangan dengar je nama komunis terus melenting... jangan nampak kan sangat kebodohan tu...asal dengar komunis je cakap diorang takde agama...cubalah faham apa itu komunis dan imperialis...apa itu sosialis dan kapitalis...kalu malas sangat, gogole je pun dah boleh dapat... lagi satu, asalkan melayu je mesti betul walaupun diorang kerja untuk british, tapi kenapa takde yang nak simpati kat rejimen ke-10 yang memang semuanya melayu, tapi dibunuh dan dibom oleh british dan mata-mata melayu...waktu tu waktu perang...dan kalu perang mestilah antara dua pihak, pihak yang menang akan menulis sejarah...

Abbs© berkata...

bro tukar tiub..
lu kena faham ini makna kang kong..
ini semua kerana umno apco sayangkan melayu..
melayu totok namanya..
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

tuan tt

kenapa bongok sangatpuak profesor negara.tu baru zainal kling cakap,kalau prof sintuk buka mulut nanti mungkin dia cakap tanah melayu yang jajah british.terbalik kok.woi zainal kling hang sorang aje ke pandai sejarah tanah melayu.memang sah kalau sokong gerombolan umno,otak jadi kemetot.umno adalah virus otak kering,awas,,,,.puak profesor negara cerdik skit aje dari ajk umno kg pinang sebatang,
trmm

Tanpa Nama berkata...

cuba hangpa semua bok keluaq isu pahlawan melayu yg terbilang seperti Laksamana Hang Tuah & Hang Jebat dan seterusnya - semua tu hanyalah khayalan dan temberang puak2 kaum2 melayu yg nak tunjuk terer akan kegemilangan pahlawan terbilang yg direka2 - ungkapapan TIDAK MELAYU HILANG DI DUNIA - dah jadi terbalik kuang la - yg betoinya si HangTuah tu sendiri yg menghilang entah kemana? gone with the wind - hilang didunia lah tu - bagi aku those character Hang Tuah & empat rakan2nya tu never exist - hanya rekaan semata2 - cerita2 dongeng penglipurlara untuk kaum2 melayu yg tersangat amat syok sendiri dari dulu sampai ke la la niiii - bok keluaq la isu Hang Tuah ni - kalau betoi makhluk ni pernah exist - mana ada evidence? cuba tunjuk mai!!! tak dak ada apa2 kesan peninggalan yg boleh membuktikan yg makhluk yg dikatakan pahlawan melayu tergemilang tu pernah hidup dimuka bumi kita ni - hanya pahlawan gelembong aje - bukan gemilang - GELOMIANG - ada la - pada realitinya SEMUANYA TEMBERANG - SEMUANYA AUTA semata2 ...... hehehehehhehehe - jangan marrrreeeerrrrr

Tanpa Nama berkata...

MAJLIS PROFESSOR NEGARA sama dengan MAJLIS MENGABIHKAN BOREH RAKYAT

uitm berkata...

barua gerombolan si zainal kling cakap malaya bukab dijajah british!?? tapi bernaung dibawah british!!???

abih yg dok melalak "MERDEKA" masa 31ogos tu kepala butuh apa?? lepas ni habih laa gegak gempita kat serata pelusuk felda yg malaya tak pernah dijajah british!!

mcmana dapat prof?? universiti mana kasi??

kebodohan melampau memang takdak ubat!

kalau mcm ni punya tahap pemikiran saekor profesor kat malaysia, baik tak payah susah-susah kami masuk universiti!!

Tanpa Nama berkata...

dia ni bukan mamak...cuma kling je

Khun Pana aka johanssm berkata...

Ketika zaman British dan zaman Jepon.
Mana mana RajaGopal dan RajaGopalan yang tidak tunduk kepada kerajaan pada masa itu akan dibuang .
British dan tentera jepon akan letak boneka yang ikut perintah.

Jadi pada masa sekarang, Rajagopal ada daulat apa? Yang tinggal chuma ulat dan bukannya daulat.

Tanpa Nama berkata...

ingat masa sekolah dulu-dulu,pelajaran sejarah.runtuhnya kesultanan melayu melaka adalah kerana pengkhianatan seorang pedagang,siapakah dia dan dari mana asalnya?

Tanpa Nama berkata...

salam TT,Aku dah tak tau apa nak jadi kat Malaysia hari ni.Terlalu banyak manusia gila gara-gara nak membodek.Terlalu banyak professor kangkung kat Malaysia sekarang, sebab penyakit bodek dah tak dapat nak di bendung lagi.
Macam TT cakap mana ada majlis Profesor?Majlis Profesor Kankong adalah,yang tertubuh dengan sendirinya bila mulut busuk kangkong ni cuba membodek.
Aku pun pernah belajar kat UM awal tahun 80an,dan tak pernah dengar majlis Prof. Makin tua makin nyanyuk kaki bodek ni.Dia ingat majlis Prof ni macam majlis bodek?Makin merapu manusia kat malaysia kerana penyakit bodek bawaan madey ni dah tak da obat.Cakap asal nak sedap mulut saja.Lagak nak tunjuk dia tu Prof. tapi cakap macam kaki bodek.Jahanam malaysia.Penyakit bodek dah tak terkawal lagi

opisboi berkata...

sepatutnya MAJLIS KANGKONG & KELING negara (MKKN)

Tanpa Nama berkata...

ingat masa sekolah dulu-dulu,pelajaran sejarah.runtuhnya kesultanan melayu melaka adalah kerana pengkhianatan seorang pedagang,siapakah dia dan dari mana asalnya?

10 September 2011 2:10 AM
-------------------------------------

Keling dari India jawapannya.

Tanpa Nama berkata...

kuasa-kuasa melayu yg disebut-sebut kling ini adalah penaung yg diugut penjajah utk menaungi melayu agar biol. agama dan daulat dijadikan alat dan senjata menggertak. di belakangnya adalah dajal dihembus dari palestin. maka itu hingga saat ini bernaunglah melayu dibawah kuasa-kuasa melayu gagasan penjajah bercirikan thogut. pejuang lampau cuma mengajak melayu masuklah ke dalam Islam dgn sepenuhnya dgn menghalau dan membasmikan penjajah dan segaja bentuk penjajahan baik datangnya drp bangsa sendiri. citer pasal kominis ini cuma alasan dpd propaganda inggeris aka imeperialis aka dajal aka thogut aka kafir aka syaitan. kuasa-kuasa melayu itu hanya proksi mereka utk mentahtakan sistem kapitalisme utk menjarah harta dan darah bani melayu. cuba tanya melayu mana yg kaya dan senang? cuba tanya mengapa citer kemiskinan masih lagi dicanang? atau cuba tanya kuasa-kuasa melayu mana yg papa? jika pandang pd pejuang lampau jgn sekali pandang pd ideologi tapi pandang pd perjuangan rasul-rasul. perjuangan inilah yg paling ditakuti dan wajib TIDAK ditonjolkan pd setiap kali kita merdeka! jika dicerahkan minda anda betapa dayusnya kuasa-kuasa melayu ini yg tidak sanggup mensyumulkan gagasan Islam sepenuhnya. lihat saja pd dasar perlembagaan anda dan fikirkan. maybe tt agrees not to agree this but remember mat sabu warned you that many also an idea he didn't agree with you. as a historian yourself seek that hadis spake by Mohamet saw implying that there'd no king in my kingdom. period.

Tanpa Nama berkata...

yang pengganas komunis jahat ialah Ching Peng. lim,tan.choo.chua,chow.tay dan macam-macam nama lanchow ni...