Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 16 September 2011

MUBARAK DI MESIR TARIK UNDANG UDANG DARURAT



MAT MONGOL DI MALAYSIA BUAT SAMA






NAJIB : ISA DIMANSUH, TIGA PROKLAMASI DARURAT DIBATAL – minsider

Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) akan dimansuhkan sama sekali dan kerajaan akan memperkenalkan dua akta baru untuk mengekalkan keselamatan negara, demikian diumumkan oleh Najib Razak.

Selain itu kerajaan juga mengumumkan tiga proklamasi berkenaan dengan darurat yang berkuat kuasa sejak beberapa dekad lalu akan ditamatkan.

“Seperti mana yang saya janjikan dalam ucapan sulung saya semasa mula-mula mengambil alih jawatan Perdana Menteri pada 3 April 2009, bahawa Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960 (ISA) akan dikaji secara komprehensif.

“Sehubungan dengan itu, suka saya mengumumkan pada malam yang bersejarah ini, bahawa ISA akan dimansuhkan terus,” katanya

Kata beliau, untuk mencegah perbuatan subversif, keganasan terancang dan perbuatan jenayah bagi memelihara ketenteraman dan keselamatan awam, dua undang-undang baru yang sesuai akan digubal di bawah semangat serta payung Perkara 149 Perlembagaan Persekutuan.

“Pokoknya, akta-akta ini nanti bermatlamat untuk memelihara keamanan, kesejahteraan, kesentosaan serta kerukunan hidup rakyat dan negara,” kata Najib.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit....DULU BILA TT KATA KITA DALAM DARURAT MACAM MESIT TAK CAYA... kah kah kah..

kah kah kah..NAFIKAN MESIR TAK SAMA MACAM MALAYSIA... kah kah kah..

kah kah kah...MESIR ADA DARURAT TAPI MALAYSIA TAK ADA DARURAT...kah kah kah.

kah kah kah...SEKARANG TERBUKTI TT BETUL..... kah kah kah..

kah kah kah... MUBARAK SEBELUM RUNTUH PUN BUAT PERUBAHAN UNDANG UNDANG...kah kah kah..

kah kah kah...GEROMBOLAN SEBELUM KERUNTUHAN PUN BUAT PERUBAHAN UNDANG UNDANG...kah kah kah...


nota:
semua blogger yang pro isa itu
tolong buka tangan dan tangkap
kentut sendiri – kepal kentut itu
keras keras kemudian cium sendiri

itulah hadiah dari najib kerana di blog
tuan tuan ada logo menyokong isa

padan muka

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bila bacge masa entry ni, gua teringat mamak penang ghani jiman yang naik stage masa lu buat talk anti ISA kat penang haritu...keh keh keh pecah perut siut....

Maria Bean Hertorgh berkata...

Permulaan keruntuhan gerombolan, their world is crumbling down just like Mubarak, undang-undang ISA nya yang zalim lagi lapuk yg dipertahankan mcm nak giler skhirnya dimansuhkan oleh PM terakhir buat gerombolan...Undang2 dibatalkan oleh PM pada malam hari Malaysia, mana gi Parlimen untuk membahaskan pembatalan nya? Mengapa dibatalkan oleh PM? Sememang nya ini satu contoh terbaik kuasa buat undang2 berpusat pada Perdana Menteri? apa lah faedah kita pilih wakil2 rakyat di Parlimen tu utk mewakili kita dlm membuat, membatalkan undang2? Undang2 IKUT SUKA AKU (ISA) dimansuhkan oleh ketua gerombolan yg memimpin tapi jugak buat dan batal undang2, juga punya kuasa menghakimkan orang...apa punya demokrasi dah Malaysia ni??sekrg tak tertahan lagi dengan ledakan suara rakyat, macam di Mesir..ini petanda gerombolan akan turun, meninggalkan Putrajaya for good spt Mubarak dan kuncu2 nya di Mesir. Setelah 53 tahun mengaut keuntungan & mengikis negara ini, menjajah kita rakyat M'sia selama 53 tahun, barua yg meneruskan legasi omputeh... Goodbye NAJIB, goodbye UMNO/BN, May one day u'll b a good pembangkang or perish for good...

serenity9260 berkata...

hahahahha,dan terbukti juga yang mubarak ialah najib punya role model


Sebuah Planet Mengorbit Dua Bintang

Tanpa Nama berkata...

lahhh... aku kecewa...lepas ni dah tak da ISA nak di kenakan ke atas diorang... tak terbalas dendam aku nak bagi diorang rasa diorang punya ubat...nak tikam diorang balik ngan senjata diorang... bunyi nya macam dah surrender je tuh... tau dah, kali ni bakal jatuh...so dah siap2 prepare kan tilam...hmmmm

Tanpa Nama berkata...

gerombolan bloggers (ramai, barulah ada huruf 's' kat hujung; kalau 'aku' sorang je, takde huruf 's' tu, jadi 'aku blogger', BUKAN 'aku bloggers'; grammar pun tungganglanggang ketuanan melayu yg sokong ppsmi ni kahkahkahkah!) yg letak logo sokong isa tu sebenarnya maksud depa ialah sokong orangtua pendekbotak dari negeri kau tu tt! mana tau, nanti dia naik semula jadi mb, maklumlah mad hasan tunggu hari je kes songlap juta2 hantar ke london nak meletup!

-average joe-
klakka-la.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

eh, depa bukan guna 'aku' la kat logo tu... depa guna 'saya'... tapi sama la jugak, sorang, singular, jadi 'blogger' bukan 'bloggers'...

aparaaa... bahasa orgputeh pun tungganglanggang, tapi syok sangat dgn orgputeh, mau berperang sebab sokong ppsmi, dah tu pulak puji orgputeh tu dulu bukan jahat bukan jajah kita, tapi orgputeh tu baikkk, jadi penasihat kita!

kahkahkahkah UMNgOk-BoNgok!

-average joe-
klakka-la.blogspot.com