Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 19 September 2011

TIDAK LAMA LAGI AKAN DIBUKA CADANGAN UNTUK BENDERA DAN LAGU KEBANGSAAN




LIHAT DAN SAKSIKAN MOTIF BENDERA INI














TUKAR BENDERA : PEMBANGKANG TAK HORMAT WARISAN NEGARA - meloya

KUALA LUMPUR 18 Sept – Hasrat pakatan pembangkang untuk menukar Jalur Gemilang dengan bendera lain sebagai bendera Malaysia adalah bukti pakatan itu tidak menghargai hak dan warisan bangsa yang sudah diterima pakai sejak dahulu lagi.

Muhyiddin Yassin berkata, tindakan itu juga menunjukkan pakatan pembangkang terutama DAP tidak dapat menerima kejayaan yang dicapai hasil perjuangan Barisan Nasional (BN) sehingga semuanya hendak dinafikan dan ditukar.

"Kita tahulah, itu niat Pakatan Rakyat, segala-gala yang sudah diterima sebagai sebahagian daripada warisan kita hendak dibuang. Itu bendera, mungkin banyak lagi mereka nak lakukan, tukar segala-galanya hanya mereka nak kata mereka sudah berkuasa, mudah-mudahan mereka tidak berkuasa.

"Jadi, tidak ada sesuatu penghormatan kepada sejarah dan penghargaan kepada apa yang sudah menjadi kepunyaan rakyat Malaysia tidak dihargai langsung," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..BUKAN TAK HORMAT WARISAN NEGARA...kah kah kah..

woit...TAK HORMAT BARANG CIPLAK.... kah kah kah

woit...PENJARA PUDU BERAPA RATUS TAHUN UMURNYA...kah kah ka..

woit.... SIAPA YANG LINGKUPKAN WARISAN PENJARA PUDU...... kah kah kah..

kah kah kah....NAMA BALAI SENI LUKIS NAK TUKAR BALAI SENI VISUAL .... kah kah kah....

kah kah kah..INI PUN TAK HORMAT SEJARAH WARISAN... kah kah kah..

kah kah kah.... PEKAN CHINA RATUSAN TAHUN TEPI LAUT DI KUALA TERANGGANU DI TAMBAK.... kah kah kah...

kah kah kah...HANCUR KEINDAHAN WARISAN KUALA TERANGGANU....SAPA PUNYA KERJA... kah kah ka

woit... BENDERA MALAYSIA INI BENDERA CIPLAK.... kah kah kah....

kah kah kah...CIPLAK DARI BENDERA AMERIKA...kah kah kah..

kah kah kah...TAK ADA MOTIF MELAYU NUSANTARA.... kah kah ka..

kah kah kah...MOTIF MELAYU NUSANTARA IALAH MERAH PUTEH...kah kah kah...

kah kah kah...MACAM BENDERA SINGAPURA....kah kah kah..

kah kah kah....MACAM BENDERA INDONESIA.... kah kah kah..

woit...MACAM BENDERA UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION SENDIRI..... kah kah kah

woit... LAGI SATU...KENAPA TAK BERANI TIMBULKAN LAGU NEGARA KU LAGU TERANG BULAN..kah kah kah..

kah kah kah...LAGU INI PUN AKAN DITUKAR... kah kah kah...

woit..LAGU NEGARA KU INI PUN LAGI CIPLAK.... kah kah kah...

woit...KALAU BERANI PERTAHANKAN LAGU NEGARA KU.... kah kah kah...


INI BENDERA AMERIKA SYARIKAT


nota:
lihat bendera malaysia sekarang
ini bukti ianya diciplak dari
bendera amerika syarikat


16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bendera pas pon macam tu jugak bro. ape alasan bendera malaysia nak tiru macam amerika?

SEMANgat meLAYU berkata...

Tanya kat umPORN sapa yg hapuskan kuasa raja2 melayau tahun 1998 dulu? Sapa yg rembat tanah melayu walaupun dengan alasan utk pembangunan? Puduraya pon sudah tukar jadi pudu sentral...ptui..
sembabbbb.. kalau betul nak jaga warisan.. HAPUKAN PPSMI, nkau menteri pelajaran pon ckp mcm org tak sekolah.
Kalau kawasan bangsa asing tolong bagi upgrade lagi. Brickfield upgrade jadi little india, panggil manoharan dtg rasmi pembukaannya. Petaling street upgrade jadi chinatown. Inilah masalah bila tak tau beza kerajaan pemerintah dgn parti politik yg dianuti.

Yong berkata...

Jom ramai2 turut serta beri cadangan reka bendera baru Malaysia. Jadikan rakyat juri untuk undi mana satu bendera yang paling menepati konsep negara kita. Ooopss! bukan undi sms ye...ini menguntungkan kroni je. Guna undi internet dan undi melalui akbar rasmi pakatan rakyat je. Amacam? Setuju?

Tanpa Nama berkata...

Tukar Tiub.

Mula-mula malu aahhh....
sebab idea dari pembangkang
lepas itu timbang punya timbang lagi timbang...
kita tukarlah bendera baru
sebab sama dengan bendera UMNO
Bendera ketuanan Melayu

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Ini semua menunjukkan 'Pemimpin UMNO' dulu malas berfikir, asyik nak ciplak jer.

'Pemimpin2 UMNO' sekarang pulak, lagi malas berfikir.

Hanya fikir untuk REMBAT dan REKA CERITA2 SEX jer...kah kah kah

Memang wajar 'Jalur Gemilang Pemimpin Temberang' itu ditukar SEGERA...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

hahahaha
agung sangat benda meniru nie..
Dalam islam cakap xsalah pun tukar bendera..yg salah pemimpin xnak hukum ALLAH

HOOTTT!!!!penipuan terbesar dalam internet berjaya didedahkan

Master Yoda berkata...

Tetibe je DAP kene...Ape daa..Mcm tak betul je bos gua ni...Sudah2 la tu nak alih isu...

Dah kantoi GDT, dah kantoi pasal isu pilihanraya, ckp je la...

Nak alih2 topik ni, ingat anak muda skang ni kangkong ke??

Skang ada internet, kalau lupa bleh trace balik...

Kalau tak dpt, geng hackers punya la ramai, depa leh wat...

Ape punye turrr la menteri ni...

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

bro ni ada website gambar bendera malaysia pertama http://shw.adrock.fotopages.com/6828914/Bendera-Malaysia-pertama.html
pada tahun 1905-1950 baru den tau sebelum malaysia ciplak bendera amerika inilah bendera pertama tanah melayu

Tanpa Nama berkata...

Sang Saka! Hidup Sang Saka!

-manpokken

Tanpa Nama berkata...

Diorang ni mmg suka kidnap idea org bro... sebab tu org lain yg berjuang mati2an, dia yg dapat bapa kemerdekaan...

bennyloh berkata...

BENDERA BARU

AzEEz REEzal Lanun Somalia berkata...

Lagu Negaruku memang patut ditukar sebab ia adalah lafaz taat setia kepada Rajah Gopal Subramaniam.

Tanpa Nama berkata...

sial lah umno ni...

dah lagu ciplak
bendera ciplak
merdeka pun mungkin ciplak

lepas tu nak paksa2 rakyat 'pertahankan'identiti negara...pantatlah!!!

Tanpa Nama berkata...

Bendera baru kalau boleh ambil guna konsep bendera British, kiri kanan atas bawah depan belakang sama aje.

Tak ada isu songsang.

Tanpa Nama berkata...

Woi, korang cakap mana dah confirm menang pilihanraya ker? Bunyi macam angan angan mat jenin jer. 16 sept dulu nak rampas kuasa dan gagal, pru 13 ni boleh sukses ker? Kalau yer pun tunggu lah. Jangan tak sabar. Buku jingga pun kita belum kempen lagi , ni dah cerita pasal bendera ngan negara ku pulak. Lu Melayu memang kuat angan anganlah. Gua Cina kerja kuat dulu lepas tu baru Yam Seng lah.

Tanpa Nama berkata...

hahaha babi,...
bendera malaysia ciplak nya dari bendera amerika..haha
sumpah perangai pukimak..

asal bendera malaysia dah lama di design dari british la sial..tula
lain kali jgn main sembur...

kan da nampak kebodohan tu..
mak kau mesti sedih dpt anak bodoh..tak pun mmg mak ko pon bodoh?hahahahahah

selamat menelaah ilmu dengan lebih dalam ya!