Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 2 Oktober 2011

MAT FREE LOADER




KAKI MAKAN FREE








JANGAN HALAL KEZALIMAN KOMUNIS – meloya


Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah bertitah, sejarah tidak wajar dipolitikkan dengan cuba menafikan hakikat yang berlaku pada masa lampau.
Baginda bertitah, sebagai inti kepada jati diri, sejarah perlu dijadikan sebagai panduan hidup.

"Jika sejarah komunis menyerang rakyat dan anggota keselamatan suatu ketika dahulu, janganlah pula kita menyatakan sebaliknya.

"Janganlah menghalalkan kekejaman komunis suatu ketika dahulu.

"Seperti kata seorang ahli falsafah barat, George Santayana: "Mereka yang tidak mempelajari sejarah akan didera dengan mengulangi segala kesalahan dahulu"," titah baginda pada Majlis Konvokesyen ke-24 Universiti Utara Malaysia (UUM), Sintok di sini, hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
malas ke sawah
malas ke bendang
malas ke laut
malas ke bukit
malas cari petai
malas tanam ubi
malas cari rotan
malas cari manau
malas bawa teksi
hanya nak makan titik peloh orang lain
mat freeloader memang suka cakap macam ini

belajar belajar cari rezeki yang halal
kah kah kah

16 ulasan:

Mariabean berkata...

Syabas TT : Kau ni memang memprovokasikan minda ku...tahniah, teruskan usaha mu memerdekakann minda bangsa mu...

Tanpa Nama berkata...

Dapat pulak Bini muda...lagi malas..kah kah kah

Bini muda nampak perangai macam suami najib..kah kah kah

Harap pagar...Pagar lagi tak boleh guna...kah kah kah

Nostalgia abkk berkata...

Dah mula warm-up untuk ke Istana satu bilion dan lepas ni bertambah kuat lagi cakap merapu.

matstimketum berkata...

kah,kah,......memang benar raja-raja adalah matfreeloaders!

President berkata...

Woi sultan, komunis dah tinggal sejarah la woi!!
DAN SEJARAH KOMUNIS MELAWAN PENJAJAH BRITISH AKAN TETAP DIKENANG SEBAGAI SEJARAH.
Kalau ko terror sangat.. ubah la sejarah. takkan takde kuasa pulak. Ko kan sultan..
Sembang kat sintok boleh la.

Tanpa Nama berkata...

satu lagi pesanan - nak berucap pun, jangan upah orang tolong tuliskan ucapan. heheheh

Non-Governmental Individual berkata...

Gerombolan ditubuhkan untuk menjaga kepentingan geng2 Mat Free Loader(ahli Lembaga Makan Free) dan kepentingan British di Tanah Melayu.

Zaman penjajahan British dulu Mat2 Free Loader ini lah yg mendapat sogokan dari British. MFL ni bodoh. Selalu kena tipu dengan Mat Salleh. mereka dibayar British untuk jadi boneka.

British sengaja kekalkan kedudukan mereka untuk tipu Melayu. British tak nak Melayu marah dan menentang British. Maka, kedudukanMFL dikekalkan, dan kononnya Malaya tak pernah dijajah .

Kononnya para MFL masih kekal berkuasa, cuma 'dinasihat' oleh pegawai2 British dalam selok belok pentadbiran.




"To oil the wheels of the new structure (Federated Malay States) and reconcile the Malay chiefs to their loss of their power and dignity, they were paid monthly political allowance by the colonial government"

- dipetik dari Out In The Midday Sun, by Margaret Shennan.

Tanpa Nama berkata...

sintok?????kah!kah!kang!kong!

Tanpa Nama berkata...

Jangan lupa tok nenek moyang "mat free loader" ni lah yg menjemput masuk penjajah masuk ke negara ini sebab bergaduh sesama sendiri berebut hak mengutip cukai, akhir nya negara digadai dan dijajah.Sekarang rakyat bertuankan golongan bangsawan ini lagi yg mendakwa yg kita mengamalkan demokrasi. Demokrasi amende, jika bersuara je ditangkap, ada parti pembangkang tapi dibuat mcm pertubuhan bawah tanah...menyampah betul apabila pemimpin setan ni membodohkan rakyat. Ubah jangan tak ubah!

Tanpa Nama berkata...

coreck coreck coreck...

dinpalat arau berkata...

ohhhh...Sultan Halim...satu2nya Sultan yang ku iktiraf selain Tengku Fariz...ohhh....sedih aku kalau kenyataan ini dari hati sanubari Tuanku.Mulok oh Mulok....

Rajah Gopal Rajah Berok berkata...

Kita semua mesti belajar sejarah sebenar Rajah Gopal di negara ini

Semua Rajah Gopal adalah keturunan lanun-lanun Bugis. Sebab itu cucu-cicit lanun-lanun ini menjadi free loaders. Moyang merekan lanun.

Tanpa Nama berkata...

JANGAN DERHAKA DENGAN SULTAN

Tanpa Nama berkata...

sultan kedah rajin kerja laa bro.. hari-hari masuk ofis.

kah kah kah

... lepas punch kad dia cabut balik main golf.

kah kah kah

Sempoi berkata...

Aku setuju 110%. Henti hentikan lah makan free. jadi macam org lain susah payah cari makan. lebih berkat. bukan jadi tukang cakap kutty pathmanaba.syirik tu.

Tanpa Nama berkata...

byg kan la keturunan y mkn free nie lps PR menang.. ader y keje kt majlis daerah.. pas tu citer k kwn2 sekerje, 'aku dulu raje'... hahahaa