Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 25 Oktober 2011

SASGERAWAN KAKI BODEEEK




INIKAH DIA MENJANA TRANSFORMASI









KONGRESS BAHASA DAN PERSURATAN MELAYU KE 8 MULAI JUMAAT INI- meloya

KUALA LUMPUR 24 Okt. – Kongres Bahasa dan Persuratan Melayu Ke-8 akan diadakan dari Jumaat hingga Ahad ini yang bertemakan Menjana Transformasi dan Persuratan Melayu Menjelang Negara Maju.

Kongres itu merupakan anjuran bersama Gabungan Persatuan Penulis Nasional (Gapena), Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) serta 200 pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI KUMPULAN SASGERAWAN PEMBUAT LAWAK BODOH....kah kah kah..

kah kah kah...LIHAT TUJUAN KONGRESS INI....MENJANA TRANSFORMASI... kah kah kah..

woit... APA ITU TRANSFORMASI.... TAK KAN TAK ADA BAHASA MELAYU.... kah kah kah...

kah kah kah...BINATANG APA TRANSFORMASI INI..... kah kah kah...

kah kah kah.... APA DIA TRANSFORMASI..... kah kah kah...

woit... SIAPA MENERAN?..... SIAPA MAKAN NASI BASI..... kah kah kah...

nota:
cakap persatuan bahasa melayu
pakailah bahasa melayu
gunakan lah bahasa melayu

bila nak tukar kl sentral
bila nak tukar precint putrajaya
bila nak tukar mykad

bontot itam
belagak macam mat saleh
bila ditanya dalam bahasa inggeris
terus jawab: mi no spik inglis
kah kah kah




7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

memang menyampah tengok orang melayu ni. semalam ada budak poyo dengan makcik jual burger pun nak cakap english. bila makcik tu terkial kial nak mengira dalam bahasa english, pandai pulak rupanya dia cakap bahasa melayu. muka dah la jawa totok, kalau ada muka celup celup sikit macam orang putih ke, cina ke takpe la. ni muka orang asli lah. saya dah menyampah dah dekat dia. mentang mentang bawa kamera dslr. poyo bajet cameraman bagus. sori. luahkan perasaan. pms.

Lang berkata...

bahasa melayu yg diteranpomasi...

lokasi, okasi, kontribusi, repomasi, injangsi, kodinasi, demokarsi, demonstrasi, infomasi, juridiksi, duskusi, hipokrasi, dominasi, dan apa-apa sajalah yang ada si dibelakangnya... air liur basi?

selain itu ada juga yang tak ada si dibelakang udah lama ditranpomasi... mcm idea, stress dsb...

mesia bukan ciplak lagu dan bendera... tapi ciplak perbendaharaan kata juga...

-propesori kang-kusi..

Non-Governmental Individual berkata...

bontot itam
belagak macam mat saleh... kah kah kah! kelakar...!

Tanpa Nama berkata...

bro TT, gua tau kenapa najib ni dok sibuk dengan transformasi sana sini, ini semua limcockwing punya idea, die yg bagi idea najib dgn transformasinya, ni aku x tipu sbb aku kje sini dan si limcockwing ni pembodek PM sejak dari zmn maharfiraun lagi. kasi bongkar la ini org tua.

-sumber boleh dipercayai-

Tanpa Nama berkata...

Aku menyesal di lahir kan sebagai buntut hitam....kenapa aku tak di lahir kan sebagai buntut putih..??..kahkahkahkah

seksyen 7 shah alam berkata...

ejakulasi, kemutasi

oney_chan9 berkata...

en. Lang,

saya nak pecah perut baca istilah baru - "propesori-kang-kusi"

sebelum ni bunyi-bunyinya macam DBP nak berkubur dah.Dawama pulak siap-siap nak gulung tikar.Dah la banyak sorok buku melayu yang bagus-bagus, bukannya nak jual.hampeh betol!macam manalah bahasa melayu nak hidup macam ni.