Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 25 Oktober 2011

WASPADA - PRU 13 - KITA AKAN DITIPU



ANAK MUDA BERSEDIA




NOTA:
anak muda bersedia
untuk ditipu!







SPR : MAKLUMAT 40,000 PENGUNDI DIRAGUI DIPAMER MULAI KHAMIS - minsider

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan mempamerkan senarai 40,000 nama pemilih yang tidak dapat disahkan kesahihan maklumatnya selama seminggu mulai Khamis ini.

Ia akan dipamerkan bersama daftar pemilih suku ketiga tahun ini di sekitar 1,000 tempat pameran yang diwartkan dan juga menerusi laman web SPR.

Difahamkan kebanyakan nama itu melibatkan kawasan luar bandar.

Timbalan Pengerusi SPR Wan Ahmad Wan Omar berkata, pemilih-pemilih yang terdapat dalam senarai itu boleh menghubungi suruhanjaya itu untuk mengesahkan kedudukan masing-masing.

“Pengesahan ini boleh dilakukan dalam tempoh satu minggu sepanjang pameran diadakan,” kata Wan Ahmad ketika dihubungi The Malaysian Insider.


NOTA:

apakah maknanya berita ini?

jangan tersilap baca
ini bukan bermakna spr sedang memperbaiki
dan membersih nama pemngundi
jangan silap faham
ini bukan bermakna spr kini telus

kalau tidak apa makna berita ini?

berita ini adalah percubaan untuk terus menipu
kerana rakyat turuin berdemo
kerana rakyat turun ke jalan raya
spr kini cuba melakukan sesuatu
bukan untuk menerima 8 tuntutan
tapi untuk terus menipu

berita sebenarnya ini hanya percubaan
untuk menutup jenayah yang lebih besar

40,000 ini hanya taik palat

ada beratus ribu mat idon
ada beratus ribu mat bangla
ada berpuluh ribu mat burma
semuanya telah buat akujanji untuk mengundi rosmah dan najib

semua rancangan telah diatur
semua rancangan telah di buat
hanya menunggu masa untuk selesai
bila selesai kerja jahat ini
makan pilihanraya akan diadakan


selangor akan jatuh
selangor jatuh bukan kerana tak ada sokongan rakyat
selangor jatuh bukan kerana kerajaan pakatan gagal
selangor akan dijatuhkan kerana najib ketua perhubungan
jika selangor tidak dapat di tawan
bermakna rosmah dan najib akan ditendang oleh muhyiddin


tahukan para pembaca berita rumah pasong jalan travers
rumah pasong yang kecil ini tetiba ada 300 anggota polis didaftar
tahukah para pembaca tetiba ada 1500 rela di daftar di pantai dalam
semua ini adalah rancangan tersusun


JUSTERU
tipu kad pengenalan telah diketahui
tipu nama kita ketahui
tipu alamat kita ketahui
rakyat semuanya telah disedarkan
rakyat semua tahu kes kes penipuan ini
rakyat baca harakah
rakyat baca suara keadilan
rakyat baca malaysia kini
semua berita tipu telah diketahui umum

JADI:

soalan kepada pemimpin pakatan rakyat ialah:
apa langkah yang akan diambil?
apa tindakan akan diambil?
apakah akan terus jadi nato?
inilah persoalan yang wajib dijawab oleh pemimpin pakatan rakyat


NOTA:
rancangan gelap mewujudkan pengundi hantu sedang disusun rapai
angiota rela
bini angota rela
anak anggota rela
tentera wataniah
bini tentera wataniah
tentera
polis
dan bini mereka
semua pengundi pos


lu pikir laaa sendiri!


TUNAIKAN INI DAHULU


13 ulasan:

Non-Governmental Individual berkata...

ini feel good news untuk elak rakyat berdemo...

JAWAPANNYA KETUA AMK HARUS BERJOGING!!

Tanpa Nama berkata...

baru2 ini gua ke tesco senawang yang baru di buka.
gua terperanjat bila lihat angguta rela jaga lalulintas keluar masok ke pasaraya tersebut.
terfikir oleh gua angguta rela ni kerjanya jaga lalulintas ke.
di dataran senawang pula banyak kanopi (gerai) jualan yang ramai peniaganya orang indon.
kini senawang komersial park dah jadi pekan koboi yang dulu cantik sekarang ni dah jadi kotor.
ini gua rasa, bn/umno nak tipu undi dan cuba nak ambil balik kawasan senawang/paroi yang dikuasai oleh pas, taufek.
pr/pas jaga2, hantu jembalang sudah mari ke senawang.

Tanpa Nama berkata...

taik palat...kah kah kah, dah lama tak dengar

tapi seriously, isu kita akan kalah undi pasal nak kena tipu LAGI...mungkin demo jalanan terbesar saja jawapannya utk kita lawan.

tak tipu bukan bee end...

Anak Jati Kelate berkata...

Kepada rakyat..anak muda..pemimpin2 kiri..leader2 BERSIH...

BERSIH 3.0 kita wajib lebih radikal..

If not now..

When????

Kita turun dan jangan BALIK!!!!

Apa nak jadi jadilah....

SEMANgkuk berkata...

Soalan terbaik... apa kita mesti buat?? Takat main telo dah naik senak dah.
Bila nak buat mcm kengkawan kita kat oversea buat? Dah rindu nak mandi water cannon nih.

Tanpa Nama berkata...

Bro isham harituh ada orang dari SPR call gua kata nak update maklumat,masalahnya gua tak register utk mengundi lagi.Boleh ke SPR call gua? Betul ke cara tu?(Nombor yg call gua UNKNOWN NUMBER,so gua tak boleh save)

ciK aJie berkata...

alhamdulillah. setuju sangat dgn soalan2 tu. terbaik isham.

Tanpa Nama berkata...

Kalau dah tahu tak boleh buat apa apa...terima sajalah! Kalau macam ni sampai kiamat pun tak boleh menang melalui peti undi....

Jebat2 berkata...

Apa susah bro, kalau Selangor jatuh, rakyat akan BANGKIT.
UBN tambah undi dari mat bangla & indon, kita tambah undi dari kaum cina & pengundi baru.
kita tengok pendatang HARAM yg didewakan oleh umngok berani masuk dewan undi @ tidak. Hari ni, separuh dari ahli umngok sendiri akan pangkah pakatan sebab:
1. marah kat pendatang yg dpt kerakyatan malas ya,
2) benci kat pemimpin mrk yg rasuah,
3. menyampah kat anak dara anak 5,
4. dah tak tahan dgn harga barang yg naik X turun2,
Elllehhh, umngok team A lawan team B pon pakatan dah menang free...

Tanpa Nama berkata...

encik tt.

bukan najib jer yg tipu rakyat.
PR pun sama jer. Pemimpin PR cuma tahu londeh jer tapi tak buat apapun. no action....talk only. nak jadi pemerintah.....PPPIIIIRRRRAAAAHH!!!

Lang berkata...

spr ni mmg bingai tahap dewa... tak caya tgk muka pengerusinya... sbb tu la lain yg diminta lain yg dibagi... alasan.... dibuat apa yg disuruh bukan apa yg dituntut... nnt pencen lari lah...

Laut Biru berkata...

Salah Anwar juga. RPK yg berjasa ditendang keluar. Ambik budak hingusan jadi ganti. Nah sekarang penjara dah panggil mari. Chegubard pun nak dihambat. Harapkan Sam utk turun ke jln raya??? Tunjuk muka lepas tu celah. Suruh bantut tu buat laporan polis boleh la....

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah, sam buat laporan polis boleh la.