Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 11 November 2011

KAKI BODEK DAN KAKI ANGGUK



NOTA:

apakah perlunya 23 pengawal?
berbanding dengan presiden iran
beribadah tanpa pengawal saudi

apakah ini kerana ada berita
mengatakan ejen risikan
dari mongolia telah
membuat haji sama?

entot pandai
dah entot tak pandai simpan
kah kah kah



23 PENGAWAL - MENGAWAL









MENTERI : MAKSUD TWITTER PM SELESAI WUKUF , BUKAN HAJI – mkini

Isu itu timbul apabila Mufti Perlis Dr Juanda Jaya melahirkan rasa agak terkejut dengan laporan berita bahawa seorang pemimpin kanan negara bersama isterinya serta orang kenamaan lain telah selesai ibadat haji.

Juanda berpendapat bahawa sedangkan paling awal jemaah haji akan menamatkan ibadat mereka adalah pada waktu Zohor Selasa lalu, itupun jika mereka melakukan nafar awal iaitu setelah selesai bermabit di Mina malam 11 dan 12 Zulhijjah dan melontar tiga jamrah pada dua hari berkenaan.

“Haji hanya akan selesai paling awal pada 12 Zulhijjah atau Selasa 8 November. Bagi yang melakukan Nafar Thani dan mahu melengkapkan tempoh bermabit dan melontar di Mina mereka akan selesai haji pada 9 November bersamaan 13 Zulhijjah.

“Melainkan kalau yang berkenaan tidak mahu menyelesaikan urusan wajib haji yang dua di atas dan hanya mahu membayar dam atau denda akibat tidak selesaikan wajib haji. Itu hal lain,” kata mufti itu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Jamil Khir Baharom hari ini menjelaskan bahawa kenyataan daripada Twitter Najib Razak pada Ahad lalu yang beliau selesai menunaikan ibadah haji sedangkan masih ada rukun haji yang belum dilaksanakan ketika itu, telah disalah tafsir.

Beliau menolak sebarang andaian kononnya perdana menteri dan isteri i Rosmah Mansor serta beberapa kenamaan lain tidak selesai mengerjakan ibadah haji.

"Yang dimaksudkan (dalam Twitter perdana menteri), bukan selesai ibadat haji (tetapi) selesai wukuf. Wukuf ini dari Zohor 9 Zulhijjah sehingga Maghrib hari yang sama. Jadi yang dimaksudkan selesai itu, selesai wukuf.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI LAH CONTOH BARUA TERBAIK.... kah kah kah..

kah kah kah... BARUA INI CUKUP BIJAK..kah kah kah..

kah kah kah...BUKAN SAJA BOLEH BACA TWITTER...kah kah kah..

kah kah kah..BOLEH BERI INTERPRETASI LAGI...kah kah kah..

kah kah kah... PATUTNYA MALOAN INI DILANTIK UNTUK MENJADI MENTERI TWIITER.... kah kah kah...


KAKI BODEK


NOTA:
nak bodek ....bodeklaaaa
biar masuk akal...
nak jadi barua tak ada orang marah..
hanya misai tu cukur sikit
tak kena dengan feshen rambut
rakyat malaysia tengok tak ada selera nak makan
kah kah kah


15 ulasan:

mek berkata...

aku pun musykil jugak macamana pakcik jamil khir ni boleh interpretasi twitter mat monggol tu.

org2 mcm ni la agaknya yg dikatakan golongan beragama yg masuk neraka dulu.

Tanpa Nama berkata...

ayyyooooohhhhhhhhhhhhh adik adik mari kita belajar, soalan haji macam ini mungkin akan keluar dalan subject agama islam spm 2011

Tanpa Nama berkata...

Menteri Agama UMNO ni tak baca pun twitter hj Menipu tu

Jawapan yang dia beri tu selepas baca Blog Beruk Ketawa...kah kah kah

Misai tu tak boleh cukur sebab ada 'magnet'. Nanti boleh buka pelan-pelan tudung Anak Ustaz Brahim..kah kah kah

Revolusi_Malaysia berkata...

keje team mahyuddin ni kut... KAH KAH KAH...

cube fikir, die cakap najib bodoh tak reti beza wukuf dengan haji

Tanpa Nama berkata...

Tak sangka rupa-rupanya ada orang dah jadi bebi-siter. Fesen askar memang macam itu, rambut mesti pendek, tapi MISAI boleh simpan panjang. Tak caya tengoklah fesen askar kita yang ada di sekeliling kita. Tabik tuan tak tabik nanti kena 'dam' masuk gudrum kilat kasut sarjan meja. Aku dulu prebet askar.

Tanpa Nama berkata...

bukan 23 lah TT 24. askar belakang no 6 tak dikira tu.

"Alhamdulillah sudah selesai menunaikan haji"

mat misai senator ini sama bodoh dgn lombu gemas

Tanpa Nama berkata...

definisi (syarat) melayu dlm perlembagaan antaranya ialah islam....ertinya, di malaysia ni islam dipunyai olih melayu (umno)? boleh menghalalkan yg haram dan sebaliknya kerana mereka berkuasa

Tanpa Nama berkata...

aku dah komen maren tu haa....mufti aljuanda buat silap besor!! hjh pm suami isteri selesai buat haji.....ooopssss selesai wukuf. perkara selesai haji & selesai wukuf pun boleh confused itupun boleh jadi pm...

hj labu

Tanpa Nama berkata...

Salam. Tak ngaku lagi. Kata-kata dalam twitter itu menunjukkan PM Najib tak faham pun tentang ibadat haji. Orang buat haji dia nak buat haji tetapi ilmu tentang ibadat haji tak lengkap atau memang tak belajar pun bab haji. Kalau baru selesai wukuf haji belum selesai lagi. Kalau baru siap melontar jamrah aqabah dan bertahlul haji belum selesai lagi. Sah menunjukkan PM Najib ni bodoh... Kalau dia cerdik dia kata Alhamdulillah dah selesailah wukuf dan melontar Jamrah Aqabah boleh aku tanggal ihram... Malulah mempunyai PM yang tak tahu bab ibadat,,,,

Tanpa Nama berkata...

kekeke..

tergelak gak baca citer ni,,
apara punya pm,,
selesai wukuf ngan haji pun taktau,,
nie mesti kes nak balik cepat-cepat,,
tak sabo-sabo nak pilihanraya !!

Tanpa Nama berkata...

Inilah antara orang yang beragama yang akan masuk neraka jahanam dulu

albert magic berkata...

kesian ustadz general, pada tt tahapnya cuma barua, ialah general kan berilmu dalam hal agama

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
tak sama antara haji syiah dan as-sunnah kerana haji as sunnah lebih mabruk-ruk,haji as-sunnah diiring oleh menterijab perd,menteri.maka doa-doa pengawal,menteri pengiring,rusimah,zumbery dll mesti panjang kalau campur=campur,maka sudah jelas haji lebih mabruk dari ahmadinijad.pahala hj najib lebih berat kerana ditaja oleh dana 1malaysia.dana ini banyak bakti termasuk biaya projek lembu.projek lembu tu untuk bangsa melayu terlibat industry ternakan nak eksport ke cina ,jihad amat besar tu,tak caya tanya si zul nyurdin

ahh

Tanpa Nama berkata...

misai jamil khir ni macam misai jins shamsuddin masa jins muda muda-misai krook...

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

kasihan bini jade hijau...

balik mekah, konon boleh tipu makcik felda pasal konon imej dia sudah clean, tapi tak jugak-kantoi tipu habis awal.

pastu balik msia, konon nak bubar parlimen, tak boleh juga, pasal

1. belum semua org balik mekah
2.dewan sekolah pakai utk spm
3.dia plan nak cuti sakan bulan 12
4.ada majlis gelak tak tentu hala di pwtc ujung bulan 11
5.isu lembu mamee saree kacau daun
6.one-off hadiah cokelat hacks belanjawan belum jalan
7.sekarang musim hujan, mungkin banjir.
8.dll lah, isi sendiri...

ya, satu benda aku heran, ada gambar sorang pompuan, tengok gambar dlm paper, walau di mekah, dalam pakai telekung, nampak lengan, dia tak lekang dengan gelang jade hijau, memang tak pernah tanggal...tangkal ke apa? bomoh siam mana ajar tu...

org pandan indah