Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 7 Januari 2012

KAIN RENTANG TERPOOYO 2012




WORLD CLASS UNIVERSITY?



NOTA:
kain rentang ini dilihat
di kampus kampus uitm
maka dengan denghan kain rentang ini
uitm telah di nobatkan sebagai
world class universiti
bukan batu road universiti!
kah kah kah



26 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

My goodness, if it was a world class unversity, they would have produced champions for our country. What have they honestly produced now? I get UiTM interns coming for job placements not being able to use MICROSOFT WORD and write a simple sentence of ENGLISH! How are they going to make Malaysia competitive and better?

Sharouk berkata...

Maaf komen lain he he:
ini la, dia pada pendapat aku nak keluar PAS dan masuk UMNO tapi kerana Baiah, nanti menduda dan menjanda lak deme. So dia buat gitu supaya PAs buang dia dan ada peluang dia akan dicalonkan dalam UMNO.

Jadi tindakan yang paling baik ialah biarkan dia menyalak sampai semput dan bila PRU diumum dia masih dalam PAS so dia tak leh gi mana. Biarkan dia menyalak puas puas dan layan bagi dia syok je. Kalau tak pun usah layan. Lantak kat dia meroyan sesorang. Amacam.

Tanpa Nama berkata...

Salam..
Semuanya nak WORLD CLASS/1st CLASS..
Didalam org2 yang mempunyai minda LOW CLASS/3rd CLASS..
HANNNNNCUSSSSS...

Masa depan/Akhiratnya BINASA.. bukan
SEJAHTERA..

HUKUM ALAM..

Kucing Parsi berkata...

lebih hina dari universiti lim kok wing la korang. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

world class konon, nak termuntah aku tengok. kalo betul world class, ada ke professor madya uitm buat phd dengan org putih yang takde phd. tolong explain skit.

uitm - tempat lahir satu kontena professor kangkung. cuba kira berapa byk lecturers dpt title professor madya tp tak ada research (yg takde phd pun melambak), kalau ada pun publish kat ntah mana-mana punya journals. hina sial jadi students uitm, kalo aku jadi student uitm dah lama gantung diri. eeeeiiii geli geleman den.....

Tanpa Nama berkata...

not road university. where they learn their english???

Tanpa Nama berkata...

Alang2 nak tulis banner tu, bagi laa ayat2 yang sedap sikit.. ada kee pakai ayat "world class university, not road university.." ini style ibrahim ali cakap omputeh je ni.. mi spik no inglish.. hahahaha..

Tanpa Nama berkata...

universiti world class
Lancau ker apa?

kings Crown berkata...

Ijazah terbaik datang dari jalanan,
Dari pengalaman bercakar dan bersalaman.

Tanpa Nama berkata...

" World Class Universiti
Not Road Universiti! "

Aiyoyo...in-ge-bo-ren-ge
Amah.. pondek...pundek...
Mamak Kutty dek...pundek....

kah.....kah......kah
kah.....kah......kah
kah.....kah......kah

Aiyoyo..... bukan 'Road'-lah

Mau lawan pun salah tulis slogan. Mau pakai pun salah campuran-lah
Ini bukan Malglish atau Singlish
Ini adalah Mamakglish

Apa world class ?
Apa Road class ?
Apa itu u-ni-ver-SITI

SITI ?
SITI NORHALISA ke ?

Cari lah perkataan
yg cun
yg istimewah sikit 'pundek'!

Siapa ajar punya ?

Apa nama ? eh.....
Apa nama ? eh.....
Apa nama ? eh.....

Learn More Before Showing Off
kah.....kah......kah

No KungFU Don't Show Off
kah.....kah......kah

No Class No Showing Off
kah.....kah......kah

kah.....kah......kah
kah.....kah......kah
kah.....kah......kah

Tanpa Nama berkata...

bukan universiti jalanan? mi no spik inglis

Tanpa Nama berkata...

World Class ker??
Kalau tak faham maksud kebebasan menyuarakan pendapat...

Aku akhirinya dgn sebuah unngkapan:

"Untung sabut timbul; Untung 'sahol', uitm tenggelam"

ntahapahapa...

Tanpa Nama berkata...

world university my ASS!

Tanpa Nama berkata...

Uitm ni kalau convert jadi kereta setaraf dengan Proton..
Proton world class ke?
BUTOH first class LANCOU...

mamee berkata...

haha dak Uitm bukan suma kolot cmni, cma pemerintahan atasan pelojor yg konon perjuang kepentinagn ilmu, tp xtau nk guna ilmu 2....
Kira dorg ni dh mcm pokok dari azali ada batang ngan lubang jer, xda kuar daun, bunga mahupun buah. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAH

Tanpa Nama berkata...

universiti jalanan adalah yg universiti terbaik di dunia.disana pelbagai ilmu kita boleh dapat ;)yg baik atau yg jahat.tepuk jubur tanya epol.

generasi bundle berkata...

celaka hangpa no.tak semua budak uitm bangang doh.aku dipilih masuk ke syarikat aku kerja sekarang dan jadi pilihan no 1 selepas. hampir 6 kali pemilihan dari pelbagai lapangan dan org. budak uitm je bro.

aku pun sokong juga sistem politik terbuka dan adil pr. cuma uitm tak semeriah uni lain dlm politik sebb kekangan dan halatuju org atas. tapi kene bijak la menyusup masuk dlm pentadbiran. lagipun banyak kami n rendah diri tak beria-ria sgt.hahaha. yer la baik diam dari bersuara nampak bodohnya.

pandai ni tak mengenal u mana, bijak ni tak mengenal sijil apa yg ko pegang. sepandai u hassan ali sebijak phd dia ada bodoh juga dlm politik.

uitm kene tetap di hati bro, bersepah budak melayu kat situ yang akan mengundi bro.jgn ada yang kecik hati pula nanti bc komen dlm ni. tukar akidah pulak.yer la budak2.

Tanpa Nama berkata...

ini banner english tahap siti nurhaliza!!! choker!

kesian betul aku tengok bebudak uitm, syok sendiri, jaguh kampung, quality yilek.

apa kata kita ramai-ramai boikot budak uitm? aku mmg sceptical kalo ada fresh grad uitm report duty kat ofis aku, kalo aku gila judi dah lama kaya raya sbb aku selalu bet budak uitm mmg hampeh sehampeh hampeh nye....

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya UiTM tidak perlu kain rentang seperti itu. UiTM tidak perlu kain rentang untuk menidakkan dan menyindir taraf U di tepi jalan.

Aku dan ramai lagi mungkin kamu juga dulunya anak murid ITM. Aku masih ingat nama-nama pensyarah yang aku rasa canggih yang boleh aku samakan tarafnya dengan Prof di level 4/500 keatas di U di USA. Salleh Majid, Amir, Zakiah dan banyak lagi tutor muda Mazlan yang sanggup mengadakan lekture tambahan waktu malam. Yang aku tabik bukan sahaja kebijaksanaan mereka tetapi lebih kepada semangatnya ....

Kepada TNa 12:12 kau masih terlena walaupun tangan mu memegang setereng kereta. Aku takut kau terlanggar kereta di depanmu.

Aku masih ingat kata-kata BOS2 berak tak cebok yang suka mencela ITM zaman mudaku. 'We dont take ITM grads ... they have been sponsored by the government all the way ...'.
Sebenarnya mereka takut menerima anak-anak muda lulusan ITM ~ sekarang UiTM yang terbukti lebih cerdik dan matang. Apa sangatlah dengan kepandaian dalam MICROSOFT WORD yang kamu megahkan itu. Orang bukan Melayu dengan SPM sahaja banyak dah jadi Manager. Itu sebabnya banks n financial institutions di Malaysia yang banyak dulu kini dijadikan sepuloh sahaja. Pun masih patut n boleh dikecilkan lagi.

Jangan disalahkan anak muda. Mungkin pemilihan orang atas UiTM perlu dikaji semula. Kalau zaman sekarang kata-kata Pak Arsad dan beberapa orang selepasnya tentu sudah di U~tube~kan. Atau mungkin juga kata-kata mereka tidak lagi relavan di waktu ini, kerana kini lambang Agong itulah segala-galanya dalam kehidupan mereka.

Haji Kampung

Tanpa Nama berkata...

sedih aku baca comments pro-uitm kat sini. ini lah standard budak uitm: emosional je lebih bila kena kutuk. be constructive lah sikit, yg salah tetap salah, bangunlah sikit berjuang, jgn nak harapkan takdir je, tak habih-habih dgn mentaliti subsidi, come on melayu boleh, tunjuk skit melayu boleh bangun mcm arab, reform uitm!!

Tanpa Nama berkata...

Janganlah kita mengutuk pelajar Melayu di UiTM kerana universiti itulah lahirnya ramai pemimpin pemimpin di dalam industri pada masa kini. Keilmuan dan kesarjanaan seseorang bukan hanya ditentukan oleh universiti tetapi turut bergantung kepada pelajar itu sendiri. Datanglah sebanyak mana Prof. terhebat di dunia tetapi sekiranya minda, sikap, jati diri, dan ketetapan diri untuk belajar tidak ada maka pelajar itu akan kekal ditakuk lama. Anda harus sedar, kewujudan UiTM dahulunya ITM adalah salah satu sebabnya hari ini orang Melayu dapat mengisi dan mengimbangi bidang pekerjaan sama ada di peringkat pembuatan dasar, profesional mahupun sokongan. saya ingin kongsikan satu perkara Jangan Sesekali Lupakan Sejarah. Bangsa yang lupa sejarahnya adalah bangsa yang sebenarny a akan berada dalam kerugian. Tidak salah jika berbeza pandangan dan memberikan kritikan tetapi bukanlah kritikan yang mengaib dan memperbodohkan mana-mana pihak. That is not a constructive criticism but most suitable to be called as words of the prodigal prodigy. How about if someone read most of your comments and say that you are suit to be called nincompoop.

Tanpa Nama berkata...

bkn student yg silap tp pengurusan dan kekangan. may be its time for the Uitm student to revolt.

Aku dulu kt uitm jengka. sgt meriah.. ada ustaz Tuan Ibrahim, ustaz wahairi, en. Zul,pn ainon tak de lah berbakul2 dr,prof ke dsb. tapi tetap best. aku rasa yg ada dr masa tu mmg poyo. yg paling best aku ada english lecturer yg introduce nama dia dlm jawi. nama lecturer ni mr Chong hehehe

Ex uitm

Tanpa Nama berkata...

EHHHH... KORANG YG MENGUTUK2 NI BAGUS SGT KE?... KEJAYAAN SESEORANG X BERGANTUNG PD UNIVERSITI PE KORG MASUK.. AK RASA LA KN KALAU PERANGAI KORANG YG LEBIH BYK MENGUTUK DR MMBERI SOKONGAN SEPATUTNYA KORANG LEBIH LAYAK DI GELAR MENUSIA OTAK LEMBU.. MCM NI LA ORG MELAYU, DENGKI...DENGKI DAN DENGKI.. WALAUPUN AKU BUKN STUDNT UITM TP AK TABIK SPRING KAT EX-STUDENT UITM YG KEJE KAT KMPENI AKU NI.. ALMOST DORANG MMG DH DIBERIKAN PENDEDAHAN SECARA TEKNIKAL MSA BELAJAR THEN BILA KJE XPERLU AKU NK EXPLAIN DAN NGAJOR BALIK BUDAK2 NI... MMG SENANG KEJE AKU.. DATS Y BOS AK SUKE BENO AMIK BUDAK2 UITM NI...BOLEH DIBEZAKAN LA STAF2 AK LARI U LAIN, BILA MSUK KMPENI AKU CUMA PAKAR DLM TEORI TP BILA DSURUH BUAT KEJE 1 HAPRAK PN XTAHU CKP JE PNDI....SABO JE LE... AP2 PN ALMOST AKU MMG BERBANGGA LA DGN PRODUK2 UITM KLU NAK DIBEZAKN DGN U LAIN.. SENANG KEJE AKU...

Tanpa Nama berkata...

"hina sial jadi students uitm, kalo aku jadi student uitm dah lama gantung diri. eeeeiiii geli geleman den....."

kpd pengomen xde agama kt atas... hina gila ko ni smpi sgup gntung diri.. mmg standart agma ujung tnduk... mak bapak ko xajar ke?

Tanpa Nama berkata...

saya rasa mentaliti harus dubah. tidak semua pelajar uitm itu bodoh, lembap, harapkan subsidi dll.apa-apa pun ianya bergantung pada inisiatif seseorang pelajar terbabit. in fact, ianya mungkin disebabkan sistem dan pengurusan yang diselia oleh uitm sendiri menjadikan pelajarnnya dipandang "sinis" dan dianggap bodoh oleh sesetengah pihak..
ingin saya katakan disini PELAJAR TIDAK BERSALAH, YANG BERSALAH ADALAH PIHAK PENTADBIRAN TU SENDIRI YANG MEMPROVOKE DAN CUBA MEMANIPULASI MINDA PELAJAR.
jd, saya harap pihak TT tidak bias dalam memberikan pendapat dan ulasan. tolong buang pemikiran skeptikal ini, dan kalau boleh berikan ulasan yang boleh memperbaiki minda dan jiwa anak muda..bukan hanya sekadar mengkritik.

Tanpa Nama berkata...

aku ni support juga freedom of expression. lantak lah korang nak kata apa. tapi, kene ingat student uitm ada ratus ribu. dalam ramai2 tu mesti ada yang support pkr. benda ni sedikit sebanyak offence too diorang.

harap2 diorang okay lah
-kepada yang hina-hina UiTM tu, jangan la bengang sangat. ko ingat diorang mampu ke nak melawan kalau tindakan dia boleh kene buang

kepada yang menghina uitm tu,
macam la korang pandai sangat. lagipun ilmu dunia je kot.

UITM dihati