Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 7 Januari 2012

PADAN MUKA YANG MEMBUAT LAPORAN POLIS




ARAHAN RESMI UNTUK SEMUA YANG AKAN BERDEMO


1 - sila datang lebih awal sebelum jam 7.00 pagi
2 - sila letakan kereta/bas/motorsikal di bangunan matrade
3 - sesudah meletakan kereta sila berjalan ke arah mahkamah
4 - berkumpul di tempat letak kereta di hadapan mahkamah
5 - di tempat letak kereta sila


UNTUK KESELESAAN
1 - sila gunakan kasut yang ringan
2 - sila jangan gunakan kasut tinngi tumit
3 - sila pakai pakaian yang ringan

BEKALAN YANG PERLU DIBAWA
1 - sila bawa air minuman dalam botol
2 - pastikan talipon bimbit cukup bateri
3 - pastikan talipon bimbit cukup kredit

TEMPAT YANG DITUJU

1 - warga dari luar sila tengok peta google untuk cari mahkamah jalan duta
2 - jika tidak dapat juga - sila tanya warga kuala lumpur






POLIS BENAR PERHIMPUNAN 901
- meloya

KUALA LUMPUR 6 Jan. - Polis Kuala Lumpur hari ini membenarkan penganjur Kempen Bebaskan Anwar 901 mengadakan perhimpunan di tempat letak kereta Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini pada Isnin depan dengan syarat, ia berlangsung dalam keadaan aman dan teratur.

Perkara itu disahkan oleh Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh selepas mengadakan pertemuan dengan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, hari ini.

Sehubungan itu, orang awam yang ingin berurusan di kompleks mahkamah tersebut pada berkenaan diminta meletakkan kenderaan masing-masing di Bangunan Matrade.



15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

jgn percaya sangat. ada udang disebalik batu ni. btw, kita harus berhati2....

Tanpa Nama berkata...

NGO (k) sibuk buat laporan polis...
Masjid bagi khutbah jangan demo...
Polis layan pulak suma laporan NGO (k)...
Bang Berahim siap dah beli jubah kat masjid India nak subuh kat masjid wilayah...
Last-last bagi demo...
Flip flop!!
As always...

Tanpa Nama berkata...

Jakim adalah Wahabi Nest utk memesong umat islam malaysia,hingga mesjid diperalat utk membunuh suara rakyat, malaysia bukan saudi arabia undg2 Lord Reid Law adalah supreme.Jakim = Yazid Dinasti Muawiyah = Lawrence of Arabia
= mencipta agama baru/ Wahabi bukan mazhab agama islam = peralat 4 mazhab islam yg lain.Satu hari nanti perkuburan umat islam dilarang berbatu nisan = perkuburan baqi' di madinah.

ostard berkata...

Off topic.
Sasha 2020, kalau tak cukup ilmu gi la ngaji, bukan tt perlekehkan org naik aji, bukan tt nak ambilalih tugas tuhan, cuma tt nak bagi kita kenal siapa yg naik aji tu. jangan poyo tak tentu hala.

ada hadis yg aku dengar dlm 1ceramah, 'dunia semakin panas sebab umat yg pergi menunaikan haji terdiri dpd orang terbanyak dosa dari golongannya'.
betul ke salah hadis tu pegi la check kat mana2 ularmak @ org yg arif.

Tanpa Nama berkata...

awas inipun trik lama juga.. mula2 beri kebenaran. bila dah dekat tarik balik.

LaM berkata...

Aku agak polis malaysia tak berapa cerdik. Pi terima sampai ratusan report untuk satu kes. Ini semua salah Khalid ex-cpo S'gor..pi terima report beratus2 dari kaki pengampu Azlan Shah yg kononnya dihina olih karpal Singh.

Cuba bayangkan, satu kes rogol ada 100 org buat report. Apa ke mentedarahnya. Buang masa polis yg ambil report dari orang2 bodoh tu shj. Tujuan repot ialah untuk memberi maklumat kepada polis yg satu kesalahan jenayah telah berlaku, kalau polis belum dpt maklumat lagi, utk mereka bertindak. Contoh: Kalau ada kes rogol, polis tak tahu..jadi orang ramai yg tahu samapaikan maklumat pd polis dgn membuat repot supaya polis dapat jalankan siasatan dan tangkap siperogol.

Aku agak...terlalu lama ikut arahan Umno, polis malaysia terutama cpo2 tak berapa cerdik. Habiskan kertas...wang dan membazir tenaga ambil report dari orang2 bodoh. Jadi yg ambil report tu pun dikira bodoh gak.

Tanpa Nama berkata...

http://youtu.be/HdKTgdhtk4Q
Jom layan lagu reggae (ABU)

Tanpa Nama berkata...

TT...

Ini ada laporan dari ipoh, perak.

Pagi ini, sabtu, Kalau nak keluar dari pekan ipoh, menuju ke tol simpang pulai, polis ada buat road block.

Semua kereta dilepaskan, tapi ada traffic jam sikit. Entah apa yang depa nak pantau. Tak heran lah kalau polis 'terjumpa' bom atau senjata....


Nota:
Depa dok palu gendang cakap anwar dah tak relevan?

Tanpa Nama berkata...

Firasat bomoh keling....
Hari isnin ni DSAi tak masuk jail...dia akan bebas....haji najikempru sudah arah court n polis bebas DSAI...maka tersebar la berita seantereo malaya borneo, kerajaan haji najikempenpru tersangat adil dan open air...DSAI bebas , org ramai boleh berhimpun....jeng jeng jeng maka pak cik makcik felda, uncle aunty rumah panjang tgk tv rtm percaya keadilan hji najibkempenpru...maka umno akan terus kekal...itu lah firasat bomoh keling...jadi tu pasal tiba tiba polis bagi green lite...baik hati nyer...kalau masuk jail lagi bagus...lupakan lah ANUaR...banyak lagi hero rakyat yg muda muda bersedia....cikgu adam adli taknak ke??

Mat Lendir kg lonek berkata...

Kahkahkahkah...akhirnya najib membuat sesuatu yang memang bijak

bila perhimpunan dibenarkan, rakyat pun suka

bila boleh berhimpun, rakyat pun tak marah lagi

maka, BN akan terus kekal berkuasa

lepas ni jangan kata pm najib tak bagi berhimpun lagi haaa

lepas ni sokong najib haaaa
sebab najib dah bagi berhimpun
tak payah nak marah2 lagi
tak payah nak tukar PR pun dah boleh berhimpun.....

kahkahkahkah
pm najib memang dah makin bijak

Tanpa Nama berkata...

solat jumaat semalam, di masjid setiawangsa, khatib juga memberikan khutbat jangan sertai perhimpunan haram dan ttg isu-isu remeh dalam keamanan negara.

kemudian, ketika solat, imam seakan menangis di rakaat yg kedua. suaranya seakan teresak-esak.

apa yg terjadi dgn imam, wallahualam.

komen saya, rentikan projek paksa-memaksa dalam islam, projek rekrut merekrut dalam islam.

Tanpa Nama berkata...

"Anuar dah tak relevan?" kah..kah..kah...memang betul pun...TT pun sama sudah keluarkan bang nuar dari senarai cool...tak caya? tanya TT...kah..kah...kah...

JADI BERDEMOLAH!!!!!

DEMO UNTUK POYO!!!!
SIAPA YANG DEMO UNTUK NUAR POYO == SAMA GAK PAKATAN POYO!!!! KAH..KAH...KAH...
SAPA YANG DEMO = DEMO POYO!!!! KAH..KAH..KAH..
POYO TAK LAYAK JADI PM...TAK CAYA? TANYA TT!!!
DIA TAK KAN PERGI DEMO!!!!! DIA TAKUT JADI PENYOKONG POYO!!!!

kalbunUMNO berkata...

tt,
luah perasaan ini tidak disebabkan Anwar nak masuk jail, atau Anwar bebas jail. Yang penting luah perasaan ini telah dijamin oleh perlembagaan Malaysia. Sesiapa yang niat atau berusaha atau mengambil tindakan menghalangnya, maka mereka ini boleh dianggap pendurhaka kepada negara.
Sesiapa yang durhaka kepada negara mesti diambil tindakan. Pihak berkuasa diharap lebih bersifat tegas dengan mereka yang menghalang demo 901. Peguam negara juga mesti mendakwa mereka dibawah undang-undang durhaka kepada negara.
kah kah kah kah!

abuamir berkata...

Samada Anwar masuk penjara atau tidak umno/bn akan kalah PRU13 kecuali mereka tipu dlm pilihanraya. SPR, polis dan agensi2 berkaitan akan terlibat dgn penipuan ini.

Mungkin gelombang "arab spring" pula akan melanda Malaysia, bersedialah semua rakyat utk bangkit............

Tanpa Nama berkata...

salah satu syarat. kena kumpul dlm kawasan yg ditetapkan saja. klau dah penuh, yg laen kena balek. hahahaha