Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 2 Januari 2012

TOLONG JANGAN BUAT FITNAH




KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit...MEMANG BETUL ...LAMAN BUAT FITNAH.... kah kah kah..

kah kah kah...MANA ADA POLIS PUKUL.... kah kah kah...

kah kah kah...ITU MAHASISWA PUKUL DIRI MEREKA SENDIRI.... kah kah kah..

kah kah kah...BELAJAR DARI MADEY.... SELF INFLICTED..... kah kah kah


MAHASISWA CEDERA PUKUL DIRI SENDIRI












BLOG FITNAH POLIS CEDERAKAN PENUNTUT UNIVERSITI DI SIASAT
- meloay

KUALA LUMPUR 2 Jan. — Polis akan menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat dakwaan berunsur fitnah dalam beberapa blog berhubung isu penuntut universiti dipukul polis dalam satu perhimpunan haram di Perak semalam.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd. Shukri Dahlan berkata polis juga mempunyai bukti-bukti yang kukuh untuk menyangkal fitnah yang dilemparkan itu.

"Semasa perhimpunan haram itu, beberapa jurugambar dan jururakam polis ditugaskan untuk merakamkan kejadian tersebut sebagai bukti polis tidak menggunakan kekerasan termasuk mencederakan mana-mana penuntut.

"Oleh itu, saya telah mengarahkan satu kajian dilakukan pasukan khas tersebut bagi menunjukkan dakwaan yang dilemparkan itu adalah tidak benar,” katanya ketika dihubungi pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata, sekiranya dakwaan yang dibuat dalam blog tersebut terbukti palsu, polis akan mengambil tindakan sewajarnya bagi mempastikan tuduhan memfitnah pasukan keselamatan itu tanpa usul periksa tidak berulang. — TIEWNAMA





23 ulasan:

biru metalik berkata...

hebat bapak polisi kita. kalau kes pro-pakatan mereka siasat sepantas kilat, tapi kalau kes umngok lembab mcm siput.. siap pusing2 mcm itik main hujan.
1 jer persamaan... keluar statement dulu, siasat kemudian..

Tanpa Nama berkata...

haramjadah. dulu semasa bersih 2 pun kata ada bukti polis tidak melontar bom asap kekawasan hospital, akhirnya kantoi.
kisah anwar ibrahim dlm tahanan mencederakan diri sendiri, akhirnya kantoi jugak.
boleh percaya ke pada anjing2 suruhan ni.

Stupid University berkata...

Perompak takkan nak mengaku merompak! Kah! Kah! Kah! Chit! Podah! Soalan cepu emas, apa bezanya PDRM dengan perompak, perogol, pembunuh? Bezanya cuma warna biru! Kah! Kah! Kah! Kah! Kah!

Mohd berkata...

Polis nak bersaksi ke lutut.

Tanpa Nama berkata...

Polis dah jadi budak gembala lembu yang berteriak... serigala nak makan lembu... serigala nak makan lembu... serigala nak makan lembu.... cakap temberang kepada seluruh rakyat Malaysia

Sudahlah... sudahlah buat kerja auta tu.

Dulu masa zaman Bukit Kepong kau bolehlah nak tipu.

Dulu masa Memali 19 Nov 1985 bolehlah temberang...

Ini zaman siber... lu cakap betulpun orang sudah takleh percaya oiiii.

Tumbang UMNO/BN... tumbang kezaliman... tuntut keadilan dan kebebasan hak asasi manusia.

Tanpa Nama berkata...

LIVE DENGAN SIASATAN TERKEMUDIAN TIDAK ADA GUNANYA..KALAU SAMA-SAMA BUAT KENYATAN SELEPAS KEJADIAN ADA JUGAK LOGIKNYA..INI DAH LEPAS BERLAKU BARU NAK BUAT SIASATAN..KAN BODOH NAMANYA. MANA NAK DIIKUTKAN..LIVE ATAU PENGKHABARAN KEMUDIAN?

Tanpa Nama berkata...

aku suka tengok youtube
kat youtube macam-macam ada
ada cerita betul, ada cerita tak betul

tapi aku suka tengok cerita yang betul...

cerita fitnah2, cerita sumpah2 aku tak minat....

Tanpa Nama berkata...

Sophie Scholl – The Final Days
(White Rose)
http://www.youtube.com/watch?v=-ZJXLZdnhCI&feature=related

"
Sophie Scholl – The Final Days (German: Sophie Scholl – Die letzten Tage) is a 2005 German film by director Marc Rothemund and writer Fred Breinersdorfer. It is about the last days in the life of Sophie Scholl, a 21-year-old member of the anti-Nazi non-violent student resistance group the White Rose, part of the German Resistance movement. She was found guilty of high treason by the People’s Court and executed the same day, February 22, 1943. "

http://en.wikipedia.org/wiki/Sophie_Scholl_%E2%80%93_The_Final_Days




“All that is necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.”
Edmund Burke quote

People's Power
.
.
.

Aidil berkata...

wakakaka.. dah sasau polis2 di malaysia ni.
Makanan Penjagaan Wanita

fly berkata...

kalau betul kena hentak memang patut
pun, kan ke diorang ni penuntut2 bingai,kail panjang sejengkal dah nak menduga lautan dalam,

Mata pisau berkata...

Kalau tuduhan tu betul...apa tindakan kau keldai tua...POLIS MUSUH NO 1 RAKYAT MALAYSIA.

fly berkata...

Mata pisau berkata - POLIS MUSUH NO 1 RAKYAT MALAYSIA - kalau kau kena rogol kau nak mengadu kat siapa?, kalau mak kau kena ragut, kau nak lapur kat siapa? kalau kau kehilangan barang berharga, kau nak lapurkan kat mana? kalau kau hilang ic, kau nak repot kat siapa? mata pisau? atau mata(hati)buta?

Tanpa Nama berkata...

ya..ampun!!! aku tampar muka sendiri..aku ketuk kepala sendiri..akulah yg melonjak ke depan kelisa yg parking tu dgn sukarela!!

Tanpa Nama berkata...

bila baca komen Stupid University teringat aku kata2 ada mamat kat table sebelah masa lepak ngeteh kat KL tahun2 lewat 90an dulu, "harga dadah dan ganja kat negara nie di kawal oleh bukit aman, diaorang yg letak harga." aku curi2 dengar je brader tu bercakap sambil aku usya awek lalu lalang. hehehehe.

Tanpa Nama berkata...

encik V pernah bertitah pada tahun 2005 :

My fellow Malaysian. Tonight, our country that which we stand for and all that we hold dear faces a grave and terrible threat. This violent and unparalleled assault to our security will not go undefended.
Or unpunished. Our enemy is an insidious one, seeking to DIVIDE us and destroy the very foundation
of our great nation.

Tonight we must remain steadfast. We must remain determined. But most of all,we must remain UNITED. Those caught tonight in violation of curfew will be considered in league with our enemy and prosecuted as a terrorist without leniency or exception.

Tonight I give you my most solemn vow that justice will be swift it will be righteous and it will be without mercy.

Lang berkata...

anjing jaga lembu....

tt.. carik video pihak mahasiswa dan tayang dulu sebelum edited vid keluar... nak tgk respon sibaju biru...

Tanpa Nama berkata...

Lagi lawak kalau keluar statement dari polis... mangsa merogol dirinya sendiri.

Tanpa Nama berkata...

patutnya ada pemuda umno kt situ tapi bacul....

mahasiswa bertempur dgn polis kerana fitnah bapak menteri dlm negeri...

kena ingat ! asalkan bukan umno

Tanpa Nama berkata...

Lps neh klu aku nampak puak-puak Fuckida,Perkasa atau UMNO buat demo depan UPSI aku balun mcm FRU buat kt budak-buak student tuh..
Oooo..Korang berdemo mcm beruk dpn pgr Universiti aku x per ha..
Klu Algojo yg pakai Lencana ada tulis Pulisia Kantora tuh tanya aku sbb apa aku belasah,aku akan jwb "sebab korang x buat kerja,makan Gaji Buta".."Aku tolong kerja korang la neh,kan tugas korang belasah sesiapa yg berdemo"..

Tanpa Nama berkata...

come on students!! bangkit!! budak UPSI sudah tunjukkan jalan, jgn stop, tambah lagi tekanan, tengok lama mana polis anjing boleh bertahan, kalau kamu semua bangkit dan bersatu hati, confirm umno mampos!! dalam perjuangan kena consistent & persistent, kalau setakat 2-3 org je yg berani, lupakan sajelah apa yg dihajatkan, layan TV lagi baik. ayuh bangkit!!!!!

Tanpa Nama berkata...

amah telah dirogol oleh dirinya sendiri...

pihak polis akn dedahkan bukti2 yg kukuh...

rantai berkata...

JANGAN PERCAYA DENGAN CAKAP-CAKAP KETUA POLIS TU ...!!! ...ANJING UMNONGOK ...!!!

JANGAN PERCAYA DENGAN CAKAP-CAKAP KETUA POLIS TU ...!!! ...ANJING UMNONGOK ...!!!

JANGAN PERCAYA DENGAN CAKAP-CAKAP KETUA POLIS TU ...!!! ...ANJING UMNONGOK ...!!!

Tanpa Nama berkata...

Pelajar dah bangun

Sophie Scholl – The Final Days
(White Rose)



Wikipedia
Sophie Scholl – The Final Days
(White Rose)