Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 25 Januari 2012

UCAPAN TAHUN BARU





UNTUK PERBANDINGAN SEMUA




NOTA:
lihat dan lihat
pandang dan baca
ada faham apa apa?
jangan hanya baca
dua dua ini jantan jawa
kah kah kah



13 ulasan:

Encik Langau berkata...

Orang politik kalu masuk campur dalam berniaga ka, sukan ka,apa2 saja yg bukan dari line dia, guaranty lingkup- pinkup. tak caya.. tanya TT

P/S: Orang politik tu termasuklah BeeEND dan PAKkhatan. kedua2nya sekali TAK BOLEH PAKAI hang tau dak ....

Tanpa Nama berkata...

eerrrrrrr... him katak boleh masuk selangor ke?

2x5=bn
5x2=pr

kahakkk ptuiii!

Tanpa Nama berkata...

Cucu saya kata knapa gambar bertopi Ada duit rm12j saja Dan yg pakai songkok kaya lagi!

haji jib sohai berkata...

kah3, langau bodoh piang. hurung taik lu pandai la. siap bg statement 2-2 Xboleh pakai, ingat pakatan & beer End mcm jubor & puki ka???

p/s: ko dpt title ENCIK sapa bagi?? curik kat melaka darul hawau ker??

Tanpa Nama berkata...

Projek ini diaudit memandangkan ia penting dari segi pengeluaran makanan negara yang mana Kerajaan Malaysia telah memperuntukkan sejumlah wang yang besar berupa:

i) Peruntukan di bawah Kementerian Pertanian Dan Industri Asas Tani (KPIAT) berjumlah RM73.64 juta di bawah RMKe-9 bagi pembangunan dan pengoperasian. Daripada ini, RM48.71 juta telah dibelanjakan setakat akhir 2010 oleh KPIAT untuk menyediakan tapak seluas 5,000 ekar bagi projek ini. Kawasan ini kemudiannya dikurangkan kepada 2,000 ekar sahaja.

ii) Geran pelancaran untuk penyediaan infrastruktur berjumlah RM13 juta diluluskan kepada NFCorp pada September 2007 dan setakat akhir 2010 sejumlah RM6.52 juta telah dibayar kepada NFCorp untuk syarikat menyediakan infrastruktur seperti kandang dan jalan ladang.

iii) Pinjaman mudah (soft loan) juga telah diluluskan kepada NFCorp. yang berjumlah RM250 juta menerusi satu perjanjian pinjaman yang ditandatangani pada Disember 2007. Setakat Mac 2010, RM134.7 juta telah dikeluarkan kepada NFCorp berdasarkan tuntutan yang dibuat kepada Kementerian Kewangan.

Tujuan pengauditan dilaksanakan adalah untuk menilai sama ada projek PFN telah dirancang dan dilaksanakan dengan teratur dan berhemat serta mencapai objektif yang ditetapkan...

Analisis audit mendapati objektif projek PFN masih belum dicapai sepenuhnya. Ini disebabkan berbagai faktor yang dihuraikan dalam LKAN 2010. Antaranya, mengikut perjanjian pelaksanaan yang ditandatangani pada Mac 2010, sasaran pengeluaran PFN iaitu 38,600 ekor lembu untuk tahun 2010 belum dicapai kerana Entreprenuer Development Program (EDP) yang melibatkan 130 pengusaha ladang satelit belum dilaksanakan lagi.

Jika dibaca keseluruhan LKAN 2010 itu, tidak ada pun disebut perkataan-perkataan seperti kucar kacir, 'in a mess' atau pun penyelewengan. Perkataan-perkataan ini telah digunakan oleh pihak-pihak lain dan JAN tidak sepatutnya dipertanggungjawabkan.

Pada pendapat JAN, sama ada terdapat unsur-unsur penyelewengan dalam pelaksanaan projek ini terpulanglah kepada penyiasatan pihak berkuasa seperti Polis Diraja Malaysia dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Pada perspektif audit, sememangnya terdapat beberapa kelemahan dalam pelaksanaan projek ini. Jikalau tidak, mengapa pada bulan Mei 2009 (sebelum pengauditan dijalankan), kerajaan perlu menangguhkan pelaksanaan PFN sehingga satu kajian viability and business model (model perniagaan) dijalankan bagi projek ini?...


"kelemahan" tu lah yg terang lagi berlampu led mengakibatkan "kucarkacir". apa taknya, perniagaan dilancarkan tahun 2007, tapi business model baru nak diselidik selepas mei 2009??? ini flipflop tahap kucarkacir la!!!

serupa lah dgn skim gaji kakitgn awam yg baru tu, kecoh suruh pekerja2 jabatan kerajaan cepat tandatangan tanda setuju sebelum disember 2011, tup tup dah januari 2012 umum pulak tangguh dulu untuk selidik, siap tubuh jawatankuasa baru pulak lagi (maka elaun2 tambahan yg berkaitan dgn perjalanan jawatankuasa pun perlu dibayar guna duit siapa? duit rakyat la!)

apa malang malaysia dapat ketua flipflop nih?!! bayangkan kalau steve jobs atau bill gates flipflop dalam operasi syarikat masing2??!

sesungguhnya flipflop (kejap tukar, kejap tukar) tindakan seorang ketua akan buatkan si-ketua flop (jatuh) terus!

abu! jom campak UMNgOk-BoNgok jauh2!

-average joe-
www.klakka-la.blogspot

Tanpa Nama berkata...

Duit simpan banyak2 buat apa.. Pro dan kontra? Peluang perniagaan kecil sederhana ditekan.. Kapitalis gergasi mengusai perniagaan atas dasar ketelusan.. Usahawan kecil sederhana perlu perlindungan juga.. Macam dasar MES dan juga gaji minima di Selangor..

Tanpa Nama berkata...

bukan mohamed khalid ibrahim... abdul khalid ibrahim.. kongkang lah lu ni sham.. kau ni dah lah bengap tak tentu pasal g hentam ustaz azizan pasal kes kuin tu. tak berapa nak pandai jangan kau pandai2 nak masuk campur.. tanya ustaz azizan tu dulu kenapa boleh jadi mcm tu.. kongkang dah sekarang ni lu hishamudin rais.

ayah chu berkata...

ehmm., maka jelas lah apa yang aku dengar baru-baru ni Noh Omar dah tak berani nak pasang angan-angan nak jadi MB Selangor lepas ni., Ada kawan si Noh Omar yang quote balik apa yang Noh Omar kata " lambak duit satu kontena pun BN tak akan dapat rampas balik Selangor " tapi ye la., kata ustaz aku masa sekolah rendah " kufur nikmat ni macam-macam, contohnya ada mata tapi tak nak melihat kebenaran, ada telinga tak nak mendengar kebenaran, ada hati tak nak buka pada kebenaran dan ada otak (akal) tak nak menilai kebenaran " dan kini aku tambah lagi : " ada otak sengaja biarkan ditipu kerajaan BN " ini aku yang kata., dan aku BERTANGGUNG JAWAB dengan statement aku yang ini

Encik Langau berkata...

Woi haji jib sohai, nama pun SOHAI...
TAK BOLEH PAKAI...

dulu2 makbapak suruh pi sekolah.. ponteng! bukan setakat BODOH; PEKAK + TULI + BUTA MATA + BUTA HATI + AKAl X. Kan TT dok kempen mari membaca supaya tak nampak BODOH + KURANG AJAR. x pandai langsung....!

Haji2 cofirm haji express ni.. lain x jgn dok mai tanya mcm mana Che dok dapat nama ENCIK, tak guna jadi rakyat MALAYSIA.

You are "SOHAI" beb!

Tanpa Nama berkata...

hai en langau kao bodoh kelas menenggah

Pro_Pembaharuan berkata...

haji jib sohai... caya ah!!!

die tak reti beza vagina dengan anus... jubor dengan puki... taik dengan taik lalat...

woi bodoh punya bodoh...

BACA INI BAIK-BAIK...

dua dua memang tak elok... tapi ada BEZA paling tak elok dengan tak elok banyak...

Paling tak elok adalah BN...
Tak elok banyak adalah PR...

macam kau nak pilih bini ah... rosmah ngan ziana dua-dua tak elok... tapi lagi bagi ziana dari rosmah! jangan jadi najib. kalo ko tak reti pilih gak, nampak sama ko bukan saje langau... KAU TUNGAU!

kitorang sini bukan nyer banyak fanatik, cuma tak suka UMNO jer... benci orang UMNO, maki mak pak orang UMNO, dan semua yang berkaitan dengan UMNO kitorang mau berak atas kepala diorang!

Tanpa Nama berkata...

salam encik langau...

tang mana hat tak buleh pakai tu...

cuba habaq mai sat.

Encik Langau berkata...

KAH KAH KAH

Nama pun Langau.. yg hampa dok mai tumpang sekaki buat apa..... aku mcm cerita bangau oh bangau la.., last2 "memang makanan aku"

TAK BOLEH PAKAI.... 2x5.5x2!

Tuan Pro-pembaharuan jgn dok fanatik tak tentu hala, nanti buleh dapat bala. Nak tulis boleh tulis,tapi jgn dok buat dosa dgn manusia; nanti berasap kubur hang. Allah x ampunkan dosa sesama manusia, kecuali hang kena pi minta ampun +maaf dekat depa yg hang fitnah tu. Tu lah hang dulu2 makbapak suruh pi sekolah agama.. ponteng! dah besaq.....jadi mcm ni lak.