Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 9 Februari 2012

KEMPEN ANTI GAGAK HITAM WAJIB DI TERUSKAN



NOTA:

masaalah yang dibawa oleh orang hitam
ke negara kita ini semakin menjadi jadi
telah sampai masanya parti politik membuiat fatwa
telah sampai masanya pihak berwajib mengambil langkah
telah sampai masanya para mufti membuat fatwa

kita bukan tak suka mereka keerana mereka hitam
kita tak suka mereka kerana perangai jahat mereka


SATU LAGI BUKTI




PENGALAMAN DENGAN NIGERIA

Salam tuan tt Dengarlah cakap saya. Dah 20 tahun saya berkawan dengan orang Nigeria. Sejak buat master sekali dan sekelas. kemudian buat Phd. Saya berkahwin dengan orang Afrika (bukan Nigeria). Dah banyak kali saya menulis di ruangan ini. Saya menyokong sepenuhnya kempen tt terhadap Nigeria. Ini bukan rasis (kalau rasis saya tak akan berkahwin dengan African. Saya pasti orang yang menulis dan menyokong Nigerian di ruang ini tidak banyak pengalaman bergaul seperti saya.

Tuan TT teruskan kempen anda demi kebaikan rakyat malaysia.Mari saya ceritakan pengalaman saya.

1. Saya mula kenal Nigeria tahun 1994 dulu. Bilangan mereka tidak ramai spt sekarang dan hanya bertumpu kpd sebuah universiti sahaja. tapi saya banyak kali terkejut kerana sikap mereka yang suka meminta-minta. Misalnya minta duit, pinjam duit tanpa rasa malu, dan kadang-kadang ke tahap memaksa.

Saya selalu melawat kawan-kawan Nigeria yang tinggal di Ampang, brickfield dan tempat lain. Masa itu saya mendapati beberapa orang Nigeria yang telah mengedar dadah. Ini diberitahu sendiri oleh kawan sekelas saya (Nigeria) yang selalu meminjam duit daripada saya. Mereka ni masuk keluar penjara macam pergi supermarket. Ini sumber kewangan polis yang utama. saya pernah melaporkan hal ini kepada polis tetapi melalui telefon sahaja dgn memberitahu sarang mereka. Pada masa itu di Brickfield. Pelajar yg dtg pada masa itu kebanyakan postgraduate yg telah bekerja-jadi agak matang dan berkeluarga.

2. Sejak akhir-akhir ini Nigeria makin ramai sejak dasar Mahathir. Ini kumpulan Nigeria yang lain. Pertama mereka bukan Islam dan daripada bangsa/tribe Ibo atau Hausa adalah kristian yang sangat terkenal di seluruh dunia kerana tamak, ganas, kasar dan pelbagai scandal. Kalau dilihat di gambar yang dipaparkan oleh tuan tt, saya pasti mereka ialah Hausa kerana berbadan besar, kasar dan muka bengis. This is reality dunia. Setakat 20 tahun ini jarang saya jumpa (belum jumpa) nigeria yang betul-betul baik, ikhlas, jujur sekalipun mereka ni nampak alim.

3. contohnya saya kenal seorang nigeria yang begitu alim, memakai kopiah, sentiasa tasbih di tangan dan berpuasa selang sehari dan didapati menipu (sukar diceritakan sbb involve pihak universiti).

4. Seorang lagi berpangkat agak besar di nigeria bercakap punya lembut, sentiasa bagi salam kalau diceritakan sukar dipercayai menjadi penulis upahan assignment pelajar dan thesis.

5. Nigeria sendiri menipu sesama mereka cukup banyak tak dapat ceritakan di sini. Misalnya scam membawa nigerian kononya ada tempat untuk belajar di malaysia rupanya tipu. Semua yang saya nyatakan merujuk kepada nigeria islam yang saya kenal. saya akan sambung lagi...
By Anonymous on KEMPEN ANTI WARGA JAHAT NIGERIA DI TERUSKAN on 2/8/12


MALAM INI DEWAN CHINA K.LUMPUR



9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

orang Nigeria batang bosar...org Melayu kocik tapi korehh....kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

kalo gi cakap ngan mamat UMNO.. selamber jer ko kene makan nasihat:
abang TT, jangan percaya apa yang orang lain bagitau.. bukti tak ada sebab kita tak tidur sebantal pown dengan nigerian tu.. kesian orang nigeria.. lagi satu, berapa kerat sangat yang jahat, 2-3 orang jer ditangkap selama ni.. kalo benar2 mereka ni jahat, sudah tentu polis tangkap dah semua yang ada kat mukabumi malaysia ni..

padan muka lu TT..

KL Man berkata...

ini lah kesan buruk dasar wira dunia ketiga tun kepala tahi babi

wakbanting berkata...

Bukan semua orang Nigeria itu jahat. Samalah di Malaysia. Aku pernah tinggal bersama sahabat dari Nigeria ketika aku belajar di USA. Mereka Muslims dan kami selalu pergi Masjid belajar Quran tidak seperti pelajar Malaysia yang hanya duduk dengan geng dari Malaysia. Sahabat2 saya sekarang ini berjawatan tinggi di Nigeria. Jadi jika buat ulasan harap kita berbudibahasa.

Tanpa Nama berkata...

Salam tuan tt

bila cakap pasal nigerian atau afrika batang dia besar..sebelum ni pun ada komen yang sama. Ada korang penah check tengok ke. Kalau nak tahu korang tunggu kat Giant batu caves sebelah CIMB Bank western union. disitu nanti korang boleh nampak pompuan melayu/bukan melayu berpeluk-peluk dengan nigerian. bukan pasal batang dia tapi pasal nigerian bawak keluar duit bergulung-gulung kadang-kadang satu beg. korang tak caya cuba tanya kerani bank yang jaga kaunter tu, berapa banyak Nigerian hantar duit balik. Aku percaya ni semua hasil dadah, internet scam dan segala macam penipuan lagi. baru-baru ni dengar ada geng curi kereta nigerian dengan orang tempatan. Kereta mewah dikeluarkan segala macam spare part dan hantar parts kereta ke nigeria. itu tak masuk jadi bapak ayam- international bawak pelacur dari negara miskin afrika ke malaysia, dubai, china,thailand. Apa polis malaysia tak tau ka..mentari court kat sunway, apa polsi tak tau ka..nigeria hantar duit pakai bank CIMB. cerita nigeria ni tak akan habis...satu saja penyelesaian

Tidak ada jalan lain lagi..humban je gerombolan tu saja jalan terakhir.

oney_chan9 berkata...

Sokong WakBanting.

Tanpa Nama berkata...

kalau kita nak menghalau orang nigeria dari malaysia kita kena halau dulu umno dan bn dari putrajaya, selagi gerombolan berkuasa jangan harap ada tindakan tegas terhadap mamat-mamat nigeria and geng. ABU-Asal Bukan Umno

Tanpa Nama berkata...

Halau mamat negro dari nigeria pi balik.. Mentang la obama tu presiden us berlagak semacam je... Tu pun bkn negro betul tapi celup org putih

harap kote je besar... Wakbanting jgn tipu la maklum la dah terpikat ngan negro gaknye

Tanpa Nama berkata...

aku penah bkawan ngan nigger ni,tp tak tau apa negara(lupa nk tnya)taun 97/2000..ade sekali tu dia ikut aku naik lori,smpai kt shapadu hiway ade rodblok..aku tnye dia,ade pass ke tak..dia ckp ni negro la,bkn bangla ka indon,nk lari je bile nmpk pulis...dia ckp tgok apa dia nk buat..smpai turn aku je..trafik tu suruh aku ketepi.nk tgok pass dia,selamba je aku tgok dia sekolahkan pulis tu..di ckp,trafik takde hak nk tgok pass dia laa..mcm2 la dia surahkn kt pulis tu..dlm b.i yg aku rasa tunggang langgang(aku pun x bape terer b.i ni)last2 trafik tu suruh kami jln je..otak aku pun tepikir masa tu..ngan pulis pun dia leh wat cmtu...kalu org biasa..tak tau la..sampai la ni aku dok tingat benda tu,nak2 plak depa dah ramai la ni...sendirik mau ingat la!!!!