.

Jumaat, 11 Mei 2012

MEMINTA BANTUAN ORANG RAMAI
FORUM MINGGU LALU


ini sebahagian dari klip
forum membincangkan keganasan polis
lihat dan saksikan
SILA CAM MUKA MUKA INI
NOTA:

sila camkan muka muka ini
mereka ini telah mengganas
di perhumpunan duduk bantah
pada 28 april yang laluSAMM Buka Talian SMS Untuk Mangsa Kezaliman Pihak Berkuasa

Secebis kesempatan diambil oleh Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) untuk mengucapkan tahniah kepada semua rakyat yang hadir dalam apa jua bentuk sokongan bagi menjayakan perhimpunan BERSIH 3.0. Tahniah rakyat Malaysia, himpunan terbesar dalam sejarah negara tercipta 28 April 2012.

Ternyata 'benchmark' himpunan rakyat terbesar di awal zaman reformasi suatu ketika dahulu telah dipecahkan oleh kejayaan BERSIH 3.0 dengan menghimpun 300 ribu rakyat di 11 venue seluruh Malaysia dan 73 negara di seluruh dunia. Ini suatu kejayaan mutlak hasil tindakbalas rakyat bagi menghalang cubaan pihak kerajaan pemerintah mengekalkan kuasa melalui pelbagai helah dan penipuan pilihanraya.

SAMM yang terlibat secara langsung dalam menjayakan BERSIH 3.0, menyedari pelbagai kesulitan dan kesengsaraan dilalui oleh semua peserta himpunan di atas ketelanjuran pihak berkuasa yang bukan sahaja gagal memastikan keamanan, tetapi telah merusuh di atas khabar angin yang sengaja diatur. Akhirnya ramai peserta yang mendapat kecederaan akibat dirempuh dan dibelasah oleh pihak polis yang 'hilang pedoman'. Ramai juga peserta yang ditangkap dan dibawa ke Pulapol.

Tidak kurang juga peserta himpunan BERSIH yang mengalami kerugian di atas kehilangan harta benda hasil daripada rusuhan pihak berkuasa. Para wartawan yang menjadi pemerhati berkecuali juga turut menjadi mangsa kezaliman pihak berkuasa sehingga ada alat media milik mereka dirampas.

Justeru itu, SAMM membuka talian SMS dan juga menyediakan email untuk semua mangsa kezaliman/keganasan/tangkapan pihak polis bagi menyatakan pengalaman masing-masing terutamanya mereka yang dipukul samada separuh mati atau hampir mati, diheret ke Pulapol dan juga yang mengalami kerugian/kehilangan harta benda di atas rusuhan pihak polis. Berikut adalah nombor talian SMS dan alamat email:

Nombor talian SMS : 018-9235083
Email SAMM : adu@anakmudamalaysia.comhanya rabu yang membawa berita melawan:

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

2 perkara yang akan menghalang umngok drp dihumban pada PRU akan datang,

Pertama - Rakyat M'sia yang tidak bermaklumat dan tidak cerdik politik,

Kedua- Sistem pilihanraya yang menipu dan tidak adil,

Tanpa Nama berkata...

fuyooooo.....bang isham pon dah pandai pandai keluarkan fuckwa...kakakaka

Anti keganasan polis berkata...

Syabas hisham, walaupun aku masih xpasti ko ni solat 5 waktu ke x, tapi apa yg ko hujahkan aku setuju!