Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 29 Julai 2012

31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA - 16 SEPTEMBER MALAPETAKAN UNTUK SABAH DAN SERAWAK



KOMENTAR TUKAR TIUB


nakba ialah malapetaka
malapetaka ialah nakba

15 mei hari nakba untuk palestin
15 mei isreal diwujudkan

31 ogos ialah malapetaka untuk tanah melayu
31 ogos british meninggalkan kuasa pada gerombolan

16 september malapetakan untuk sabah sarawak
16 september gerombolan datang menjajah sabah saraweak





HARI KEMERDEKAAN 2012: TIADA LOGI RESMI - berita hairan

KUALA LUMPUR: Rais Yatim menjelaskan tiada logo rasmi digunakan bagi sambutan Hari Kemerdekaan ke-55 tahun ini, melainkan logo satu Malaysia, sepertimana sambutan pada tahun lalu.

Beliau berkata, sambutan Hari Kemerdekaan kali ini menggunakan tema "55 Tahun Merdeka Janji Ditepati".

"Bahan hiasan (artwork) yang dipaparkan oleh sesetengah pihak setakat ini hanyalah paparan selingan bukan logo rasmi," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Rais berkata, akan ada beberapa bahan promosi lain dipaparkan menjelang Hari Merdeka 31 Ogos dan Hari Malaysia 16 September.

Ada beberapa pihak mempersoalkan mengapa logo sambutan Hari Kemerdekaan ke-55, yang memaparkan gabungan logo 1Malaysia, bendera Malaysia dan tulisan "55 Merdeka Janji Ditepati", hanya ala kadar dan tidak mempunyai nilai-nilai seni yang tinggi. - TIEWNAMA



KIBARKAN SANG SAKA TANAH MELAYU






KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...KANTOI MANTOI.... kah kah kah

kah kah kah...INI LAH HIKMAH KERAJAAN LEMAH.... kah kah kah..

kah kah kah...INI LAH BUKTI BILA KERAJAAN LEMAH... RAKYAT BERKUASA...kah kah kah..

kah kah kah...GEROMBOLAN SUDAH KECUT...BILA ANK MUDA LAWAN... kah kah kah..

kah kah kah...INI BARU KOMEN DALAM FACE BOOK... kah kah kah..

kah kah kah.... MALAM MALAPETAKA KITA TURUN PAKAI BAJU KUNING...kah kah kah...






6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

lu taknak komen lagu merdeka rais yatim tulis lirik?

Tanpa Nama berkata...

Kesian betulla aku tengok. Malu kat dunia tak payah cerita. Mula2 tema, pastu logo, sekarang lagu. Semuanya memBNkan hari merdeka. Dan2 kata bukan logo rasmilah apa lah. Dah la saban tahun hero2 AMNO yang diangkatnya sebagai hero merdeka. Apa kejadahnya semua tu??!

Tanpa Nama berkata...

Simbolik kepada gerombolan kera yg terlalu ghairah bergayut dan meloncat ke setiap pohon dlm kebun hasil titikpeluh dan penatjerih pekebun dan peneroka, melapah dan mengebas segala buah2ranum yg dilihat, melompat dan meloncat lagi, kebas dan mentekedarah lagi, lagi dan lagi hingga suatu ketika lalu licingondol segala hasil tanaman, maka bangkrap lah seluruhnya... bangkrap hasil pengeluaran sebegini seringkali susulan daripada bangkrap dayafikir... jika kera UMNgOk-BoNgok sudah mula bangkrap buahfikiran setakat untuk menghasilkan logo sambutan kemerdekaan negara yg mudah diterima oleh rakyat dengan bangga dan ceria malah mampu membantu melonjakkan imej urustadbir mereka sendiri, sebaliknya cuma mampu mengeluarkan logo yg tidak disenangi malah menjadi bahanejek ramai rakyat, maka bagaimana mampu kawanan kera yg sama hendak menghasilkan buahfikiran untuk menangani isu negara yg jauh lebih kompleks dan sukar seperti ekonomi pendidikan dan perpaduan???
Dan kawanan kera yg sama ini jugalah yg terpekik terlolong kununnya pakatan tidak mampu mentadbir negara walaupun belum diberi peluang sebenarnya!
Jelas amatsangat jelas, gayafikir kawanan kera ini...
Jom campak kera2 ini jauh2 dari putrajaya dan dari setiap ibunegeri seluruh malaysia dari perlis hinggalah ke sabah!
Abu!

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 2 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 2) -nantikan Bhg 3 tak lama lagi

Tanpa Nama berkata...

ni semua sebab lantik menteri tua, bodoh dan jumud untuk jaga kementerian.

takde org lain dah ke? lantik laa yg muda mcm KJ or mukhriz.. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

berapa punya ramai designer kat Malaysia ni takan takleh produce logo yang berkualiti..


berapa ramai pemuzik penulis lirik kat Malaysia Rais yatim gak yang tulis lagu haha

hayati lagu yang tak seberapa ini

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DG--QGXqnlM


Berapa Kos claim untuk hasilkan lagu ni yea.. ada sampai juta tak?

http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/504/300x259x8e1140fc27b14bc613a35066a164ed19.jpg.pagespeed.ic.-UNfWASleE.jpg

http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/504/240x244xc4de70aee4028fb1805426ee79d2866f.jpg.pagespeed.ic.d9mbB42vQx.jpg

Tanpa Nama berkata...

Aku Ada terima Surat semalam... Dalam Ada sekeping Surat bagi tahu Aku mengundi dekat mana, parliment ape dun ape, Tapi gambar depan Ada gambar mat monggol dgn gamba mintak undi gerombolan.. Gila desperate mat monggol..org tua Aku xdpt... Mgkin ramai Anak muda lain Yg dpt... Mintak hebahkan...