Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 3 Julai 2012

LAGI BUKTI KEJAYAAN TURUN KE JALAN RAYA - KITA BERDEMO LAGI




ANAK MUDA BANGUN MELAWAN







1.5 JUTA SISWA DAPAT KAD DISKAUN
- mkini

Kira-kira 1.5 juta mahasiswa di institut pengajian tinggi awam dan swasta seluruh negara akan mendapat manfaat daripada Kad Diskaun Siswa , kata Timbalan Perdana Muhyiddin Yassin.

Beliau yang melancarkan kad tersebut berkata ia diberikan secara percuma kepada mahasiswa di seluruh negara bagi mengurangkan kos sara hidup sepanjang pengajian mereka.

Muhyiddin berkata pemberian kad diskaun tersebut bertitik tolak daripada cadangan mahasiswa sewaktu Mesyuarat Majlis Perundingan Pelajar Kebangsaan (MPPK) pada 21 November lalu.

14 JULAI KITA BERDEMO LAGI



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI LAH BUKTI KERAJAAN LEMAH.... kah kah kah

kah kah kah...INI LAH KEBAIKAN BILA KERAJAAN LEMAH... kah kah kah..

kah kah kah... INILAH HIKMAH RAKYAT KELUAR BERDEMO.... kah kah kah..

kah kah kah...KERAJAAN YANG LEMAH AKAN IKUT CAKAP RAKYAT.... kah kah kah..

kah kah kah...KERAJAAN YANG LEMAH AKAN TUNDUK PADA RAKYAT...kah kah kah...

woit...ANAK MUDA PELAJAR...KALAU KELUAR LAGI BERDEMO LAGI BANYAK DAPAT...kah kah kah..

kah kah kah...KALAU KITA DEMO LAGI... LAGI BANYAK DAPAT DISKAUN... kah kah kah..

woit...DEMO SAMPAI DAPAT BELAJAR PERCUMA... kah kah kah..

kah kah kah...DEMO SAMPAI HUTANG PTPTN LUPUS... kah kah kah...

kah kah kah...INI LAH MASA NYA... MASA KEERAJAAN LEMAH.... kah kah kah



NOTA:
jangan lupa
14 julai keluar beramai ramai
kita demo sokong pak cik dan mak cik felda
kita demo untuk tibai gerombolan
kita demo untukl bagi gempaq
kita demo untuk buat ramai

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

rakyat kebanyakan tak nak turun berdemo ka? sebanyak 0000001% mahasiswa turun berdemo, semua mahasiswa dapat mentekendarah diskaun.

kalau 0000001% rakyat turun berdemo, semua rakyat akan dapat diskaun. kahkahkah..

tapi jangan risau.. rakyat kompem masih 99% bangang nak mampos.. 30 juta rakyat, tak sampai 300,000 jer yang turun turun berdemo? 1/100 jer? kahkahkah...

matematik mudah jer TT.. pandai macam telor!!! kahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

apasal member aku tak dapat lagi. kenapa diskaun tu banyak organisasi korparat kt KL je yang sertai??
lain kali bagi la diskaun kalau student beli petrol bagi diskaun 10% ke, 100% ke, beli groceries kat kedai mak bedah diskaun 10% ke 100% ke. makan roti jala mak jemah bagi diskaun 10% ke 100% ke. bagi naik air asia/ mas diskaun 50% ke 100% ke... cilaka punya najib. nak senangkan orang ke tipu orang. la lupa plak. mat sembab yang lancarkan.
kalau nak tipu pun jangan la tipu budak universiti. kawan aku dah la tak dapat. buat rugi aku je bayar cukai

ayyub berkata...

KDS1M... dapat diskaun makan kat KFC and A&W... aku masa student pun makan nasi campur RM2 je setiap hari. apa perlu nak galakkan student makan fast food yg tak berkhasiat?

KDS1M... dapat diskaun beli buku kat MPH and Borders... bukan ke kedai2 tu mmg bagi diskaun kalau student present student card? lagipun, masa aku belajar dulu, buku text aku fotostat jer... baru RM15 satu buku.