Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 26 Julai 2012

TAHNIAH KERANA BERJAYA MEMBOGELKAN BAKAL PENGUNDI MAT INDON INI




CONTOH TERBAIK UNTUK LAWAN PENIPU





NOTA:
ini gambar yang dihantar
dalam face book

inilah cara yang tepat
dari sekarang anak anak muda
wajib menjadi mata-mata
memerhatikan pekerja asing

anak anak muda wajib siapa siaga
kerna kita tidak tahu berapa puluh
ribu warga asing ini telah diberi
kadn pengenalan segera


MENGUNDI DI SELANGOR
perhatikan mat indon ini
didaftar di selangor

sengaja pakai baju kuning
untuk menyamar seolah-olah
bersimpati dengan bersih


NOTA:
terima kaseh ramdhan smith andullah
selamat berbuka



16 ulasan:

panglima selatan berkata...

sekarang gerombolan sibuk tipu melayu sana sini...labur rm1ribu dpt rm1juta.!!woit tt lu siasat le wa tak boleh tahan tgok melayu hari2 kena tipu gerombolan kah kah kah kahak

Tanpa Nama berkata...

Pilihanraya d jangka September 2012- sumber mat mongol

Tanpa Nama berkata...

TT, adik ipar aku yg jaga site kata mana ada bangla ngan indon kat site dia yg blm dpt IC... Semua dah dpt beb....

Tanpa Nama berkata...

tergamak abdul kadir meletakkan nama anak dia eko yuono... kah..kah..kah...

Mudin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...

bodo punya hishamudin rais. stakat letak gambar ic dan take bukti, sape2 pun leh buat

Hantar balik indon berkata...

Tolong perhatikan ada tertera warganegara dalam ic itu,, padahal mat indon ini hanyalah penduduk tetap...jabatan pendaftaran konpius ker atau dia orang ingat orang malaysia bodoh?.

Tanpa Nama berkata...

Sudah ada IC maknanya dah jadi rakyat lainlah kalau dapat buktikan mat indon ni miliki dwikerakyatan kerana Perlembagaan Persekutuan tidak membenarkan dwikerakyatan kecuali kerakyatan komanwel. Kena dapatkan PASPORT INDONESIA atau DOKUMEN PENGENALAN INDONESIA dia ni baru boleh halang mat indon ni dari mengundi kalau tak anda pulak yang masuk ke dalam kerana cuba menghalang warganegara dari mengundi.

rawana berkata...

kakakaka..bro tt peraturan baru ambik gambar ic boleh pakai tsirt ka?....len kali try la pi pejbat jpn.hihihi

Tanpa Nama berkata...

memang kalau masa amik gambar IC kena pakai baju berkolar. kalau pkai tshrt, depa kasi blazer suh pkai. aku baru je 2 bulan lps pi buat IC ganti. mamat ni spesial kes ni ha ha

Tanpa Nama berkata...

bodo punya mudin rais pengecut cabut lari. Stakat tuduh dan kutuk tt, sape2 pun leh buat. Ngok!

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak menipu buat ic kena pergi office jpn ker?heheeee ketawa kat rawana...

Tanpa Nama berkata...

Mudin Rais Pengecut Cabut Lari berkata...
bodo punya hishamudin rais. stakat letak gambar ic dan take bukti, sape2 pun leh buat
26 Julai 2012 3:51 PTG <<<--- KAH2 KAHH KAHH.. ADA LAGI.. KAH2 KAH KAH BARU BANGUN TIDO KE? KAH2 KAH KAH.. ITUARI TANYA BUKTI.. KAH2 KAH KAH.. TU DAH BAGI BUKTI.. KAH2 KAH KAH INI LAH PERANGAI PAK PANDIR.. KAH2 KAHH KAHH BUKTI MANA BUKTI.. KAH2 KAH KAH.. BUKTI MANA BUKTI.. KAH2 KAH KAH.. DAH BAGI BUKTI CAKAP LAIN PULAK.. KAH2 KAH KAH.. BUKTI MANA BUKTI.. KAH2 KAH KAHHH

Tanpa Nama berkata...

Sembang je x guna der.. Upload r gambar..

Tanpa Nama berkata...

Memang kena pakai berkolar ke der?? Kami kat sabah ni bleh je pakai t shirt.. Xde plak dorang bg blazer ke pe sume.. Yg penting jgn pakai singlet, dia suruh balik.. Xtau la kalau undang2 lain kat semenanjung..

Tanpa Nama berkata...

Special IC takyah pi JPN lar.. tangkap gambar bagai ingat orang BODOH ke bangla indo pi jpn buat IC?

setakat nak cetak bukan susah.. Kad Kredit pon orang boleh palsukan lagi kan IC.. Banyak kes IC palsu nih bukak paper orang dalan JPN sendiri jadi dalang pemalsuan IC. tu yang kena tangkap ler.. tu memang illegal.. tapi kalau illegal yang hanya orang atasan dalam JPN tahu? arahan khas dari menteri? Payah nak buktikan kecuali selongkar semua bangla dan orang indon check semua IC mereka tak kira penduduk tetap ke apa.. then periksa ngan JPN..

Tak susah pon nak cetak/hasilkan IC sekadar untuk mengundi..

Ada banyak sebab kenapa SPR mati-mati taknak link data mereka dengan JPN bukan tak boleh tapi mungkin..
- Pengundi hantu yang dapat IC palsu khas nih hanya ada rekod dalam SPR.. So IC ini hanya sah untuk mengundi..
- Juga pengundi yang dah mati.. SPR mahu rekod mereka kekal untuk hatu undi

Atau pengundi hantu ni memang ada rekod dalam JPN? tanpa akses ke JPN agak payah nak siasat tapi bukan tak boleh.. Kalau PR boleh memang kalau boleh la hahahaha.. lepas menang tubuhkan badan siasat rekod JPN carik kerakyatan baru.. rekod baru yang mencurigakan yang takda link dan sebagainya.. kemungkinan rekod tu rekod penduduk hantu.. :) jus soli..

Walau apapon kebatilan akan tewas juga akhirnya..

Tanpa Nama berkata...

Pegawai jpn wajib bertnggungjwp..klu bn kalah skandal ic wajib d siasat..mane2 pgawai yg tlibatd kenakn hukum tembak ..