Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 7 Ogos 2012

BLOG TUKAR TIUB INI APA?




TUKANG HASUT DAN PENGHASUT




SIAPA DIA HISHAMUDIN RAIS
Bagi aku, Hishamudin Rais dan blog Tukar Tiub ini boleh diibaratkan tong sampah... emm bukan lebih tepat tapak pelupusan sampah dan sampah sarapnya...sabar ini bukan penghinaan tetapi hanya ibarat...biar aku terangkan... apa yang banyak banyak ditulis dan dilonggokkan oleh Hishamudin Rais dalam blog TT (seperti longgokkan sampah sarap di dalam tong sampah atau pasar Selayang misalannya),

dalam gaya bahasanya tersendiri yang sebahagiannya penuh dengan kejelekan, kebusukan, kehodohan (macam sampah la) tetapi ibarat di dalam longgokan-longgokan sampah sarap ada banyak tin-tin, kaca-kaca, kertas-kertas terbuang, yang boleh di'recycle' untuk manfaat manusia,

ada sisa-sisa yang boleh jadi sumber kehidupan lain seperti kucing, lalat, tikus dsb sebagai kesinambungan kitaran hidupan alam semesta... bahkan mengikut bos syarikat pengurusan sampah, bau sampah itu adalah bau duit! termasuk juga pekerja-pekerja yang bergantung hidup kepada pengurusan sampah... kebusukan dan kesampahan blog TT adalah penarik dan gaya Hishamudin Rais, namun mengikut akal kewarasan dan kedewasaan kita pandai-pandailah kutip yang mana bermanfaat dan buang kejelekan yang ada... kah kah
By Anonymous on SIAPA SEBENARNYA HISHAMUDDIN RAIS INI ? on 8/7/12


KIBARKAN SANG SAKA TANAH MELAYU


22 ulasan:

titi berkata...

komen kat entri yg atas tu mesti komen dari blogger yg cemburu dgn ke'famous'an TT. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

brader TT,teruskan perjuangan....blog hang...memang terbaik.....ini bukan nak membodek...ini memang fakta....aku rasa xlengkap kalau xbaca blog ni...tiap2 hari kena buka blog ni...tolong tulis blog ini...selagi brader masih hidup....ganjaran di akhirat yang paling penting...

Tanpa Nama berkata...

Pada pandangan aku pula, HISHAMUDIN RAIS yang tidak pernah aku kenali secara dekat, adalah manusia pejuang yang didikasi. Semangat juangnya tinggi dan bersedia menghadapi apa jua rintangannya walaupun sakit dan pahit untuk ditanggong.

Mungkin tekanan dalam perjuangan itu amat membebankan menyebabkan beliau tidak begitu serious mencari jodoh yang akhirnya menjadi bujang lapok sehingga hari ini.

Bagi aku TT ini tidak layak dipandang sebagai tong sampah kerana dia manusia yang berakal lebih waras dari pemimpin UMNO Baru yang dikatakan cerdik. Malah lebih bagus dari KJ menantu Pak Lah. Cuma keadaannya yang tidak berparti dan tidak memengang jawatan tinggi dalam syarikat besar maka dia dilihat seperti pencacai tak berumah.

Namun bagi aku, lebih ramai orang seperti TT ini adalah lebih bagus kerana untuk menumbangkan UMNO Baru bukan mudah. Ada pelbagai cara tapi memerlukan orang yang hebat untuk melakukannya. TT adalah salah seorang yang hebat mempunyai keistimewaannya tersendiri. Beliau dikategorikan sebagai gila-gila. dan gila nya itu boleh menggilakan kepala hotak ramai pemimpin UMNO Baru yang akhirnya menyerlahkan kewibawaan pemimpin tersebut sebagai bangang. Jika maklumat ini tidak benar, sila senaraikan nama pemimpin UMNO Baru yang dikategorikan sebagai bijak pandai....

Kalau orang pandang TT sebagai tong sampah, bagi aku pula... aku akan punggut tong sampah itu dan aku akan gubah ia menjadi tong penyimpan air minum......

Tanpa Nama berkata...

titi yg tak phm

Tanpa Nama berkata...

itulah pasal...kalau sampah...kenapa kau pun baca!!!jangan masuk sinilah...kahkahkahkahkahkah!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

betul tu bro TT...itu adalah upah umngok yg dah smakin menjengah ajalnya kat malaysia...umno yg patut dibuang di tapak pelupusan bb umno adalah juara tipu satu malaysia

Tanpa Nama berkata...

kenapa bro tu tak bagi tau blog dia boleh aku jengok,,,mana tau boleh popular dengko lah tu bulan posa ni tak baik tauuu nenek aku tau blog tukar tiub adalah blog utk menjadikan rakyat melayu yg bodo jadi pandai....bongoksss

ikan besar berkata...

aku sokong TT. kerana TT lah aku celik politik dan lebih mendorong untuk cari info lebih lagi tentang sesuatu isu terutama melibatkan politik malaysia dan global.

sekarang ni, perkar ketiga selepas buka email ngan fb ialah TT hahaha

Tanpa Nama berkata...

Hishamuddin Rais ni bukan anak Rais Yatim walaupun dua2 dari Jolobu. anak Rais Yatim manusia tak berguna bernama Dino Rais yg cabut lari lepas buntingkan perempuan. Hishamuddin Rais pula cabut lari kerana dia tak nak kebebasan dia diambil tanpa perbicaraan

Johan H berkata...

Lantak la apa pegangan peribadi dia, suka hati dia la sama ada dia percaya agama atau tak, sembahyang atau tak, kahwin atau tak. yg penting, mesej dan perjuangan dia. isi bukan bingkai. Jika Isham Rais mengentot luar nikah atau minum arak, bukan menyusahkan negara pun. bukan harga barang kat pasar naik pun. yg fundamental adalah menghumbankan United Malays National organisation!

Tanpa Nama berkata...

sebenarnya blog yg cam tong sampah adalah blog si Prince of Noob kah kah kah

underBear berkata...

isyam,baik hang buang post ni...cilaka masuk bakul ada orang angkat...pada si anon yang tulis tu...hang memang dah bagi hisyam kembang.cilakak toi. blah la isham...hahahaha.....
babi la...aku dapat bayang hang tidoq lena malam ni..hahhaha

LiPaNkEtaWa berkata...

Sapa-sapa yang nak tau sebab apa TT xnak kawen kena cari buku Çinta Hari2 Rusuhan' tulisan Faisal Tehrani.
Pastu kompom korang xkutuk TT lg..
kahkahkah...

Panglima Comel berkata...

byk fakta yg isham keluarkan..puas aku menggooggle utk kesahihanya fakta tulisannya..dan hasilnyer.. setiap kelapangan aku akan terus membaca "tulisan sampah2" di TT ni

Tanpa Nama berkata...

sampah la..x de klas la..tp perkataan yg tt popularkn lu org pakai gak dlm blog lu org..sape yg mulakan gerombolan...cukong..geng songkok tinggi...bik mama...susuk..pencerahan...eeeee...dn byk lg lah suma tu tt popularkn untuk menyedarkn org melayu ttg ape n sape itu umno...hidup tt

Tanpa Nama berkata...

bgi pndpt gua bro ttp best...kalo gua on internt .....yg prtma gua cri mstilh blog nie.....kalo 1 ari x bca blog nie gua rsa x sdp bdn mcm nk dmm pn ade..
bro tt brani mencertakn pkr yg sbnarnye.....bkn mcm blogr umngok 2 kaki bdek semua hisap pelir njib smpai ke btu dy org kulum........hidp bro tt 3x...
#nuajr#

Tanpa Nama berkata...

suka hati anak RAIS lah nak tulis apa2....sampah ke menyampah ke...pala otak masing2 kan boleh pikir...itu lh...erti MERDEKA jiwanya...

Khun Pana aka johanssm berkata...

Ibrahim Ali pon bacha "tong sampah"
Budak budak dari SB bukit aman pon bacha "tong sampah" tiap-tiap hari.

uths berkata...

selamat ulang tahun TT..best wished fm a die hard fan...

Jongos King berkata...

Hahahaha nk nyobuk gk

Tanpa Nama berkata...

TT hang bole jd Mr President..ha ha ha,tgk pnyokong ko sebnr nye ramai kt malaya ni cuma dorng malu2kucing..kah kah kah

Prince of Noob berkata...

wow masih ada lagi orang sebut2 nama aku kat sini tak sangka kekekeke