.

Jumaat, 21 September 2012

BANYAK NABI YANG WAJIB DI KETAHUI SIRAHNYA ADALAH DARI BANI YAHUDIHEBOHKAN YAHUDI - INI DANA CIA

BADAN BIYAYAI SUARAM DI RAGUI – berita hairan

NED ada kaitan yahudi, turut didakwa taja NGO di negara bergolak

Penyumbang dana asing terbesar Suara Rakyat Malaysia (SUARAM), National Endowment for Democracy (NED) dipercayai mempunyai agenda meragukan dengan memperalatkan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Ini kerana NED yang berpangkalan di Washington, didakwa turut menghulurkan dana yang besar kepada NGO termasuk di Mesir, Tunisia, Libya dan Syria yang menyaksikan kebangkitan rakyat menumbangkan kerajaan negara berkenaan.
 

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... INI SILAP FAKTA.... kah kah kah..

kah kah kah...JANGAN KELENTONG.... kah kah kah..

woit.... NED INI IA LAH ANAK SYARIKAT CIA.... kah kah kah..

jkah kah kah...NED LEMBAGA   YANG DI DANA OLEH KERAJAAN AMERIKA.... kah kah kah..

woit... YAHUDI KE YAHUDAK KE.... TAK PENTING.... kah kah kah..

kah kah kah...YANG JELAS ADA DASAR REGIME CHANGE UNTUK MALAYSIA.... kah kah kah..

woit...KENAPA TAK BERANI BERI TAHU ORANG MELAYU  TENTANG NED DAN CIA.... kah kah kah..

kah kah kah...KENAPA TAKUT NAK BERI TAHU.... jah kah kah..

woit... ASIK ASIK YAHUDI.... 24 DARI 25 NABI DARI BANI  YAHUDI.... kah kah kah

kah kah kah...JANGAN LAAAA BODOH KAN ORANG MELAYU.... kah kah kah..


NOTA:
anak muda melayu
sila tanya lebai google
siapa di belakang ned

bila dah tahu :
sedarlah bahawa amerika
ada dasar REGIME CHANGE untuk malaysia

regime cahnge ialah : ubah kerajaan

dalam bahasa senang: 
pergi mamposslah gerombolan
kah kah kah


BACA BERITA INI PULA


AMERIKA MAHU TINGKAT HUBUNGAN KETENTERAAN DENGAN MALAYSIA  - berita hairan

JOHOR BAHARU: Angkatan Tentera Amerika ingin meningkatkan hubungan erat sedia ada dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melalui latihan dua hala.

Pemerintah Misi Sokongan Ke-19 Angkatan Tentera Amerika Brig Jen Michele G.Compton berkata pemimpin angkatan tentera Amerika dan Malaysia sentiasa mencari jalan untuk meningkatkan hubungan ketenteraan antara kedua-dua negara.

"Hubungan kami memang erat dan dipertingkat dari semasa ke semasa sejak beberapa tahun lepas. Hubungan peribadi antara kami juga demikian dan ini dimanfaatkan untuk memupuk hubungan erat dengan ATM," kata pegawai itu yang berpangkalan di Hawaii kepada pemberita pada Selasa.

Beliau ditemui selepas majlis perasmian latihan tentera bersama "Ex Keris Strike" di Kem Ulu Tiram di sini, yang dirasmikan Panglima Divisyen Ketiga Infantri Malaysia Mejar Jeneral Datuk Mohd Razali Ahmad.

Compton berkata latihan 10 hari itu melibatkan gerakan markas pemerintah bantuan komputer di peringkat briged dan batalion serta program tindakan sivik perubatan.

Latihan ini, yang disertai 96 anggota tentera daripada pelbagai unit Angkatan Tentera Amerika dan 369 anggota tentera Malaysia juga akan julung kalinya melibatkan penggunaan peranti dikenali sebagai 'Counter-Improvise Explosive Device' (C-IED), kata beliau.

Sementara itu, Mohd Razali berkata hubungan antara angkatan tentera Malaysia dan Amerika ketika ini adalah kukuh.

"Program seperti 'Ex Keris Strike' boleh meingkatkan hubungan sedia ada ini dan memberi peluang kepada angkatan tentera kami mendapat latihan berharga. C-IED merupakan satu lagi bidang yang boleh dimanfaatkan oleh angkatan tentera kami," katanya.-TIEWNAMA


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...  SATU   KOTAK PELURU M16 BELI DARI AMERIKA ... BERPULUH KALI GANDA BUJET SUARAM...kah kah kah...

kah kah kah... SATU BOM BELI DARI AMERIKA... BERJUTA GANDA DARI  BUJET  SUARAM... kah kah kah..

kah kah kah... SEBUAH  KERETA KEBAL BELI DARI AMERIKA.... BERJUTA KALI GANDA BUJET SUARAM...kah kah kah...

NOTA: 
melayu ini kena tipu siang malam
ini kerna melayu ini bodoh
malas membaca
suak mendengar
suka melangok tengok tv


MALAM INI DI TAMAN MELEWAR


NOTA:
dengar bagaimana najib
deal dengan syarikat zionis peranchis
yang terbesar untuk jualkan
tanah dan harta orang melayu!

NOTA:
diluar kuala lumpur
di luar negara
ikuiti siaran langsung 
dari radio punk rock bangsar utama


15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Hang la yang nak pebodo orang melayu...

Nabi-nabi dari Bani Israel la bukannya dari bani yahudi, ngok.

Tanpa Nama berkata...

UMNO siang malam dengan Suaram....tapi rakyat jangan lupa, UMNO ni sebuah parti rasuah yg mesti dihapuskan !!

Tanpa Nama berkata...

1st time dgr bani israel huhuhu.....

Tanpa Nama berkata...

Israel tu nama lain bagi Nabi Yaakub...

Aku pulak 1st time dengar orang kata dia "1st time dgr bani israel" huhuhu...

Tanpa Nama berkata...

anon 12:43 ni jenis tak pernah membaca ke ape? bangang gile statement..itula orang dok suruh mengaji pergi tengok wrestling kat kedai kopi.

Tanpa Nama berkata...

pakcik Isham,saya dah bagitau ayah saya en.jailer suh jumpa pakcik tapi tak tau la dia available ke tak malam ni pi tmn Melewar.Kami tinggal di kg padang balang.

Tanpa Nama berkata...

1. Yahudi berasal dari perkataan ‘ibri’, ‘abra’, ‘ibrani’ yang bermaksud potong jalan/berpindah. Yahudi berasal dari keturunan Sam (semitik) bin Nuh. Semitik merujuk kepada bangsa Yahudi,Arab,Chaldaen dan Assyrian.

2. Bermula dengan Nabi Ibrahim yang merupakan bapa kepada para nabi. Nabi Ibrahim berkahwin dengan Siti Hajar dan mendapat Nabi Ismail yang kemudiannya menjadi moyang bangsa Arab. Selain itu,hasil dari perkahwinan dengan Siti Sarah lahir Nabi Ishak. Dari keturunan Nabi Ishak munculnya Nabi Isa dan Nabi Yaakub.

3. Nabi Yaakub inilah yang disebut sebagai Israel, Yaakub mempunyai 12 anak dan munculnya 12 keturunan Bani Israel pada zaman Nabi Musa. Dan bermula pada zaman Nabi Musa ini sebahagian dari mereka mengambil ajaran baginda dan menggunakan nama Yahudi bermakna semua Yahudi adalah Bani Israel dan bukan semua Bani Israel adalah Yahudi. KeturunanYahudi ini diturunkan melalui darah bermakna tiada orang yang boleh menganuti agama Yahudi melainkan turun melalui darah.

4. Tidak semua Bani Israel berfahaman Yahudi ada Bani Israel beragama Islam dan Kristian. Munculnya Theoder Herzl’s seorang Yahudi berbangsa Hungary telah mengumpulkan orang Israel dari seluruh pelusuk dunia membawa idea penubuhan Israel raya. Oleh itu,ada sekelompok Bani Israel ini ingin menubuhkan suatu negara besar Israel raya.

5. Keturunan Yahudi sekarang terbahagi kepada 3 kelompok iaitu bangsa Sephardim di Sepanyol,Oriental Jews di Arab dan Ethiopia,dan Ashkenazim di Eropah. Kemunculan 3 kelompok ini hasil dari perpindahan pada abad 17SM. Karl Marx, Hitler dan Albert Pike adalah keturunan Ashkenazim. Karl Max terkenal dengan fahaman Komunis yang berpendapat agama adalah candu kepada masyarakat dan perlu disebarkan kepada Goyyim(manusia selain Yahudi).

6. Keturunan Yahudi yang tulen adalah dari jurai keturunan ibu. Ashkenazim dikatakan bukan keturunan sebelah ibu atau keturunan 12 Bani Israel tetapi digelar keturunan ke-13 ataupun anak haram kerana bukan datangnya dari keturunan jurai ibu. Manakala di Eropah juga bukan dari keturunan jurai ibu tapi bapa.

7. Tetapi bukan semua Yahudi itu adalah Zionis di mana ada juga penganut Yahudi yang menbangkang kekejaman Rejim Zionis. Ini kerana,Rejim Zionis bersifat sekular,tidak berpegang pada asal dan bertentangan dengan melakukan kezaliman.

8. Di Amerika,telah wujud gerakan baru iaitu New Conservative. Bekas Presiden Amerika Syarikat George Bush Jr. merupakan pengikut untuk gerakan ini dan sangat agresif terhadap Palestin.

9. Berikut merupakan nama Yahudi di seluruh dunia:
• Berg” ( Goldberg)
• Man” (Goldman,Ligthman)
• Stein” (Einstein)
• Ler” (Adler)
• Ner” (Asner)
• Ilin” (Gitlin)
• Witz” (Horowitz)
• Baum” (Teitelbaum)
• Off” (Chartoff)
• Nik” (Resnik)
• Thal” (Rosenthal)
• Ling” (Spelling)
• Sky” (Linsky)
• Farb”(Himmelfarb)
• Feld”(Seinfeld)
Sebagai contoh Arnold Swarzenegger,seorang pelakon Hollywood terkenal merangkap Gabenor California sebenarnya adalah Yahudi kelahiran Austria. Bapanya pula ialah Parti Nazi Austria yang pernah menjawat jawatan penting dalam pasukan keselamtan Austria.

Tanpa Nama berkata...

10. Dalam Kitab Injil Bahagian 01 telah dinyatakan ’tanah yang dijanjikan’ antara Sungai Nil,Mesir hingga ke Sungai Eupharates, Mesopotamia di Iraq untuk keturunan Ibrahim atau Abraham.

11. Manakala Zionis merupakan gerakan yang dipelopori Moses Hess yang menubuhkan sebuah negara haram,Israel. Yahudi mula berpindah pada tahun 1897. Zionis merupakan gerakan politik orang Yahudi yang menyokong penubuhan semula ‘tanah yang dijanjikan’ untuk bangsa Yahudi di Palestin pada abad ke-19 di mana ketika itu dikuasai oleh Kerajaan Turki Uthmaniyah.

12. Pada 1903 – 25,000 Yahudi tiba dari Eropah Timur.Antara 1904-1914 sudah ada 40,000 orang Yahudi.

13. Israel diisytiharkan pd 14 Mei 1948. Negara Arab serang Israel. Gerila lebih berperanan dari pemimpin Arab. Mesir dapat Semenanjung Gaza manakala Jordan dapat Timur Jerusalem (Tebing Barat). Sejak itu,perang terus berlaku dan sehingga kini telah mencecah 60 tahun.

14. Sejak itu rakyat Palestin tersepit dalam siri peperangan :
• Perang 1948- ½ juta dihalau dari Palestin.
• Perang 1967- ½ juta keluar.
• Perang 1973- Arab kalah
• 1.5 juta hidup di 8 khemah pelarian -60 tahun

15. Yahudi yang bermazhab ekstrem Haredim inilah yang telah menyerang Palestin terkini iaitu antara 27hb Dis 2008 – 20hb Jan 2009. Antara hukum-hakam penganut Yahudi ini ialah suara wanita adalah aurat,wanita tidak boleh memandu seorang diri,wanita tidak boleh menjadi pemimpin dan melakukan majlis perpisahan antara lelaki dan perempuan. Manakala dari segi pemakaian Zionis adalah berserbakan hitam contohnya kopiah kecil hitam ataupun yang besar dan golongan perempuan pula menutup aurat melepasi paras lutut.

16. Simbol pada bendera Zionis:


17. Zionis menjadi sekutu kepada Amerika Syarikat. Terdapatnya Zionis Lobi yang tidak terlibat secara langsung dalam politik yang merupakan golongan kaya muncul pada awal abad ke-20.

18. Zionis juga telah menguasai bank. Jenama kereta Ford-ford Found telah memberi bantuan kewangan kepada media elektronik seperti CNN,ABC (Australian),Sky Tv., Hollywood. Malahan media surat khabar juga merupakan salah satu medium Zionis untuk menyebarkan pengaruhnya.

19. Zionis juga yang menyebarkan idea Islam Liberal iaitu idea kuzman, moderat,
fundamental,konservatif dan liberal. Agenda Islam Liberal sangat berjaya di Indonesia. Agenda Islam Liberal telah menguasai pendidikan Islam di Indonesia atas nama kebebasan pluralisme.

khairul ashraf berkata...

Israil tu bukan ka nama negara.... Mcm mana bileh jd bangsa pulak ni...

Tanpa Nama berkata...

MERUNGKAI RAHSIA ZIONIS

azma1. Zionis adalah gerakan yang dipelopori oleh Moses Hess pada abad ke-19 dan diperkuatkan lagi oleh Theoder Herzl’s. Zionis merupakan gerakan politik orang Yahudi yang menyokong penubuhan semula ‘tanah yang dijanjikan’ untuk bangsa Yahudi di Palestin. Theoder Herzl’s seorang Yahudi berbangsa Hungary telah mengumpulkan orang Israel dari seluruh pelusuk dunia membawa idea penubuhan Israel raya.

2. Pada 1895,orang-orang Yahudi mengadakan kongres yang pertama di Kota Bale Switzerland,dihadiri oleh anggotanya sekitar 300 orang yang mewakili 50 organisasi Zionis yang bertebaran di seluruh dunia. Pertemuan itu terus berlangsung dari semasa ke semasa. Tujuannya adalah untuk menganalisa strategi mereka yang akan dilancarkan demi mencapai maksud. Dengan itu tertubuhnya Zionis International.

3. Zionis Israel adalah negara yang paling banyak melanggar Resolusi-resolusi Majlis Keselamatan Bangsa-bangsa Bersatu iaitu lebih daripada 80 Resolusi sejak penubuhan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada tahun 1945.

4. Mereka telah menerima hmpir 1/3 daripada Bajet Tahunan Bantuan Luar Amerika Syarikat yakni dari segi bantuan kewangan,senjata nuklear dan lain-lain.

5. Mereka telah menubuhkan negara haram Israel sejak pencerobohan pada tahun 1948 bermakna telah 60 tahun menjajah bumi suci para ambiya’ dengan memasukkan bangsa Yahudi melalui beberapa perjanjian yang dicapai seperti Perjanjian Oslo 1 (1992),Perjanjian Oslo 2 (1995) dan banyak lagi dengan itu setiap kali perjanjian diadakan kemasukan Yahudi turut bertambah

6. Rejim Zionis Israel mempunyai simpanan senjata nuclear dan tidak membenarkan sebarang pemeriksaan antarabangsa terhadap fasiliti nuklearnya. Mereka juga tidak menandatangani Nuclear Non-Prolification Treaty,satu perjanjian di mana sebuah negar itu tidak akan membina senjata nuclear.

7. Mereka tidak membenarkan rakyat Palestin berpindah Palestin berpindah dari satu kota ke satu kota yang lain kecuali dengan selepad mendapat ‘visa’ dari rejim Zionis Israel.

8. Semasa pemerintahan Ariel Sharon telah melakukan pembunuhan beramai-ramai secara kejam ke atas lebih daripada 2,750 bangsa Palestin di khemah-khemah pelarian Sabra dan Shatila pada tahun 1982. PBB telah mengklasifikasikan sebagai GENOCIDE iatu PEMBUNUHAN SELURUH KAUM/BANGSA.

9. Terkini,antara 27 Disember 2008 hingga 18 Januari 2009 sekali lagi telah melancarkan jenayah perang ke atas Gaza justeru,selepas sahaja diumumkan genjatan senjata oleh HAMAS pada 18 Disember 2008 yang menggunakan senjata tercanggih dunia termasuk penggunaan bom fosforus yang menyebabkan lebih 1,300 nyawa terkorban dan lebih 5,000 tercedera.

Tanpa Nama berkata...

Blogger khairul ashraf...

Sila banyakan membaca dan mengkaji yea..

Bukak Kitab2 buku-buku dan juga Al-Quran jelas disebut Bani ISrael selain berpuluh ayat pasal yahudi.. dan nasrani..

Tanpa Nama berkata...

Yang dinamakan Bani Israel itu didalam Al-Quran adalah merujuk kepada anak-anak Nabi Yaakub, tiada kena mengena dengan negara haram Israel yang ada pada masa kini!Lagipun tiada negara bernama israel dari dahulu sehinggalah mereka tubuhkan negara haram itu pada tahun 1948.Sebab itu jika dibaca didalam terjemahan Al-Quran dalam bahasa Inggeris, Bani Israel diterjemahkan sebagai "Children of Israel" iaitu "anak-anak Nabi Yaakub"!

Al Mahadaya berkata...

Mari pula baca sejarah dari sumber Bani Jawi. Ini penting kerana byk manusia akan mengikut Dajal dan menentang kebenaran. Fakta menurut hadis nabi, nabi Isa dari Bani Israil akan muncul sebagai wazir kpd imam Mahdi. Jadi bagaimana seorang imam boleh menerima seorang bani Israil dan mengenalnya melainkan beliau berupaya membaca fitnah yg di tanam oleh pengikut2 Dajal. Mahadaya-asalama.blogspot.com berjuang bagi kebangkitan semula bani Jawi.

average joe berkata...

Aku pulak 1st time dengar orang kata dia "pulak 1st time dengar orang kata dia "1st time dgr bani israel"" huhuhu...

kahkahkahkah hadoiii berair bijikmata aku ketawa kahkahkahkah (sory lah kalau siapa tak paham tu takdapat la join ketawa berhiburhati kahkahkahkah)

-average joe-
klakka-la.blogspot: LET'S LEARN AND UNDERSTAND: Edit YOUR Photo (MARI BELAJAR DAN MEMAHAMI: Edit Foto ANDA)

COCL berkata...

Average Joe,

aku pun first time dengar orang kata macam kau kata tu lah... malas nak ulang nanti makin keliru.

kah kah kah