Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 21 September 2012

TUKAR TIUB DI MINTA MEMBERI KOMEN TENTANG DANA DARI AMERIKA




INI GAMBAR PERJANJIAN TENTERA


PANGGILAN  DARI MALAYSIAN INSIDER


jam :4:54 petang
beberapa minit tadi
seorang wartawan dari the malaysian insider
telah menalipon saya:

wartawan ini telah bertanya apakah
pandangan dan komen saya tentang laporan NST
mengenai dana dari amerika yang diterima suaram
dan  ngo malaysia:

untuk berlaku adil inilah jawapan saya:

' ... why is that nst raised 156 thousands us dolars
funding for suaram or other malaysian ngos
....when malaysian army and the american army
is having a joint excercise in kota tinggi right now
as we are talking.... how many
millions of dollars american money went into that....
why don't nst write or comment on that....

plus why keep on using YAHUDI... yahudi funding
malaysian ngos.... yahudi is a nation... this is a racist
statement creating hatred towrds the jews......'



lalu saya bacakan laopran BERNAMA  ini:

JOHOR BAHARU: Angkatan Tentera Amerika ingin meningkatkan hubungan erat sedia ada dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melalui latihan dua hala.

Pemerintah Misi Sokongan Ke-19 Angkatan Tentera Amerika Brig Jen Michele G.Compton berkata pemimpin angkatan tentera Amerika dan Malaysia sentiasa mencari jalan untuk meningkatkan hubungan ketenteraan antara kedua-dua negara.

"Hubungan kami memang erat dan dipertingkat dari semasa ke semasa sejak beberapa tahun lepas. Hubungan peribadi antara kami juga demikian dan ini dimanfaatkan untuk memupuk hubungan erat dengan ATM," kata pegawai itu yang berpangkalan di Hawaii kepada pemberita pada Selasa.

Beliau ditemui selepas majlis perasmian latihan tentera bersama "Ex Keris Strike" di Kem Ulu Tiram di sini, yang dirasmikan Panglima Divisyen Ketiga Infantri Malaysia Mejar Jeneral Datuk Mohd Razali Ahmad.

Compton berkata latihan 10 hari itu melibatkan gerakan markas pemerintah bantuan komputer di peringkat briged dan batalion serta program tindakan sivik perubatan.

Latihan ini, yang disertai 96 anggota tentera daripada pelbagai unit Angkatan Tentera Amerika dan 369 anggota tentera Malaysia juga akan julung kalinya melibatkan penggunaan peranti dikenali sebagai 'Counter-Improvise Explosive Device' (C-IED), kata beliau.

Sementara itu, Mohd Razali berkata hubungan antara angkatan tentera Malaysia dan Amerika ketika ini adalah kukuh.

"Program seperti 'Ex Keris Strike' boleh meingkatkan hubungan sedia ada ini dan memberi peluang kepada angkatan tentera kami mendapat latihan berharga. C-IED merupakan satu lagi bidang yang boleh dimanfaatkan oleh angkatan tentera kami," katanya.-

KOMENTAR TUKAR TIUB
saya mengetahui bahawa
banyak ngo mendapat dana
dari pelbagai ajensi 
ini terpulang kepada dasar
yang dipengang oleh ngo tersebut

untuk saya persolan yang lebih
penting bukan dana dari amerika 
untuk ngo tetapi kemasukan
tentera amerika ke malaysia

156 ribu dollar ialah taik palat
berbanding dengan rancangan
amerika untuk menjadikan
pengerang pengkalan tentera
yang berhadapan dengan alut china selatan

ini dalam strateji untuk menyerang china

jangan hanya ternampak  taik palat
tengok juga jamban pecah dalam rumah!


LAPORN JELAS DAN MELAWAN


8 ulasan:

underBear berkata...

apa ni wey..jadi warna warni...macam tak ngam ja layout ni...nak buat macam aididmuaddib ka hapa... hahhaha

Tanpa Nama berkata...

i fully agree with u..nobody question malaysian governmnt receive funding from world bank which is foreign element?when it comes to citizen bread winner...i the member of public take it seriously because most of us still living below poverty par....{?#

average joe berkata...

jamban dlm rumah pecah akibat:
a.pembinaannya tidak dilakukan dengan sempurna oleh kontrektor bumiputera kelas a yg mendapat projek secara rundingterus tanpa tender
b.rancangan sabotaj atas kerajaan pakatan supaya dibenci penduduk bila indahwater tak pungut sisa2 pepejal yg bertimbun membukit selama 4.5tahun, kemuncaknya betul2 sebelum pru
c.1anakbadak duduk bertenggong atas mangkuk jamban terlalu lama akibat sembelit, makan nasilemak terlebih sudah
d.1anakbadak merempuh mangkuk jamban ketika meluru hendak mengejar bininya yg diketahui curang bersama si-genit dari ulanbator

-average joe-
klakka-la.blogspot: LET'S LEARN AND UNDERSTAND: Edit YOUR Photo (MARI BELAJAR DAN MEMAHAMI: Edit Foto ANDA)

Tanpa Nama berkata...

apalah TT mengarut cakap pasal latihan tentera bersama USA?

Kita tak minta dana apa2 pun dari USA untuk tentera tapi SUAHARAM melutut dgn soros dana untuk hancurkan negara sendiri.

Kalu nak racun fikiran rakyat pun TT, jgn buat pukul bodoh pasal latihan tentera....hang bukannya bodoh tapi anggap semua org yg baca TT ni senang2 bodoh kena racun....
Pakai lah otak sikit....punyalah dah habis idea nak tutup petualang SUAHARAM, sampai latihan tentera pun hang nak politikkan.

biar hang bodoh sorang, jgn anggap yg lain pun dungu..

average joe berkata...

cerita pasal dana juta2 ni teringat cerita taib & keluarga dia dgn dana billion2 yg senyap2 je jauh lebih banyak hingga dikatakan 10billion ringgit lebih banyak dari orang cina yg selama ini diisytihar orang terkaya di malaysia, 10 billion ringgit lebih kaya! dgn 10billion extra yg dikatakan dia ada tu, macam2 boleh buat/beli beb! boleh beli pulau pangkor boleh beli pulau redang boleh beli sunway pyramid... itu baru usik yg 'extra' tu je! kalau habis guna 10billion ringgit tu shopping macam mabuk pun, yg baki tu masih buatkan dia pemenang bersama dgn robert kuok sebagai terkaya seluruh malaysia!
pergh! kalau betul apa yg didedah oleh bruno manser fund tu, manalah datang duit berpuluh2 billion us dollar tu??? naturally kita mesti kata dari business monopoly dan exploit dia atas pelbagai hasilmahsul bumi sarawak, macam balak dan tanah. maknanya ada je hartakarun dalam negeri tu, tibai! kasi licin, sebelum orang lain sapu. jadi kena pegang kuasa selama mungkin supaya boleh kaut dulu segala harta tersembunyi harta tertanam dll. jadi dalam 20lebih tahun ada kuasa, rembat!

:-( haissshhh... kalaulah betul dakwaan ni, malang sungguh orang malaysia orang melayu orang islam orang sarawak dapat ketua lanun pulak. sebagai perbandingan, cuba baca pasal ketua yg bukan melayu bukn islam bukan malaysia, sebaliknya komunis kapir harbi ni pulak:

Russia has just declassified news that will shake world gem markets to their core: the discovery of a vast new diamond field containing "trillions of carats," enough to supply global markets for another 3,000 years.
The Soviets discovered the bonanza back in the 1970s beneath a 35-million-year-old, 62-mile diameter asteroid crater in eastern Siberia known as Popigai Astroblem.
They decided to keep it secret, and not to exploit it, apparently because the USSR's huge diamond operations at Mirny, in Yakutia, were already producing immense profits in what was then a tightly controlled world market.


40 tahun tu, ketua2 depa yg pegang kuasa presiden ke perdana menteri ke menteri ke governor ke datukbandar ke, biar je tak exploit tak sentuh! hadoiiiii..... taktau nak kata apa...

-average joe-
klakka-la.blogspot: LET'S LEARN AND UNDERSTAND: Edit YOUR Photo (MARI BELAJAR DAN MEMAHAMI: Edit Foto ANDA)

6803man sarawak berkata...

Support lu bro..

Tanpa Nama berkata...

org yg baca TT semua bijok2 belaka menilai

antara soros dgn tentera US

kita semua tahu tentera US lah yg menyerang Afghanistan, Iraq

tentera US nak serang Iran

tentera US kwn baik tentera Israel yg menakhluk Palestin

kerajaan Malaysia cakap saja lebih
bukan sahaja tentera US,
fesbuk google komputer henfon
tesco giant coca cola mcd kfc pun tak dpt nak kawal

soros juga yg kena
tapi apa kata soros ambil tindakan undang2 di mahkamah a/bangsa?
siapa pula yg nak disepina???

Tanpa Nama berkata...

Zzz....