Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 22 Oktober 2012

MENCARI MAKNA HIDUP




HIDUP YANG INDAH

hidup yang indah
bukan dikelilingi oleh bidadari
bukan dikellilingi oleh mamat jambu
bukan dikelilingi oleh moet chandon
bukan chablis
bukan  mutton cadet
bukan bukan bukan

hidup yang indah adalah
dikelilingi oleh petai padi yang segar
yang boleh dipetik dengan tangan
 ketika hidangan  masih panas

NOTA:
gambar diambil di kampong lakai jelebu petang kelmarin
ketika menghasut orang kampung
untuk membenci rais yatim perogol amah

17 ulasan:

mek berkata...

sebagai penggemar petai, saya amat setuju dengan tt.
gambar cool la bro :)

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah...indahnya hidup...hijau bumi Tuhan.

Tanpa Nama berkata...

rais mana merogol....
dia berancuk tanpa pengetahuan semua.....
mencari makna hidup untuk rais...
mencari bureet lain sbb bini dah kerepot....
kah...kah....kah....
takut bini...
kah...kah...kah...
rais juga ingin mengikut jejak mr porno malaysia....
chua ilicit sex...
kah...kah...kah...

Fahmi Ismail berkata...

Pergh...terasa indahnya dunia kerana ada Parkia speciosa ni...dapat buat sambal Parkia speciosa bersama-sama udang segar konfem makan nasik tambah dua kali!

average joe berkata...

mcm tu ke rupa gugusan petai berjurai2 dari pokoknya???
aku ingatkan tinggi duduknya, dan pokoknya juga tinggi,
itu pasal orang asal je yg selalunya handal panjat/jolok buah2 petai???

nasib baik aku tak makan petai.
macammana aku nasib baik tak hisap rokok,
yang senyap2 dah dinaikkan harga lagi harini,
tanpa menteri telor dan ikanmasin yg buat pengumuman,
sebaliknya pengilang sendiri yg terpaksa umumkan,
tapi paling cilaka:
tanpa najib umum kenaikan cukai impot rokok semasa dia bentang belanjawan 2013 tuhari (jadi orgramai yg memang ramai perokok, takde la marah kat bajet najib),
sebaliknya bila harga naik, kera tetap dapat cukai lebih iaitu cukai jualan dari harga yg lebih tinggi!

putar alam punya kera UMNgOk-BoNgok!
nasib baik aku tak hisap rokok...

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 3 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 3)

Tanpa Nama berkata...

mmg indah...

Tanpa Nama berkata...

Wow! Sangat seronok! Sangat senang rupanya memetik petai!

Gambar menghasut org kampong mana pula tt?

Tanpa Nama berkata...

Patut la TT alergik semacam dgn Rais anak yatim... MP dia rupanya... Even nama rais tu sama tapi TT tetap cool...

Mat Lendir Kg Lonek berkata...

Kelas kau TT!

petai ni sedap kalau kopek kulit, pah tu rebus campur cili padi potong2 kecik dan campur sedikit cuka masak. simpan 2 ke 3 hari. Pah tu makan dengan nasi panas dengan ikan gelama jeruk goreng.

Cuba try tengok!! Kak ros lalu sebelah pun gerenti tak nampak punya.....


Tanpa Nama berkata...

irasa mcm pernah nampak u kat area brickfields or maybe someone look like u

i love your outfit yg very hip n unique to those yg suka petai

muahh

didi kota belud berkata...

bro isham...cubo ko basikal kick petai tu...kono tak heheheheheheh.....kentut petai lagi wangilah dari kentut mahathir.....

Tanpa Nama berkata...

Betul tu, makan petai mmg best :D

Tanpa Nama berkata...

Banyak orang tersilap antara Petai dan Petai Padi :)

Tanpa Nama berkata...

Kena le pulak sambal petai ikan bilis.... Waduhhhhhh tangkap lentok d bueknyo.

Tanpa Nama berkata...

haramjadah punyer TT.. itu pokok petai eden punyo la.. lu tak bayo lagi duit komisen begambo dengan pokok potai tu laie..

aduh potai den hijao nan indah..

Tanpa Nama berkata...

tok ompek kilau mungkin dah xdo...tompi anak2 tok ompek mungkin ado...

kpd ank2 tok ompek kilau dan yang sewaktu dgnnyo...katokan pado tok rais

jolobak jolobu
tuai padi tigo tangkai
slagi ado ameno baru
slagi tu x bleh pakai...

utk kawan2 lakai...
yg tuo2 dah x leh pakai...
yg mudo2 nih kasi barai...
itu ameno bia deh hanchai...
bia deh lunyai bekhechai...
janji pak rais jgn lupo!!!

Tanpa Nama berkata...

Rais Yatim celaka semasa jadi guru dan bujang, kerap bawa balik awek ke rumah bujangnya untuk di tutoh buret. Dia pernah bawa balik minah saleh selekeh ke biliknya disuruh mandi dulu kemudian diapun memburet.

Tak percaya. Pergi siasat rakan se maktab perguruan dengannya dan rakan yang tinggal serumah dengannya selepas keluar maktab.

Nak soheh suruh SB picit telor rakan-rakannya. Gerenti macam-macam cerita boleh keluar.